5 let a období vzdoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
13.5.18 20:07

Moc všem děkuji za názory :kytka: Taky mi přijde, že se dnes všechno moc resi :roll: Já odcházela ze školky jak zlincovana s pocitem naprostého selhání rodiče :oops: Fakt mě to vzalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.5.18 20:27

@Anet262 Bud v klidu, moje oblibena reditelka skolky vzdycky rikavala, kluci jsou tu od toho, aby byli divoci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
13.5.18 20:50
@Lenka_Hal píše:
@Anet262 Bud v klidu, moje oblibena reditelka skolky vzdycky rikavala, kluci jsou tu od toho, aby byli divoci. :kytka:

A některé holčičky taky. :lol: Třeba moje dcera. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.5.18 21:02
@mrav píše:
A některé holčičky taky. :lol: Třeba moje dcera. :mavam:

Ja byla mnohem horsi, nez moji kluci :mrgreen: (nastesti…treba jsem mela 5× sitou hlavu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.5.18 21:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
14.5.18 06:45

@mrav přesně tak :lol: :lol: já třeba ve školce byla prý hodná ale nikdy nebyl průser u kterého bych nebyla :mrgreen: a to že jsem celou třídu stáhla do bažiny :lol: paní učitelky mě moc milovali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.6.19 03:45

@spiky01 Ja za tohle malou 3.5 roku davam do kouta…kdyz je zla tak tam musi sedet otocena ke zdi a zadny hracky, zadny tuleni, zadny zlobušiny se segrou (10mes)…a pak jdu a domlouvame se jestli uz vi co udelala, ze nesmi ani sestre ani rodicum delat AUVI…pak musi " napadenym" rodicum nebo sourozencum pofoukat a dat pusu a muze si dal hrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.6.19 03:45

@spiky01 Ja za tohle malou 3.5 roku davam do kouta…kdyz je zla tak tam musi sedet otocena ke zdi a zadny hracky, zadny tuleni, zadny zlobušiny se segrou (10mes)…a pak jdu a domlouvame se jestli uz vi co udelala, ze nesmi ani sestre ani rodicum delat AUVI…pak musi " napadenym" rodicum nebo sourozencum pofoukat a dat pusu a muze si dal hrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
7.7.19 21:47

Ahojte :mavam: tak jsem prelouskala tuhle diskuzi a zjistila jsem ze nejspis ptoblem ktery resime posledni cca mesic bude obdobi vzdoru. Syn ma 4,5 let, do ted se s nim dalo na vzdy domluvit, dodrzoval co jsme si rekli, na cem se domluvili. Posledni dobou s nim neni rec zadna, neustale vyzaduje pozornost u veci, ktere davno zvlada sam, nesmyslne a dlouze diskutuje o vecech, ktere predtim nebyly problem udelat, kdyz se mu nevyjde vstric, zacne byt protivny, zacne se vztekat, a graduje to tim ze do me kope, bije, hazi vecmi, rve… Pro me je to silene hlavne v tom ze jsem 30tt a uz na to nemam silu posledni dny. Na miminko se moc tesi, neustale pusinkuje brisko, hladi, pta se na plno veci, uz chce aby bylo s nami. Ale toto jeho vztekani je silene, hlavne teda nejhorsi ze to predvadi hlavne na verejnosti nebo pred navstevou. Neustale vyzaduje pozornost, pritom ji ma opravdu dostatek, navic vzdy byl hodne samostatny, vyhral si i s blbou krabickou treba dve hodiny, ted proste nevydrzi, nic ho nebavi, nudi se, kdyz si s nim hraju, hraju si jen ja… Kdybychom meli alespon otevrenou skolku pres prazdniny, nevim jak to vydrzime do zari a obavam se jake to bude potom…
Prosim poradte jak reagujete na vztekaci sceny? Ja si proste nevim rady, nevim jak „vhodne“ reagovat. Zkousela jsem vse, nic nezabira, nakonec jsem ja uplne KO a on prijde s brekem jak ho to mrzi. Nepomaha nic… Zavru do pokoje, prijde mi zpatky rvat do obyvaku, dam do kouta, opet se vrati, okriknu, on krici jeste vic, dam na zadek, zacne do me kopat, nereaguju nevsimam si, opet do me mlati, je agresivni, snazim se vysvetlit a uklidnit, krici, zakazuju a zabavuju veci, opet nepomuze… Nekoncici boj, nevim jak reagovat, aby to bylo ucinne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
8.7.19 17:51
Co když se i přes jeho těšení se na miminko bojí, jaké to bude, až se miminko narodí, tuší, že s příchodem sourozence už to bude jiné, už na něj nebudete mít tolik času a budete svůj čas dělit mezi něho a sourozence.
Jestli sám přijde
@Aqualinea píše:
Ahojte :mavam: tak jsem prelouskala tuhle diskuzi a zjistila jsem ze nejspis ptoblem ktery resime posledni cca mesic bude obdobi vzdoru. Syn ma 4,5 let, do ted se s nim dalo na vzdy domluvit, dodrzoval co jsme si rekli, na cem se domluvili. Posledni dobou s nim neni rec zadna, neustale vyzaduje pozornost u veci, ktere davno zvlada sam, nesmyslne a dlouze diskutuje o vecech, ktere predtim nebyly problem udelat, kdyz se mu nevyjde vstric, zacne byt protivny, zacne se vztekat, a graduje to tim ze do me kope, bije, hazi vecmi, rve… Pro me je to silene hlavne v tom ze jsem 30tt a uz na to nemam silu posledni dny. Na miminko se moc tesi, neustale pusinkuje brisko, hladi, pta se na plno veci, uz chce aby bylo s nami. Ale toto jeho vztekani je silene, hlavne teda nejhorsi ze to predvadi hlavne na verejnosti nebo pred navstevou. Neustale vyzaduje pozornost, pritom ji ma opravdu dostatek, navic vzdy byl hodne samostatny, vyhral si i s blbou krabickou treba dve hodiny, ted proste nevydrzi, nic ho nebavi, nudi se, kdyz si s nim hraju, hraju si jen ja… Kdybychom meli alespon otevrenou skolku pres prazdniny, nevim jak to vydrzime do zari a obavam se jake to bude potom…
Prosim poradte jak reagujete na vztekaci sceny? Ja si proste nevim rady, nevim jak „vhodne“ reagovat. Zkousela jsem vse, nic nezabira, nakonec jsem ja uplne KO a on prijde s brekem jak ho to mrzi. Nepomaha nic… Zavru do pokoje, prijde mi zpatky rvat do obyvaku, dam do kouta, opet se vrati, okriknu, on krici jeste vic, dam na zadek, zacne do me kopat, nereaguju nevsimam si, opet do me mlati, je agresivni, snazim se vysvetlit a uklidnit, krici, zakazuju a zabavuju veci, opet nepomuze… Nekoncici boj, nevim jak reagovat, aby to bylo ucinne :pocitac:

Co když se i přes jeho těšení se na miminko bojí, jaké to bude, až se miminko narodí, tuší, že s příchodem sourozence už to bude jiné, už na něj nebudete mít tolik času a budete svůj čas dělit mezi něho a sourozence.
Přijde sám, že ho mrzí, jak se k Vám chová a jak jste z něho KO? To je dobré znamení, má Vás rád a opravdu si neví s pocitem nejistoty, jak to bude se sourozencem. Nezavírejte ho do pokoje, neodstrkujte ho od sebe, naopak vezměte ho k sobě a povídejte si o tom, jaké to bude, až se miminko narodí, co všechno to bude obnášet, co budete dělat společně a co naopak budete muset dělat samy Vy a co syn. Při této příležitosti mu řekněte: „I když čekám miminko pořád Tě mám ráda a budu Tě mít ráda i nadále. Ty jsi nervozní z toho, že nevíš, jaké to bude, až se bráška/sestřička narodí? Jestli Tě neodstrčím a nebudu se věnovat jenom miminku? Co kdybychom se domluvili, že až se miminko narodí, najdu si pro Tebe pravidelně čas, který budeme trávit spolu? Třeba, když bude miminko spát, budu se hodinku věnovat jenom Tobě. Taky bys mi mohl pomáhat, kdybys chtěl, to pak taky budeme spolu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
8.7.19 19:31

@MartinPP Dekuji za rady, ale tohle vsechno co pises delame, povidame si o miminku uplne od samotneho zacatku, nemuze se na neho dockat, vi co a jak ho ceka, mluvime opravdu hodne… U kamaradek je z miminek nadseny, uplne je miluje… Myslim si ze to prave s onim vztekanim nesouvisi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.24 10:54

@Aqualinea Přešlo to, prosím tě? Narození miminka vše v pohodě? Jsem taky těhotná a pětiletá dcera mi dává zabrat, vztekání, břečení, vzdor. Čas na ní mám, o miminku zatím neví, tak nevím, co to je za období :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.24 10:38

Holky, máte taky někdo u dětí období vzdoru v 5 letech? Takové to ječení na každou věc, co chtělo jinak nebo se nedaří, vztek, břečení, i na zem si lehne nebo něčím praští. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML