Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak poslicky docela zavidim
U nas NIC, jen se prdolka mele, asi dohani celodenni nicnedeleni - i na monitoru jsem musela postuchovat, aby byl nejaky pohyb a PA byla spokojena ![]()
Dušičko, z povzdálí sleduji tvůj příběh a věř mi, že z celého srdce Ti přeju abys držela svůj uzlíček štěstí v náručí a můžu ti říct, a doufám, že se holky neurazí, že si to s manželem zasloužíte nejvíc ze všech. ![]()
Taky už mě ty posli přešli před 14dny jsem jich měla tolik a ted je klid jen ted se to trošku ozývá.Nic platný když jsem stále zavřená ![]()
já jdu v pátek k doktorovi jsem zvědavá co mi řekne určo zase nic pozitivního
Něco říkal jak neporodím 3 nástup do nem.a to nechci nesnáším nem.prostředí
a kdo asi jo že
Oni prý po císaři vyvolávat nesmí nebo co tak se taky děsím co bude.Nejradči bych šla na plánovaný CS,aby tam mohl být manža semnou
dusicka.. píše:
Ahoj holky
Hlasim se k vam cekatelkamTermin 1.9. a stale se nic nedeje. Zitra teda jdu na KO, tak treba nejaky postup bude, ale moc tomu neverim, protoze na dnesnim monitoru cinnost delohy temer nulova
Jinak koukam, ze vas tu je mraky po cisari, tak se pridavam do klubu. CS pred dvema roky a tak ve ctvrtek nastupuju do porodnice, aby me sledovali. Chtela bych rodit normalne, ale kdyz si predstavim, ze bych tam mohla treba 3tydny lezet a cekata pak by mi treba jeste porod vyvolavali a nikdo mi stejne nezaruci, ze to neskonci CS… Tak si rikam, jestli se nakonec radsi nedomluvit na planovanem cisari
No, uvidim, co mi rekne ve ctvrtek pan primar…
Tak přesně toho se děsím, mám nástup do porodnice nejpozději týden před termínem kvůli prvnímu císaři.
Neumím si představit, že tam budu třeba 14dní čekat a nic.
Pokusím se vydupat si císaře, snad budou svolný.
Ahoj holky, tak se také přidávám, termín máme 4.září, zítra jdeme na přeměření do nemocnice, tak jsem zvědavá, jak bude miminko velký
a ve středu kontrola u našeho pana doktora. S porodem máme ještě čas, ale pálení žáhy hrozný hlavně v noci, to si dávám i Gaviscon a pomáhá jen na chvíli, spíme naprd, jinak mě už taky pěkně šťouchá hlavičkou do močáku, takže to je taky labůžo ![]()
Dušičko, všimla jsem si, že máte taky streptokoka,tak jsem se chtěla zeptat, jestli Ti ho doktor nějak léčí. Nám našli agalacii, při Elišce jsem brala ještě v těhu antibiotika, ale teď mi řekl, že už se to nepřeléčuje, jen že je důležitý, aby to věděli při porodu dětský lékaři.
tak zatím pa
LadyRebeka, to teda koukam, jak jsem ostre sledovana
A moc dekujeme!!! ![]()
Jen nam, na rozdil od jinych rodicu, porodem ten nejvetsi strach zacne…
Ale my se nedame!! ![]()
Aalisku, u vas muze byt tatinek u CS? U nas jen za sklem, primo na sale NE-E…
Hanule, ja jsem po rozhovoru s dr. minuly tyden v porodnici nabyla dojmu, ze by radsi, kdybych kyvla na planovany CS. Na moje presvedceni, ze chci rodit normalne, se tvarila divne ![]()
Petisku, streptokoka mam a rikali mi, ze jen pred porodem pichnou jendorazove ATB. Meli by to stihnout do ctyr hodin pred porodem, pry..Ale nevim ![]()
Ale pokud bude CS, tak to nebudou resit vubec…
Dušičko, já vím, že až pak, ale to zvládnete určitě! Jinak měla jsem taky pozitivní GBS a jak se mi rozjel porod tak mi píchli ATB, stačí hodina než porodíš. Mi jí pichli v 5 a v 7:55 byla malá na světě a je okej. ![]()
dusicka.. píše:
Petisku, streptokoka mam a rikali mi, ze jen pred porodem pichnou jendorazove ATB. Meli by to stihnout do ctyr hodin pred porodem, pry..Ale nevim
Ale pokud bude CS, tak to nebudou resit vubec…
Tak mě píchli ATB i když jsem šla na plánovaného císaře.
Já bych teda za toho císaře dala nevím co.
Můj doktor tvrdí, že kvůli malé pánvy normálně neporodím, krom toho bude malý velký a ještě ten první císař.
Rozhodnutí je prý ale až na tom kdo bude mít službu v nemocnici…
Takže nikdo nic…U nás taky nic, tak si jdu lehnout.
papa a dobrou noc všem ![]()
Zdravím Vás všechny po ránu, koukám, že jsme se rozšířili, to je fajn…
Já už zase od 5.30 nespím…ale pořád lepší než do 3hod
Jinak nic…
AAlisku - První moje cesta byla na srpňátka na Farlin
nádhera, konečně, ale myslím, že si užila své…snad nám to ještě někdo napíše…rodila snad 24hod.....
Petisku - streptokoka máme také, jen mám hlásit při příchodu na sál, aby napíchli ATB - jednorázově.
Bylo mi řečeno, že to způsobuje u mimi př.- zánět spojivek, zanícení pupíku.....pokud by se nepokrylo ATB, což dříve vůbec nesledovali.
Jinak koukám, že jste tady samý císař…vy se tedy máte
tiše závidím.....
Mějte se zatím všichni krásně a těším se kdo to pořádně rozjede ![]()
dusicka.. píše:
LadyRebeka, to teda koukam, jak jsem ostre sledovana![]()
A moc dekujeme!!!
Jen nam, na rozdil od jinych rodicu, porodem ten nejvetsi strach zacne…Ale my se nedame!!
![]()
Aalisku, u vas muze byt tatinek u CS? U nas jen za sklem, primo na sale NE-E…
Hanule, ja jsem po rozhovoru s dr. minuly tyden v porodnici nabyla dojmu, ze by radsi, kdybych kyvla na planovany CS. Na moje presvedceni, ze chci rodit normalne, se tvarila divne
Krasne ranko vsem ![]()
My jsme stale 2v1 ![]()
LadyRebeka, aha, tak staci hodina predem? To jsme nevedela - mam jen info z netu, co jsem se kde docetla.
Hanule, koukam, co spital, to jine reseni. Trosku me ty ATB pri cisari zarazi. Preci mimisek vubec nejde porodnima cestama, tak nema k tomu streptokokovi jak prijit ![]()
A jaky mas odhad na velikost mimiska?
Jani, ja nevim, jestli je cisr zrovna vyhra.. Ja bych kazdopadne radsi rodila normalne uz jen proto, ze planujeme druhe mimco, tak abychom nemuseli dlouho cekat.
Jdu se chystat k dr., jsem zvedava, jesti je nejaka zmena od minuleho utery. Ale pochybuju ![]()
Zatim ![]()
Dobré ráno holky tak kdopak porodil?JANA4 no asi si chudák musela vytrpět toho se děsím,aby to nepotkalo i nás