Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Obracim se na vas uz v obrovskem zoufalstvi. Syn 4 roky, pres rok chodi na logopedii. Zkouseli jsme skolku, nedomluvi se, je tam otloukanek, ucitelka na neho nema cas- doted trauma ze skolky, uz tam nechce. Chodime na logopedii- vsechny ukoly udela spravne ale jakmile ma neco zopakovat tak konecna, nerekne tam ani slova co umi- nekdy je to lepsi nekdy horsi. Byli jsme u psychologa- sikovny, udela ukoly spravne pro starsi deti, nic na nem nevidim. Neurolog- zdrave dite, nic na nem nevidi- proste se ma cekat, ale maly uz ma 4 roky a nic. Jsem z toho uz nestastna. Snazim se ho motivovat nabizet odmeny a nic. Radeji to ozeli. Doma se dorozumi, vsichni pochopi tu jeho pantomimu a kdyz ne tak breci ale nema snahu se snazit. Ostatni deti nechce, vyhyba se jim, protoze se s nimi nedorozumi, po skolce se jich dokonce i bal. Nema nekdo radu co dal? Ja uz totiz fakt nemuzu, je to jak kdybych mela furt maly mimino
a davam mu equazen
Logopedická školka, asistent do školky? Náš opakuje trochu až teď, v 5,5 a neuděláš nic
Je to prostě běh na dlouho.
@pikola a rekl Vam nekdo cim to je, nebo jak s takovym ditetem pracovat?
Jako že ve 4 letech nemluví a nestanovili mu diagnozu? To je blbost, čtyřleté dítě, které nemluví, musí mít nějaký problém.
Co řečová dysfázie, ta byla vyloučena. Chodíte ke klinickému logopedovi?
@Dudyn píše: Více
Tak u náš šli hlouběji a udělali nám i genetiku, ale on má i horší motoriku, ještě křivé nohy a nakonec genetický syndrom, kde je porucha řeči jedna z věcí. Je to prostě porucha, u někoho to přejde časem, někdo to má horší a někdo lepší.
Najdi si na fb skupinu Rodiče dětí s vývojovou dysfázií, tam ti poradí víc
@Sany80s mluvi malo na svuj vek. A ne diagnozu mu nikdo nestanovil. Nikdo na nem nic nevidi. K logopedovi chodime pres rok, ale proste on ani nema snahu opakovat. Slova co umi tak ty na nas vybalil sam od sebe ale co ho clovek uci tak nic
A mluví na logopedii? Jak často tam chodíte? Je to klinický logoped? On by ti přece měl poradit nějakou formu komunikace, pokud si nevíš rady
@pikola ano je to klinicky logoped. Na logo chodime co 3 tydny, dle logopedky to nema vice cenu, slovicka co umi ji obcas rekne, ale novy opakovat nebude. Logopadka mi rekla ze vlastne nevi co s nim ma delat
No a mluví, nebo nic? Nové opakovat nemusí zatím, hlavně jestli aspoň s vámi něco řekne.
My teda chodíme každý týden už asi od 2,5, ale nejsem v čechách, takže to asi komentovat nemá cenu..
Opakování mi samo o sobě nepřijde jako problém, jasně, je to potíž při logopedické práci.. Ale jak tedy mluví? Píšeš, že se s dětmi nedorozumí, používá pantomimu, pak zase, že používá slova..? Jakou má slovní zásobu, mluví ve větách?
@Lojzísek doma mluvi normalne- zvuky zvirat, cau, papa, tata, mama, babi, deda, papir, bila, triko, bota, dolu, dik, haci, haji, hami, piti, kyti, ryba, auto, huu na vlacek, vety treba tady tapy jo, nebo mami haci tady, nebo hami uz ne. Ale u logopedky je rekne jen obcas, podle nalady. Co neumi rict ukaze. Ale s detmi nebo ve skolce s detma se nedomluvi a ani jim neukaze co chce.
Tak to se upřímně divím, že ho někdo nediagnostikoval. Popisuješ úroveň ty řeči max. dvouletého dítěte.. [
@Lojzísek no to ovsem vim. Jenze diagnozu mu nikdo nedal. Vsichni nam jen rekli ze mu nic neni jen potrebuje cas. Tudiz tezko rict co by mel za diagnozu
@Sany80s píše: Více
Moje dcera ve 4 letech taky skoro nemluvila, ale v životě by mě nenapadlo nacpat jí do škatulky „diagnóza“ ![]()