Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klementyna píše:
@Niner Tady jedna sousedka od vedle ma devet dcer, abyste nedopadli stejne
Tak ti to zkoušeli dlouho teda ![]()
Manžel si taky hrozně přál syna celý život. Máme tři nádherný dcery, už jsme toto přání uzavřeli a řekli si, jestli to tak není dobře. Vysnil si kluka, co s ním bude hrát sportovat a který by byl parťákem v práci, v lese u aut - jenže třeba by byl nešikovný, nesnášel by sport…někdy je lepší snít svůj sen, než prožít zklamání z toho, že se nenaplnil.
@Niner na VŠ jsem měla spolužačku, která byla z věřící rodiny. Bylo jich 12 HOLEK.Tak nevím
Asi to nikdo nezaručí… Mám 4 děti a upřímně si nedokáži představit, že bychom měli další. Manžela by asi kleplo.
Jinak znám rodiny, které mají 5-6 dětí.
@hanka.br. píše:
Manžel si taky hrozně přál syna celý život. Máme tři nádherný dcery, už jsme toto přání uzavřeli a řekli si, jestli to tak není dobře. Vysnil si kluka, co s ním bude hrát sportovat a který by byl parťákem v práci, v lese u aut - jenže třeba by byl nešikovný, nesnášel by sport…někdy je lepší snít svůj sen, než prožít zklamání z toho, že se nenaplnil.
Tak ja svoje dcery miluju a nevymenila bych je za zadnyho kluka… To je jasne… Ale proste si rikame ze by to bylo fajn mit toho kluka, u nas je to sama ruzova (u mladsich) a u starsich licidla, obleceni atd… Takze ten kluk by byl takovy zpestreni…
Cau, tys tady onehdy resila Vuitton pro dceru, ne? Myslim, ze pani na vypomoc do domacnosti a chuvy nejsou problem, jdi do toho, kdyz se citis.
Ale ten duvod, ze chcete zkusit kluka, k tomu tady asi nikdo nema co relevantniho rict. Nikdo to nevyvesti a navic je to…prostě pro mě tohle neni duvod.
@Niner píše:
Tak ja svoje dcery miluju a nevymenila bych je za zadnyho kluka… To je jasne… Ale proste si rikame ze by to bylo fajn mit toho kluka, u nas je to sama ruzova (u mladsich) a u starsich licidla, obleceni atd… Takze ten kluk by byl takovy zpestreni…
Jo, to je ono…tohle jeste nemame.
@Niner píše:
@Agnesita píše:
Cau, tys tady onehdy resila Vuitton pro dceru, ne? Myslim, ze pani na vypomoc do domacnosti a chuvy nejsou problem, jdi do toho, kdyz se citis.
Ale ten duvod, ze chcete zkusit kluka, k tomu tady asi nikdo nema co relevantniho rict. Nikdo to nevyvesti a navic je to…prostě pro mě tohle neni duvod.
Jo, to sem ja…
Jednou si rikam ze jo, pak ze ne… Proto se ptam tady, nic za to nedam a trosku mi to pomuze…
@terinka4444 píše:
Moje teta měla samé vnučky, strašně si přála vnoučka, až se s tím posledním vnoučetem konečně dočkala. Mají chatu, brávala si tam všechny ty děti na víkendy, prázdniny…jednou jsme tam tak přijeli za nimi na návštěvu a ten chlapeček tam běhal v šatičkách a korunce s těma holkama a křičel, že je princeznaaa
@Niner píše:
Jo, to sem ja…
Jednou si rikam ze jo, pak ze ne… Proto se ptam tady, nic za to nedam a trosku mi to pomuze…
@terinka4444 píše:
Moje teta měla samé vnučky, strašně si přála vnoučka, až se s tím posledním vnoučetem konečně dočkala. Mají chatu, brávala si tam všechny ty děti na víkendy, prázdniny…jednou jsme tam tak přijeli za nimi na návštěvu a ten chlapeček tam běhal v šatičkách a korunce s těma holkama a křičel, že je princeznaaa
Jinak jsem z 5 dětí… doma bych to takové nechtěla, ale to nebylo počtem dětí
Taky bych ráda velikou rodinu, tak pokud můžete obstojně zabezpečit, já osobně bych nevázahala ani minutu a šla klidně i do další holčičky!
![]()
@terinka4444 píše:
Kdybych nemusela řešit finanční stránku, ještě měla možnost pomocnic a chův, měla 4 kluky)vždycky jsem chtěla holku) šla bych do pátého hned. I kvůli tomu, že bych zkoušela, jestli tentokrát nevyjde holka. Nezdá se mi na tom důvodu nic špatného
No my to mame naopak - 4 holky a chceme kluka…
Naše rodinná situace 3 holky a pak vyšly 2 kluky.
manžel byl nervozní jako blázen a stále se bojí zda nebude rodinné pokolení dvojčat zda vyšlo na potčvrté kluk se uvidí.
Ale jak říkám nevím zda by to takto bylo vlastně správné, že se nám splnil sen chlapeček, ale třeba nakonec nebude co řešit. A taky si utvrdíme napočtvrté zase holčička ![]()
držím pěsti at ti to výjde mně by spíš to už bohatě stačilo mít 4 děti než mít nějaké poporodní problémy viz to moje 6ti nedělí mně dost lezlo na nervy ![]()
Na otázku jestli to bude moc ti neodpovím, ale jen pro představu jak by to mohlo dopadnout: Znám lidi co mají 7 dcer. ![]()