Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
taky jsem je sledovala jenže oni se pak uzavřeli tak ted koukám jak je na tom farlin co tam farská napíše.Holky taky by jsme si měli udržet tuhle diskuzi je to fakt super pokecat s někým kdo je na tom stejně ![]()
AAlisek - to máš pravdu, Farlin byla dokonce zakladatelkou a pak tekhle přenášela, viď?
To je noční můra.....jdu udělat pár dřepů..... ![]()
Haňule - tak s tím chozením na velkou s tím trpím už cca 3 měsíce. Jakmile cokoliv sním, třeba i blbý rohlík nebo jogurt. Ale doktorům jsem to říkala a prý, když to není průjem, tak to nevadí, že se to stává. Měla jsem to asi měsíc, pak 14 dní klid a teď zase. Takže nevím, jestli je to známka blížícího se porodu. To by na mě už muselo být něco znát za ty 3 měsíce ne?
![]()
Holky malej mi usnul, spí mi po obědě 3hodinky tak si jdu na chvíli lehnout s ním.
Brzy už asi nebude šance.
Jsem zvědavá jak budu dvě děti zvládat..
habebe píše:
Haňule - tak s tím chozením na velkou s tím trpím už cca 3 měsíce. Jakmile cokoliv sním, třeba i blbý rohlík nebo jogurt. Ale doktorům jsem to říkala a prý, když to není průjem, tak to nevadí, že se to stává. Měla jsem to asi měsíc, pak 14 dní klid a teď zase. Takže nevím, jestli je to známka blížícího se porodu. To by na mě už muselo být něco znát za ty 3 měsíce ne?![]()
![]()
Mě taky napadlo, jestli už to není k porodu u Matýska jsem tohle neměla. Ale když Ty už to máě 3měsíce, tak to asi ne.
Jinak já teda teď zažívám hodně věcí poprvé.
Nikdy v životě mě ještě nepálila žáha. Teď 2hou noc pálí tak strašně že bych se zbláznila a krom toho mám strašné křeče v nohou. To jsem u Matýska taky neměla.
Kostrč mě bolí tak, že když si chci ze sedu stoupnout tak je na mě fakt krásnej pohled a o kyčlích ani nemluvím…
Ještě, že už jsme fakt u konce. Těhotenství krásný, nádherný ale od toho 35tt nic moc…
Holky, je to fakt. Těhotenství je krásný, ale od toho 35tt už se těšíme, až budou mimískové venku.
Haňule - to ti tiše závidím, že ti malý ještě spinká po obědě. Náš Pája přestal s odpoledním spaním v půlce druhého roku. Takže tohle těhotenství jsem si o odpočinku mohla nechat akorát tak zdát ![]()
A co se týká těch věcí, co zažíváš poprvé. Tak já to mám stejný. S Pájou jsem ani nevěděla, že jsem těhotná, jak šlo všechno jako po másle. Teď to druhé je to pořád něco. Pálení žáhy mám taky hrozný. Ale beru Gaviscon nebo Rennie a docela to zabírá. A se svýma oteklýma chodidlama a holeněma? Když vstanu a jdu, připadám si jako důchodce.
![]()
tak ja musim rict, ze to mam taky bez potizi to tehotentsvti, jenom v 6 mi dost tvrdlo bricho,tak me nechal doma s horcikem, byla jsem docela rada, ptz jsem delala dvanactky, o kterych jsem si nesedla, nenajedla se, nedosla si na zachod jenom litala jako hadr na holi, od ty doby mam klid a jediny co me fakt zlobi tak je kostrc, ta to nejak nezvlada a boli teda pekelne ![]()
Tak teď tady krásně sprchlo, bouřka, to je na oslavu
.....malej se kroutí jako žížala, rve mi břicho ze strany na stranu, ale nic víc se neděje.
Tak kdo bude rodit???
habebe píše:
Holky, je to fakt. Těhotenství je krásný, ale od toho 35tt už se těšíme, až budou mimískové venku.Haňule - to ti tiše závidím, že ti malý ještě spinká po obědě. Náš Pája přestal s odpoledním spaním v půlce druhého roku. Takže tohle těhotenství jsem si o odpočinku mohla nechat akorát tak zdát
A co se týká těch věcí, co zažíváš poprvé. Tak já to mám stejný. S Pájou jsem ani nevěděla, že jsem těhotná, jak šlo všechno jako po másle. Teď to druhé je to pořád něco. Pálení žáhy mám taky hrozný. Ale beru Gaviscon nebo Rennie a docela to zabírá. A se svýma oteklýma chodidlama a holeněma? Když vstanu a jdu, připadám si jako důchodce.![]()
Matěj musí mít režim, jakmile vybočíme tak je to hrůza. Pokud spí po obědě třeba jen hodinku tak je pak až do večera protivný. Dneska spal po obědě 3,5hodiny. Jediný průšvih je v tom, že ho musím uspávat
Tak jsem si ho ale naučila já… Teď uspáváme tak, že říkáme říkanky a básničky. Už znám celou knížku … ![]()
habebe píše:
Holky, je to fakt. Těhotenství je krásný, ale od toho 35tt už se těšíme, až budou mimískové venku.Haňule - to ti tiše závidím, že ti malý ještě spinká po obědě. Náš Pája přestal s odpoledním spaním v půlce druhého roku. Takže tohle těhotenství jsem si o odpočinku mohla nechat akorát tak zdát
A co se týká těch věcí, co zažíváš poprvé. Tak já to mám stejný. S Pájou jsem ani nevěděla, že jsem těhotná, jak šlo všechno jako po másle. Teď to druhé je to pořád něco. Pálení žáhy mám taky hrozný. Ale beru Gaviscon nebo Rennie a docela to zabírá. A se svýma oteklýma chodidlama a holeněma? Když vstanu a jdu, připadám si jako důchodce.![]()
A Pája už chodí do školky?? Matěj půjde za rok ve 3,5 letech ale asi jen na dopoledne.
Haňule - tak Páju jsem nemusela nikdy uspávat. Na to jsem si ho naučila hezky a jsem za to ráda. U nás je to spíš o tom, že zase pokud přes den usne a to třeba jen na 5 minut v autě, tak večer je schopen usnout až kolem desáté, dřív ne.
Jinak chodí normálně teď v létě na půl devátou, v zimě v půl osmé.
Jinak do školky ho chci dát od nového roku. To mu bude 3,5 roku. Taky chci zatím jen na dopoledne, tak uvidíme.
habebe píše:Haňule - tak Páju jsem nemusela nikdy uspávat. Na to jsem si ho naučila hezky a jsem za to ráda. U nás je to spíš o tom, že zase pokud přes den usne a to třeba jen na 5 minut v autě, tak večer je schopen usnout až kolem desáté, dřív ne.
![]()
Jinak chodí normálně teď v létě na půl devátou, v zimě v půl osmé.Jinak do školky ho chci dát od nového roku. To mu bude 3,5 roku. Taky chci zatím jen na dopoledne, tak uvidíme.
Tak to je super.
Já si neumím ani představit, že Matyho uložím, řeknu spinkej a odejdu ![]()
Zbořil by nám dům…10Oprocentně ![]()
Naštěstí usíná celkem rychle i když jsme měli období, že jsem uspávala i hodinu.
Jinak tady se asi blíží bouřka.
Tak holky která bude rodit?
Já teda asi zatím ne…
no u nas asi nic, zasekli jsme se
) ale mozna jestli prijde bourka tak si zase uziju v noci ![]()
Holky tady byla bouřka asi v pul páty jak blázen byli jsme zrovna venku a nic jsem tu pořád
S malým to ani nehlo
A Vám holky co musíte děti uspávat nezávidím mě od mala chodí spát holka uplně sama ani nevím jak jsem to dokázala
Doufám,že u druhýho se mi to povede taky ani neznám co je to dítě v posteli na to si jí neučíme.Jen když byla nemocná a nám ji bylo líto a to tam neusnula jak je va svojí tak usnula hned
Kdopak porodil? ![]()
Ahojte, tak já se přidávám, termín porodu mám 4.září, poslíčky skoro každej den, taový bolesti ajko při silný menstruaci a ješt k tomu tvrdnutí bříška, nejradši bych touž měla taky za sebou, a malého v náručí. tady neprší ani žádné bouřky, ale hlásí, jo prý při bouřkách se víc rodí, navíc je prý dnes uplněk