3letá a školka - nechápu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
5.9.18 13:46

@vertunka Můžu se zeptat co tě vedlo k tomu dát 2,5 leté díte do školky, když máš doma ještě miminko? Takový prcek podle mě do školky nepatří, pokud to není nutné, že máma musí do práce, to je pak jiná, ale takhle? Neber to nějak zle, jen mě to zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 13:46
@terien píše:
Dítě první 2 dny ve školce nejuchá radostí tak ho hned stahneme a bude doma? A co tam bude celý dny dělat s mámou a miminem? Kdybys nebyla doma s druhým tak jsi v práci a holka ve školce už půl roku.

Ale ja jsem nikde nepsala, ze ji necham doma a basta. Spis se klonim k nazoru, ze si zvykne, rozkouka se a bude ok. Jen jsem proste potrebovala slyset i od nekoho nestranneho, ze vlastne delam dobre. :roll:

• Citovat
  • Upravit
218
5.9.18 13:48
@Anonymní píše:
Dobry den, mam 3apul letou dceru a doma pulrocni miminko. Takze do skolky vicemene nemusi, jsem doma. Zatim byla spolecenska, vyhledavala deti kolem, chodila si hrat k sousedum kde bylo dost deti, nikdy nechtela domu a kdyz uz jsme ji odtahli, tak s krikem, ze tam chce jeste byt. Normalne mluvi, bavi se vymysli lumparny. Proto jsem byla v klidu, ze ve skolce, kde vetsinu deti zna (mame malou vesnickou skolku) bude uplne v pohode. Ze se nemusim bat nejakych problemu s brecenim apod. Jenze dneska mi ucitelka rikala, ze byli skoro cele dopoledne na pisku a hraly si vsecky deti, jen ta nase s ni celou dobu sedela na lavicce, nechtela si hrat a celkove je takova zakriknuta. Coz u ni neznam vubec. Tak jsem na vazkach, co ted delat…jestli ji nechat doma nebo ji tam posilat a utrepe se to :nevim: mate s tim nekdo zkusenosti? Posilali byste dal do skolky? Chodi jen na 4 hodiny a hned po obede ji vyzvedavam

Zvykne si, první dny se dítě musí rozkoukat, dala bych jí čas. Brzy se k dětem určitě připojí a bude si hrát, pokud je jinak společenská. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
5.9.18 13:49

@five5 Je jí 3 a půl jestli jsem četla dobře

Zakladatelko a nežárlí na mimčo? To jsem měla doma já. Starší dítě bylo ve školce rádo, ale po narození sourozence chtělo být též doma. Vodila jsem jen do oběda a myslím, že mu tam bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
5.9.18 13:52
@divine woman píše:
@five5 Je jí 3 a půl jestli jsem četla dobřeZakladatelko a nežárlí na mimčo? To jsem měla doma já. Starší dítě bylo ve školce rádo, ale po narození sourozence chtělo být též doma. Vodila jsem jen do oběda a myslím, že mu tam bylo dobře.

ten dotaz @five5 nebyl na zakladatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 14:11
@divine woman píše:
@five5 Je jí 3 a půl jestli jsem četla dobřeZakladatelko a nežárlí na mimčo? To jsem měla doma já. Starší dítě bylo ve školce rádo, ale po narození sourozence chtělo být též doma. Vodila jsem jen do oběda a myslím, že mu tam bylo dobře.

No se zarlenim myslim problem nebude. Porad se ji venuju, ma k ni hezky vztah, nikdy jsem nezaznamenala nejaky ani naznak zarlivosti.

• Citovat
  • Upravit
53190
5.9.18 14:25

Kliidek,jak pisou holky,vzdyt je tam treti den ne?Me dcera plakala v satne nekolik mesicu,stejne jsem ji nestahla (po domluve s ucitelkou,ze pak uz je ok).Ale fakt bych nedelala zavery po trech dnech,po tydnu,nejdriv po mesici.Myslim,ze si to moc beres kvuli miminku,ale stahnuti ze skolky je podle me az ta nejposlednejsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
5.9.18 14:39

Taky bych řekla, že stáhnutí ze školky není na pořadu dne ;) Malá je tam třetí den, má nárok se rozkoukávat ;)
Kdyby si chodila do práce, tak ji taky nestahneš (přitom její chování by bylo stejné).
Když ti učitelky tyhle věci tímto způsobem říkají (musely zamknout branku :roll: tím jako chtějí říct, že jinak je branka běžně otevřená a kdokoliv může vejít tam i ven???)
Zamyslela bych se nad variantou, že učitelky na malém městě ví, že jsi na mateřský a chtějí se dítka zbavit. Bohužel se to stává docela často. Několik mých známých tohle řešilo, jak se učitelky domákly, že je maminka s kočárkem, už koukaly, jak dítko vrátit domů, když má doma mámu a jak to na mámu nabalit, aby dítě stáhla sama… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6849
5.9.18 14:41

@Mar__tanka1983 Tak to je mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 14:58
@Mar__tanka1983 píše:
Taky bych řekla, že stáhnutí ze školky není na pořadu dne ;) Malá je tam třetí den, má nárok se rozkoukávat ;)
Kdyby si chodila do práce, tak ji taky nestahneš (přitom její chování by bylo stejné).
Když ti učitelky tyhle věci tímto způsobem říkají (musely zamknout branku :roll: tím jako chtějí říct, že jinak je branka běžně otevřená a kdokoliv může vejít tam i ven???)
Zamyslela bych se nad variantou, že učitelky na malém městě ví, že jsi na mateřský a chtějí se dítka zbavit. Bohužel se to stává docela často. Několik mých známých tohle řešilo, jak se učitelky domákly, že je maminka s kočárkem, už koukaly, jak dítko vrátit domů, když má doma mámu a jak to na mámu nabalit, aby dítě stáhla sama… :roll:

Maji tam branku, co vede do budovy skolky a do satny. Dvere dovnitr maji zamknute a deti pod dohledem, jsme mala vesnice a mala skolka. Takova domacka a navic jedna z ucitelek tam i bydli. Ale zase vzdycky me pak ujisti, ze si zvykne, tak nevim.
Ten problem, co zminujes…takovy pocit jsem mela v cervnu, kdyz jsem tam chtela dat malou na zkousku jen sem tam na den…ze to zvladne dobre, ze to neni treba a tak. Opravdu to tak pusobilo, ze dalsi dite navic je obtezujici.
Byla bych strasne rada, kdyby se ji tam libilo a chodila tam rada. Ja ted s miminem moc nemuzu jezdit po hernickach a tak

• Citovat
  • Upravit
74217
5.9.18 15:10

P. ucitelka by mohla vedet, ze kazde dite ma jinou, original. povahu. Nekterym trva chvilku se zaclenit a potrebuji cas. A ty hned neplas. Vzdyt to jsou tri dny a uz si znejistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí