5měsíční miminko - jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
5 měsíční miminko - jidlo
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat na váš jídelníček pro 5 měsíční miminko.
My jsme od narození na UM. S příkrmy jsme začali od 4.ho měsíce.
Začali jsme zeleninou. Postupně jsem přidala i přesnidavky. Vše bašti, nic nám nedělá problém.
My máme:
2h mleko
7 - 8:00 mléko
cca 10h přesnidavka
13h oběd (zelenina, občas přidám trochu rýže)
15h přesnidavka
18h kaše
20:30 mléko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My začali s dcerou taky ve 4m…
a v pátem jsme měli:
4hod UM
8hod UM
10hod Um
12hod oběd (zelenina, masozelenina)
15hod UM
18hod. Um
20hodi UM a spát.
My jeli měsíc jen zeleninu, pak měsíc přidávali postupně maso a přílohy různě. Takže dva měsíce jen obědy. Pak za další měsíc ovoce na dovolení svačiny. a takto jeli zase měsíc to dopolední UM vystřídalo ovoce… a takto jeli až někdy do 7-8m a to pak začali dávat snídaně (kaše, jogurt bílý s ovocem), a pak až někdy 11m večeře (hutné zeleninové polévky).
V pětiměsících je to hlavně kojenec podle mě a více by mělo stále převládat mléko. My jeli hodně pomaličku noo ale do roka stihli zavést vše.. kromě tvarohu, soli, sýru atakových.. to pak postupně zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě jsou příkrmy od toho, aby dítě ochutnávalo. Dcera v tomto věku měla oběd. Někdy snědla víc, někdy méně a dřív nebo o neví později se dopila UM. Možná jsem přidala nějaké ovoce dopoledne/odpoledne. Ale stejně byla víc na UM a dostávala jídlo, když o něj projevila zájem do ruky a žužlala, hrála si s ním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na 5. měs. toho má docela dost. Je to stále kojenec a stěžejní má být mlíko. Minimálně to odpoledne nebo večer bycj ještě proložila mlíkem. Klidně bych i dala tu kaši pokud vam to vyhovuje, ale mene a dojist se mlekem. Ona vlastně víceméně celý den dostává jídlo a krom rána a vecera tam mlíko neni.
- Citovat
- Upravit
Já měla obě děti kojené, takže byly v tomto věku plně na mléku a s příkrmy jsme pomalu začínali v 6 měsících. Zakladatelko, přijde mi, že jsi to vzala docela hopem u na dítě na UM. Tohle v podstatě jídelníček 8 měsíčního dítěte. Nebo ono se už nedoporučuje přidávat další jídlo výměnou za mléko nejdříve po 3 týdnech? Já fakt nevím, starší dítě mám čerstvě plnoleté, tak se mohla situace v této oblasti změnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo. V 5 měsících jsem dávala jen pár lžiček k obědu. My začínali ukončeným 4 měsícem. Rozhodně v 5M nesnědla celou skleničku.
A občas malinko nemlečne rýžové kaše do mlíka. To v tu dobu bylo všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera je pěkný jedlik. Přesnidavku sní tak půlku, někdy míň/víc. A to samé i oběd. Většinou se pak ještě dokrmuje mlékem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit