5 měsíční mimčo nesnese spací pytel

26.6.23 23:14

5 měsíční mimco nesnese spací pytel

Ahoj holky, prosím vás, v cem ukládate vase miminko? To naše (5 a půl měsíce) už ze zavinovacky vyrostlo, a stejně se v noci kroutí a celá se z ni vždycky vymotala :D tak zkouším spací pytel (už po několikáté) a nic. Přijde mi, ze se budí častěji a je celkove neklidnejsi. Zkoušela jsem malou i přes spací pytel zavinout dekou, ať má rucky u sebe, ale nic, navíc v tech vedrech nechci malou balit do dalsi vrstvy…
Mate tip? Nebo měla jste to některá taky takto s miminkem?
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3163
26.6.23 23:24
@pop-corn969 píše:
Ahoj holky, prosím vás, v cem ukládate vase miminko? To naše (5 a půl měsíce) už ze zavinovacky vyrostlo, a stejně se v noci kroutí a celá se z ni vždycky vymotala :D tak zkouším spací pytel (už po několikáté) a nic. Přijde mi, ze se budí častěji a je celkove neklidnejsi. Zkoušela jsem malou i přes spací pytel zavinout dekou, ať má rucky u sebe, ale nic, navíc v tech vedrech nechci malou balit do dalsi vrstvy…
Mate tip? Nebo měla jste to některá taky takto s miminkem?
Děkuji za odpovědi :)

Ani jedno z mých dětí spací pytel nesneslo. Dokud byly úplně maličké spaly v zavinovačce a pak už bez ničeho, dle teploty jsem regulovala počet vrstev, v létě jen třeba v bodyčku nebo overalu, když bylo chladněji body+overal a v zimě občas body, punčochy a teplákový overal bez kapuce. Možná měly jako větší dečku, později peřinu - od jakého věku přesně si už fakt nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
26.6.23 23:28

Spí od malička se mnou pod peřinou, v tomhle vedru spíme obě nahé max jí dám mušelínovou plenu. Jako já bych v tomhle vedru fakt spací pytel nesnesla. Ale zas nevím, třeba máte studenou ložnici a extra zimomřivé mimi.

• Citovat
  • Upravit
5966
26.6.23 23:33

Dcera narozena v zimě spala v zavinovačce. V létě od těch 5-6m spala v letním overalu, přikrytá lehkou dekou, kterou si stejně odkopala - v ložnici 23-25C.
Spací pytel jsem nikdy nepoužívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.23 02:39

@pop-corn969 mladá má 3.5 měsíce, spí v krátkém body vedle mě :think: přikrývám jen velmi lehkou dekou. Jinak ani jedno moje dítě spací pytel nesneslo. Stejně tak zavinovačku :think: už jen proto, že jim bylo vedro :think: mame teď v ložnici 21.st a potí se oba menší, co tu jsou se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
27.6.23 07:04

Starší srpnová spala v pytli občas přes zimu ale taky to moc nemusela…raději spí odkopana takže měla teplé overaly…v létě pak spala nahá jen v plence…mladší prosincový naopak miluje být zachumlany takze ze začátku v zavinovacce pak ve spacím pytli a ještě pod plysovou dekou se kterou se mohl smudlat…teď spi podle teploty..když bylo minulý týden to vedro tak jen v plence. pak byly bouřky tak se ochladilo tak měl overal s ťapkama a dlouhými rukávy…teď zase letní overal s krátkýma nohavicemi a krátkými rukávy…předtím měl peřinu teď má jen povlak…přikrytý byt na usínani chce…to má po mě…taky musím být přikryta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
27.6.23 07:16

Petimesicni kojenec už fakt nepotřebuje zavinovat 8o a děláš si srandu, deku přes spací pytel v takových vedrech? Moje děti (kojenec a batole) spi teď jen v tricku s krátkým rukavem a to tu v zime máme fakt kosu a dávám jim fleesove overaly a pod ne puncochace a natelnik :lol: ale to nám to v ložnici klesá leckdy k 17 a oni se neradi prikryvaji, respektive spi pod peřinou s námi rodiči a my jim ji zpravidla v noci ve spánku vždycky nějak seberem, pač nám je kosa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18627
27.6.23 07:25

@pop-corn969 me zas kluk spal v pytli jen 2-3 měsíce a holka až do roku. Pak oba deky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.6.23 07:29

Takhle velké dítě bych teda rozhodně nezavinovala. Vzdyt v tomhle věku se ti už dávno přetáčí na břicho ne? Myslim, ze problem neni spaci pytel, ale že není dítě zvyklé spát bez zavinutí. Navíc se to spíš budí a vrtí vedrem.

Jinak takhle v létě je možno dát mušelínový spací pytel a pod něj buď nic nebo krátkej rukáv.

• Citovat
  • Upravit
18627
27.6.23 07:30

@Tosidelassrandu plus ještě okolo pateho měsíce se mění spánek a me se začaly obě děti víc budit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
27.6.23 07:36

A nespi neklidne, protoze ji varis? Mam novorozence a spi v bodycku s kratkym rukavem a nohy prikryte jen povlakem od periny, spi se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.6.23 07:43
@hospodki píše:
@Tosidelassrandu plus ještě okolo pateho měsíce se mění spánek a me se začaly obě děti víc budit

Přesně to jsem taky chtěla psát, že to vůbec nemusí souviset a jen se mění spánek, jak je to kolem půl roka běžné

• Citovat
  • Upravit
7221
27.6.23 08:01

Zkusili jsme ho asi 2×. Vždycky vylezla. V 5mesichu ještě spala v hnízdečku ponožky, lehčí pyžamo, když bylo jo chladno, nějaká deka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
27.6.23 08:27

Obě děti nesnesli ani zavinovaní, ani pytel… Takže většinou oblečení podle počasí a deku, kterou si hlavně syn vždycky nasyslil pod sebe… Zkusila bych spaní bez pytle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.23 09:09

Všem děkuji za komentáře, oblecu méně nebo zkusíme spát bez pytle. Dík a hezky den :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí