Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co se jí stane, když udělá, co má zakázané? Kromě proslovu nic, že? Tak co by to nedělala pořád. Jedním uchem tam, druhým ven…
Tak mně to přijde relativně normální, otázka je, co se děje, když na to přijdeš.
@puzzles píše: Více
ano má trest… má zákaz na mobil. Má zaracha ven… různé… Ted měla mobil zakázaný asi 2 týdny… a pak se povolí a je konec… ale mi příjde že i jak má ten zákaz tak prostě nic… je ji to fuk jak by… minule jsme ji řekli že nejede s námi na výlet a bude doma, joo tak to ji jedno nebylo… brečela, prosila… a uprosila nás samozřejmě… Ted jsem ji dala obyčejný starý mobil, jen s číslem na mě. Nový mobil má zabavený.
@Sany80s píše: Více
Ted zrovna řvu..
. Mluvím s ní, má starý mobil bez wifi, jen s číslem na mě.
Ja nevim no, me by vadilo přecpáváni sladkostma.. To, ze hodi par korun do automatu na hračky by mi nevadilo, provolany kredit taky ne.. Kazdy vidí problem v něčem jiném.
@Anonymní píše: Více
Zákaz mobilu ji netíží, uprosila nás.. Si odpovídáš sama. Ten důsledek porušení zákazu pro ni nemá žádný význam. A když má, tak to stejně nedodržíte a dostane zase co chce.
Já bych třeba s tím nanukem udělala to, že by musela přijít za babičkou, přiznat se, že podváděla a před ní byste se obě domluvily, že měsíc nedostane jedinou sladkost a od této doby bude pokaždé babička volat tobě. Dále bych dceru odeslala do pokoje a kamarádky do kuchyně za mnou, kde bych k nim měla proslov, že se na podvodu též podílely a musely by mi vysvětlit, proč podvádějí. Do konce návštěvy bych už je k sobě nepusila (myslím děti).
Asi jsi v práci, když ona jde na ten kroužek?
Nechala bych ji bez kreditu na volání a pořídila jen datovou SIM kartu. Peníze, co naházela do automatu bych strhla z kapesného. Přijde mi, že jsi na ni moc měkká a ona to ví a tak toho zneužívá.
Co mně teda ale zase u tebe přijde přes čáru, nechat devítiletou doma a odjet na výlet.
@Alušáček píše: Více
No mě to vadilo že jsem řekla že zbytek donese zpět.. neměla nic takového dovoleného. Kredit má zákaz volat, jen nutné. Nee hovor na 20minut s kámoškou… Běžně se nepřecpává sladkým… vesměs se ptá… noo jen babička nevěděla že už měla. My jídlo korigujeme. Obézní není, ani sebemenší nadváhu nemá.
@Sany80s píše: Více
ona ten kroužek má půl hodinu po vyučování, čeká ve škole… jen stihli ten obchod.
@Alpacass píše: Více
však na výlet je uprosila a jeli všichni
@Anonymní píše: Více
a kde nabrala peníze na sladkosti od vietnamců?
Mně si toto dcera nedovolí, ani jednu z těchto věcí. Na vše co popisuješ by mi volala a ptala se. V obchodě si peníze počítá sama už dost dlouho. Má 10. Syn to stejné. Ale oba ví, že u nás se tresty dodržují. Syn měl zákaz elektroniky klidně 3 týdny, neuhla jsem mu ani jeden den. Toto proběhlo párkrát pár let zpět v jeho třetí třídě, u dcery v první. Od té doby zákazy nebyly nutné, protože si dávají bacha a raději se se mnou domluví.
Přesně co popisuješ dělá kámošky dcera, taky nyní 9 let. Do toho bere i bráchovi peníze, aby je nechala ve večerce. Je u nich jen řev, vyhrožování trestama, který pak nejsou nebo se nedodrží. A furt se diví, že si z ní ani jedno děcko nic nedělá.
Stačilo mi jen pár zákazů během půl roku, aby pochopily, že sebou orat nenechám a domluvy se mají dodržovat. A jsme v pohodě ![]()
Téma zadávám anonymně. Je to pořád něco. Ale já už nevím.. zda je to na ten věk úměrné, přeháním? Chci po ni moc? Je to normálni dětské chování… pár příkladu…
Asi dva týdny zpět… omezujeme sladké, ale dostane. Dostala ještě se dvěma holkama (hlídala jsem kamarádce dvě dcery) tabulku čokolády a bonbony, říkám a holky více nic, bude pak oběd… jo, jo. Já na chvíli odjedu do obchodu, přijedu a ony lížou nanuk.. ta naše šla za babičkou zda můžou nanuk.. ta nevěděla a dovolila.
Asi týden předtím… jde ona dvě holky na zmrzku od nás, dostanou 200Kč, říkám vydají ti 95kč.. to mi dones.. pak došli a říkám dej mi ten zbytek.. a začala se ošívát.. noo pak z ní vylezlo že to naházela do automatu na hračky…
Dozvěděla jsem se že po škole, před kroužkem chodila k vietnamcům s kamarádkou na bonbony.. mi se dušovala ž echodí přímo na kroužek…
Dneska… můžu volat s kámoškou, říkám jooo… za chvíli že provolala kredit… že ji to mluví že nic nemá… říkám cooo??? Ona má přísný zákaz volat jen tak s kreditu, s kámoškama volaji přes whats uppp… noo ale Anička ji řekla že jak ji zavolá má ji to tipnout, že nemůže platit hovory… no naše taky nemůže, ale co by poslouchala doma.. lepší poslouchat kamarádky… Já už nevím jak na ní… využije každé příležitosti k podfuku, co ji řeknu vůbec neplatí…