52týdenní výzva - šetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2539
5.1.15 17:22

Tak ja si dneska koupila plechovkovou kasicku, abych nebyla svadena a nevybirala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
5.1.15 18:03

Sem asi divna ale ja zboznuji kdyz tam ty penize hazu :D dnes teda jen koruny :D to bude asi pocatecni nadseni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.1.15 18:09

Mně to přijde jako ptákovina, ale chápu, že někoho to třeba může bavit :nevim: Když chci něco ušetřit, tak si dám tu částku stranou (popř. na jiný účet) hned po výplatě a nemusím se každý týden crcat s tak nesmyslnýma částkama :think: A ten obrácený způsob teda nechápu - když bych dokázala dávat stranou ty vyšší částky a „nebolelo“ by mě to, tak nevidím důvod, proč potom snižovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.1.15 18:27
@fenny píše:
Mně to přijde jako ptákovina, ale chápu, že někoho to třeba může bavit :nevim: Když chci něco ušetřit, tak si dám tu částku stranou (popř. na jiný účet) hned po výplatě a nemusím se každý týden crcat s tak nesmyslnýma částkama :think: A ten obrácený způsob teda nechápu - když bych dokázala dávat stranou ty vyšší částky a „nebolelo“ by mě to, tak nevidím důvod, proč potom snižovat :nevim:

Protože teď si většina může dovolit dávat větší částku bokem, před vánoci už zas většina ne. Naopak si myslím, že nemá moc smysl tam teď házet dvacky a před vánoci 1000 týdně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.1.15 18:30

Jo a jinak, já si rozepsala všechny částky do tabulek po 4, přičemž každá tabulka dělá dohromady 1080,– (desetikorunová verze) a jen škrtám částky, které vkládám. Když je tabulka celá škrtnutá, vím, že je to 1080,–, když dvě 2160,– atd. Hážu kolik zrovna mám, takže škrtám v různých tabulkách. Je to asi blbost, ale baví mě to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
5.1.15 18:33

@evill V tom případě si dám každý měsíc stranou 500,– na Vánoce problém je vyřešen. Pokud vím, že některý měsíc budou větší výdaje (pravidelný servis auta, technická, pojištění placené ročně,…), dávám si na ně stranou každý měsíc plus něco jako rezervu na neočekávané výdaje. Já nevím, ale o těch Vánocích snad každý ví, že zase budou :nevim: Ale tak každej to má jinak, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.1.15 18:37
@fenny píše:
@evill V tom případě si dám každý měsíc stranou 500,– na Vánoce problém je vyřešen. Pokud vím, že některý měsíc budou větší výdaje (pravidelný servis auta, technická, pojištění placené ročně,…), dávám si na ně stranou každý měsíc plus něco jako rezervu na neočekávané výdaje. Já nevím, ale o těch Vánocích snad každý ví, že zase budou :nevim: Ale tak každej to má jinak, no…

Já ale takhle nešetřím na vánoce. Dám to neteři k prvním narozeninám a před vánoci bych jí tam takové částky házet nemohla. Samozřejmě spořím na spořícím účtu, mám prasátko, kde hážu pajdy, ale líbí se mi ten nápad naspořit na něco konkrétního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.1.15 18:47

Jo a teda musím říct, že ten psychologický efekt je úžasný, dnes jsem si chtěla koupit na benzínce čokoládu a pak jsem si řekla, že zrovna těch 30 kč mi chybí chodit do kasičky do jedné z tabulek, tak jsem si jí nekoupila a po příjezdu vhodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
5.1.15 18:53

@fenny Já si dávám peníze i na spořící účet, ale tohle beru jako fakt výzvu, jestli to vydržím :D Takovéhle blbiny mě baví.
@evill :palec: Já dneska platila v MHD stokorunou, vrátil mi 90,–, a já hned začala počítat, že to je vlastně tolik, kolik bych měla dát 4. a 5. týden (po 10,–) :lol: Ale mám je teda pořád v peněžence, nemůžu být zase tolik napřed :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
6.1.15 07:16

Taky už mám kasičku, je to legrace a lidi víc motivuje když se něco dělá hromadně ;) Jasně že šetřit se dá všelijak, ale myslím že takhle nás to víc baví a koho ne však ho nikdo nenutí ať to dělá taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
6.1.15 11:46
@Syringa píše:
@Cmochy
Teď jsem na to narazila i jinde :roll:.

No to je jasný, že zaplevelila kde co… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
6.1.15 15:06

Holky kdyz budu mit treba 300 Kc v korunach vymeni mi to nekde? Ale asi jo, kdyz sme takhke menili 12 000 v padesatkach :think: aby nemeli kecy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.1.15 15:18
@Bomer píše:
Holky kdyz budu mit treba 300 Kc v korunach vymeni mi to nekde? Ale asi jo, kdyz sme takhke menili 12 000 v padesatkach :think: aby nemeli kecy :(

Do 100 kusů jedné hodnoty to musí vyměnit zdarma. Pak záleží, kam s tím jdeš. Někde jedou podle procent a strhnou ti třeba 200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
6.1.15 15:35

@Litta aha diky :) aby se mi to potom vubec vyplatilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
6.1.15 16:03

Já se přidávám k těm, které považují za lepší spořit pravidelně stejnou částku, neumím si představit tu druhou půlku roku se vzrůstajícími náklady. Já teda mám na spořícím účtu obálky na dovolenou (tam posíláme vratky daní a všechny mimořádné příjmy, bonusy apod.) a na Dárky (tam leží pořád pár tisíc, kdyby náhodou třeba před Vánoci byl někdy nějaký problém, tak aby bylo kam sáhnout), ale kromě toho s drobnými děláme toto:

1. Všechny padesátikoruny házíme do prasátka (ročně to dá tak okolo 10000), za to se rozmazlíme a koupíme třeba 2× ročně něco pro radost (neměním za papírové, ale vyměním si sama - chodím prostě nakupovat jen s pajdama, a papírové na jídlo využijeme na nákup té větší věci. Těch pár stovek za běžné nákupy se dá pajdama v pohodě zaplatit).
  2. Dvacky házím do jiné kasičky za každou pračku a sušičku, nebo jak mám (ročně pár tisíc). To je rezerva na případný doplatek za energie, pokud není, použiju jinak. Malé nákupy se dvackama taky dají v pohodě řešit, takže neměním).
  3. Desetikoruny a menší drobné, pokud jich máme v peněžence moc, dáváme do mističky v předsíni. Tam si bere manžel třeba na parkovné, když někam jedeme, já tam mám uchystané pro pána, který mi ochotně nosí balíky do čtvrtého patra bez výtahu apod. Tyto menší drobné zbytečně nehromadíme, ale je fajn v mističce pořád něco mít.
  4. Moc se mi osvědčilo syslit si ještě stravenky (dostávám od manžela, protože jemu do práce vařím, jídlo z kantýny mu nedělá dobře), stravenky za první půlrok využívám k nákupu jídla na dovolenou nebo k platbě v restauracích na výletech a dovolené v ČR. Stravenky za druhou půlku roku se pak hodí před Vánoci, nakoupím za ně postupně všechny suroviny na pečení, a spoustu dobrot na Mikuláše, Vánoce a Silvestra (kolekce, ovoce, maso, uheráček…). Tak si můžeme jak na dovče, tak na Vánoce užít, aniž by to udělalo díru do rozpočtu.

Třeba tyhle tipy taky budou pro někoho výzva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky