Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak po včerejším druhém Hamiltonovi jsem měla poprvé bolesti(celý den +noc). Už jsem si říkala, že se to třeba rozjede a ono nic.
Holky, chtěla jsem zeptat na toho Hamiltona- je to bolestivý a jak to probíhá. Při malý mi ho nedělali, tak teď kdyby náhodou tak ať jsem připravená. A kdy se provádí?
Ahoj Kristý, Hamilton se dělá okolo 39týdne a výš, je docela bolestivej ale nic co by se nedalo vydržet a navíc když už máš za sebou porod… Záleží jak kdo prožívá bolest a ne každému pomůže…
Musíš být prý aspoň na prst otevřená a probíhá tak, že doktor do tebe vsune prst co nejhlouběji a krouživým pohybem a tlakem se bude snažit oddělit vakovou blánu od děložní stěny…
http://www.odpovedi.cz/…iltonuv-hmat - tady něco o tom hmatu, já teda nevím, udělat ho někomu a neříct to předem to si snad dělají strandu
, mě před prohlídkou doktorka vždy upozorní na to co dělá, že mě zkontroluje čípek a že bych mohla krvácet apod. no teda každý doktor vyšetřuje jinak, i ženský, některá je citlivá, jiná tam narve skoro celou ruku a bolí to, ale všechno se dá vydržet, záleží jak máme která posunutý práh bolesti ![]()
Holky ono taky záleží na doktorech, já mám soukromýho ale pak jsem šla ke konci do porodky do poradny a tam byl pokaždý jiný doktor. Takže z mojí zkušenosti-pokud se ve vás někdo bude štourat a pak lehce zakrvácíte-byl to hamilton
@kristýnaM mně řekli, že mimču trochu pomůžou, zakroužili mi prstem v čípku a oddělili nějaký blány, popsala jsem to laicky, dělali mi ho několikrát, nepomohl a nikdy mě to nebolelo, poprvé mi ho dělali 39+6.
No já už právě chodím na kontroly do porodky a i když se doktoři střídají, každý mě předem upozorní co bude dělat ![]()
42+5tt? Fakt děsivě to zní… Pořád se snažím uklidnit tím nižším 41+1tt ale i tak už to chci mít za sebou…
@Sajmulina opravdu to zní děsivě, ale zase víš, že už to prostě přijít musí a máš to opravdu za pár. A doktor ti neřekl do kdy tě nechá a pak pošle na vyvolání? Moje dr. mi říkala, že mě nechá do 30.7., pak mě vyšle do porodnice
Termín podle UZ mám dnes, podle MS v pondělí, tak doufám, že přenášet nebudu.
Mám na Vás maminky dotaz, sedíte doma a čekáte až to příjde, nebo třeba jdete do obchodu, nebo na procházku, já včera jela na výlet 50 km od porodnice a bez tašky, no a babičky z toho byly trochu paf, prej matko co když praskne voda apod. no mě teda doma sedět nebaví ![]()
Já se teda sotva hejbu, ale dneska, kdy jsem 41 plus 2, už mi to čekání doma leze na mozek a abych se rozptýlila a přišla na jiný myšlenky, jedeme se projet 30 kiláků od Prahy. Tašku si do auta ale pro jistotku vezmu:))) holky, já už chci porodiiiiiit!!!
Já jsem 40tt a ven chodím ( obchod, procházky), ale s někym, sama mam strach
jinak MHD nehrozi, ani žádné delší výlety, za prvé furt záchod a taky už mě všechno bolí.. břicho, tlaky, od včerejška třísla.. takže tak ![]()
@jannaa já se chovám, tak jako každý normální den, doma uklízím, vařím, dělám na zahrádce, chodím nakupovat i na prochajdy. Tašku mám doma a když jsme jeli na výlet tak jí sebou netahala. Ona ta taška je stejně spíš potřeba až po porodu, než při samotném porodu. Když jsem rodila malou, tak mi jí manžel zapomněl v autě a taky se nic nestalo, přinesl mi jí až potom
U sebe mám akorát pořád těhu průkajdu.
Jinak to u mě dnes na porod zase nevypadá
![]()
Já šmejdím pořád po obchodech a lítám na návštěvy protože kdybych měla jen sedět doma a čekat tak bych se zbláznila ale asi to bude taky tím, že se cítím ok- žádné extra bolesti, pohyblivost taky ujde i když jsem jak slon
v pondělí už jdu konečně na vyvolaní (43tt dle PM)