Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@verulicek Já taky špatně spím, ale zajímavé je, že si všichni stěžují jak mimino kope-já v noci necítím nic. Až se ráno nasnídám, tak teprve pak
Špatně spím spíše kvůli zádům…Ale s těmi manželi je to hrozné. Pořád mě posílá na procházku, ať to prý vychodím, ale mi se dneska tak nechce!!! ![]()
Já jsem dnes 39+6 a už týden nás rodina bombarduje otázkou, jestli jsme vcelku?? ŠÍLENÉ!! Už se uzavírají i sázky, kdy to bude… a pořád jen občas nějaké zatvrdnutí a jinak pohoda. Obávám se, jestli tam malá nechce zůstat do puberty ![]()
@zajive píše:
Já jsem dnes 39+6 a už týden nás rodina bombarduje otázkou, jestli jsme vcelku?? ŠÍLENÉ!! Už se uzavírají i sázky, kdy to bude… a pořád jen občas nějaké zatvrdnutí a jinak pohoda. Obávám se, jestli tam malá nechce zůstat do puberty
Toho bych se nebála ![]()
Ahoj holky, zítra jsem 40+0, jdu do nemocnice na kontrolu do stacionáře, u mě se taky nic nedějě zvláštního, sem tam něco zabolí, píchne, tak jsem taky zvědavá kdy to příjde. Je to muj první porod, tak se taky bojím
![]()
Čau holky, tak já dnes 40+2tt a odešla mi hlenová zátka…tak jsem zvědavá, snad to brzy přijde uuž ![]()
@pavlausa přesně…mám radost, že konečně aspoň něco
to čekání je děs běs…
Tak já po dnešní kontrole stejné jak minule…sotva na jeden prst místa. Manžel vyhrožuje, prý běda jak to v týdnu od 17. nebude, že si nebral volno zbytečně
![]()
Tak holky dneska jsem byla poprvé ve stacionáři 40+0, jsem otevřená na prst, do 14 malý musí být venku, Dr. se mi to proštourala, říkala že mužu krvácet nebo špinit, došla jsem dom vše v pořádku, a asi po hodce a pul mě začalo bolet břicho tak jak by to měla dostat, a začla jsem špinit a břicho ještě stále bolí. Jinak jsem byla 2× na ozvach, to první se jí nelíbilo, tam mě poslala dolu po schodech a zajit do kantyny snist něco sladkého- 2 koblihy a pak zpátky zpět nahoru po schodech. Pak se jí ten papír z monitoru už líbil. Další kontrola v pátek. Tak budu čekat, jestli se to rozjede nebo ne. ![]()
Děvčata, nevíte jak nejdéle po termínu nechávají bez vyvolání porodu? A pak už to řeší? Vím, že je to individuální, ale alespoň přibližně…
@missmiri mě Dr. dneska říkala že do 14 musí být venku, takže kdyby furt nic, tak by se před tím pár dní řešila vyvolávačka
@pavlausa Dík, taky si myslím, že nechávají max 14 dní po termínu.
@missmiri no, já jsem zatím přes termín 3 dny a řekli mi, že mě nechají přenášet max 10 dnů. tzn., kdyby se to nerozjelo, tak mi porod vyvolají přesně za týden…myslím si, že asi záleží na stavu každé rodičky…
Tak u nás obdobně..stačí říct, že mě někde píchá a už má můj tašku v ruce..hodně se na malou těší. dnes 39+3, spánek už nevím co je..budí mě snad každý pohyb. nejhůř vnímám asi ty poslední 2 týdny, jinak jsem měla taky velkou pohodu celou dobu
snad mi to vyjde aspoň na příští víkend. i když poslíčky mám všelijaké, myslím že z toho ještě nic nebude