Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.Je tu někdo, kdo se chystá na IVF od ledna 2015?
Hurá. Konečně někdo, kdo se chystá taky. Aspoň nejsem sama.
Kde chodíš do centra?
Ahoj
chodim do repromedy do Brna! je mi 25,maželovi38, a problem je maňzelovo sperma! jinak uz mame za sebou 1 ivf v řijnu 2012, bohužel bez uspěchu
a mame taky 13 lete dite
Aha.Tak my už nechodíme nikde. Když jsem byla s mužem v 9.měsíci v Polance nad Odrou, tak jsem od tama doslova utekla.byla jsem vytřepaná. Takže jsem řekla, že tam už nikdy nejdu.My se chystáme do Brna ale do heliosu.Ale od ledna se chystáme pracovat na ivf. Už jsem mluvila s primářem. ![]()
U nás není problém v podstatě žádný. Muž má výborný spermiogram a já mám vše v pořádku. Jenže prostě nám to nejde. A to se snažíme už 2,5roku.
Ale teď zase budu řešit další problém. Dneska jsem druhý den zpoždění a testovat nechci. Zatím. Počkám do konce týdne, jestli náhodou nepříjde menses o pár dní později.
To je hrůza, že je problém hlavně v mužských, že? Musíš doufat, že to dobře dopadne. ![]()
Tak jestli mívaš pravidelnou ms, tak by to mohlo něco znamenat
Vetsinou mam pravidelnou.Kdyz jsem v cervenci byla na iui, tak bylo vse v poradku. V sprnu jsem dostala normalne menses, ale asi tyden po ovulaci jsem zacala znovu krvacet. Nevedela jsem, zda je to menses, ci co.No a doktor z gyncentra Ostrava mi zacal do telefonu vykladat, ze v tolika letech nevim, jak vypada menses. Takze jsem byla z toho znicena.No a od te doby mam menses vzdy az po 20dni v mesici.
Minulou nedeli jsem si delala tt odpoledne a byl negativni.Tak nevim. Proto taky vyckam do patku a tehdy zkusim testnout. A pristi tyden jdu ke gynekologovi na prohlidku, tak uvidime.Ale kdyz bych se mela ridit prumerem cyklu, tak bych mela mit menses 28 az 33den cyklu. A to je zitra.Pak si muzu myslet, ze by se mozna zadarilo. Jinak je to pro me zbytecne.
A to me zacaly premenstruacni bolesti v patek a v nedeli, jako by utlo. A nic.Ani prsa me neboli.
Jsem si myslela, ze menses prijde.
Vis kolikkrat uz jsem byla ja ve sve hlave těhotna, kdyz menstruace meškala?
už bych měla 10 dětí
je to strašně nevyzpytatelné s tou blbou menzes! a co tvuj chlap, jak to vsecko bere? my ženske jsme přece jenom silnější! už se teš´m jak se to všecko rozjede, ať už mame miminko ![]()
No prave.To ja uz bych mela deti, jako smeti.Pisu z mobilu, tak at se nedivis, ze pisu bez diakritiky.
Muj muz to bere celkem v klidu.To spise ja jsem stresmen.Uz mi z toho chvilkama hrabalo. Takze jsem se na to vyprdla.Ale ted, kdyz jsem po te Dornovce, kdy mi rekl, ze je dost pravdepodobne, ze dostanu menses drive a najednou nic.Tak me to zacalo trochu hryza.Tak jsem mu napsala mail a on sam mi napsal otazku:Ze by tehotenstvi? No pak nad tim nepremyslej.
Domluvili jsme se na tom, ze mu dam za dva dny vedet, zda jsem to dostala.
Dneska mi navic rekl muzik, ze si vsiml, ze jsem tam dole takova jako kdyby opuchla.Ze ji mam jinou. Navic ty ranni vytoky. Musim chodit s intimkou, protoze jinak bych mela mokre kalhotky hned.
Odkud jsi? Mohu ti doporucit dle sve zkusenosti tu Dornovu metodu. Podiva se na tebe celkove. Protoze vse jde od patere.Me jedna lecitelka rekla, ze mam posunutou panev. A tak jsem zacala badat na netu a dosla jsem k tomu, ze nejlepsi bude zkusit tu Dornovku.Nez jit k doktorovi, kde budou hledat a lecit neco a nevedet co, to se mi nechtelo. Takze jsem sla po ceste prirody. A tak si doma sem tam cvicim.
Opravdu zalezi, co chces.Ja jsem to brala jako odreagovani.
Tak to je nadejny! teda dřrzim moc pěsti! tak kdy zkusiíš testnout???
Ja jsem od Břeclavi, mam sedavou praci, pořad citim jak me boli zada, i jakokdyby kostrč, tak přemýšlim, kam s tím! jinak ja nic necvičim, ale měla bych něco, jsem zhnilá
taky jenom kynu! ja mam těd taky zpožděni, ale nějak mě to netankuje!
Nevim, jestli je to nadejne. Pockam do patku, jestli neprijde menses a pak budu testovat.