Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím vás maminky, prosím o radu či vaší zkušenost. Mám 6ti měsíčního prcka, který je kojený. Začali jsme příkrmy a čerstvě prodělal 6.nemoc (ještě má pupínky). Během nemoci chtěl pouze mléko ode mě a příkrmy odmítal, což je pochopitelné, když mu nebylo dobře. Teď opět začal hezky papkat, ale naprosto odmítá mléko z prsů. Cucne si pouze před spaním. Zbytek musím odsávat, páč jsem jako kravička s mega vemeny????????. Jsem zoufalá a nevím, proč je prďousek odmítá… Máte někdo podobné zkušenosti? Moc děkuji za vaše odpovědi.
Nemám.
Ale ty výrazy „vemena, kravička, prdousek, papkat..“, promiň, ale musím se fakt smát, jak se veřejně některé dospělé ženský vyjadřují ![]()
@alena1995 píše:
Nemám.Ale ty výrazy „vemena, kravička, prdousek, papkat..“, promiň, ale musím se fakt smát, jak se veřejně některé dospělé ženský vyjadřují
No bóže, snad je svoboda slova a člověk chce jen trochu odlehčit situaci…
@chiaruzza27 píše:
Zdravím vás maminky, prosím o radu či vaší zkušenost. Mám 6ti měsíčního prcka, který je kojený. Začali jsme příkrmy a čerstvě prodělal 6.nemoc (ještě má pupínky). Během nemoci chtěl pouze mléko ode mě a příkrmy odmítal, což je pochopitelné, když mu nebylo dobře. Teď opět začal hezky papkat, ale naprosto odmítá mléko z prsů. Cucne si pouze před spaním. Zbytek musím odsávat, páč jsem jako kravička s mega vemeny????????. Jsem zoufalá a nevím, proč je prďousek odmítá… Máte někdo podobné zkušenosti? Moc děkuji za vaše odpovědi.
Uz je akorát vhodný na odstav, když nechce prso, odstav a neřeš.
Teď jsme měli doma ti samé, dva dny mlíko moc nechtěl ale už je zase ok. Šestou měl přes víkend, pupínky nemá druhý den.
@chiaruzza27 píše:Říka se tomu bojkot kojení, pokud máš mlíčka dost nevzdávala bych to, zkus pelíškování, my se pul dne zůstali válet v peřinách a když přišel hladík malý si pocucal
@Kasita píše: Říka se tomu bojkot kojení, pokud máš mlíčka dost nevzdávala bych to, zkus pelíškování, my se pul dne zůstali válet v peřinách a když přišel hladík malý si pocucal
Jé, pelíškování se mi líbí 👍. Zkusím, děkuji 🤗
Nebo se chystá menstruace - to mimča prsa někdy odmítají.
Uvidíš. Buď se ještě chytne nebo postupně odstavíš. Ale 6 měsíců je ok a když mu bude stačit si jenom večer cucnout a jinak normálně hezky baští, tak bych to neřešila. Prsa si za čas zvyknou na menší odbyt a můžete zůstat u toho.
To přejde. Taky mi malá odmítala na několik dní během neštovic v kojeneckém věku. Přestály jsme to a ve 2 a půl letech jsem ji za hysterie rvala od prsa, protože nechtěla nic jiného a už mi bylo fakt nepříjemné vstávat 5× za noc a na hřišti utíkat před dítětem, které se rvalo do trička
![]()
@aleaa píše:
To přejde. Taky mi malá odmítala na několik dní během neštovic v kojeneckém věku. Přestály jsme to a ve 2 a půl letech jsem ji za hysterie rvala od prsa, protože nechtěla nic jiného a už mi bylo fakt nepříjemné vstávat 5× za noc a na hřišti utíkat před dítětem, které se rvalo do trička![]()
![]()
A to je právě to kojení za každou cenu. Půl roku je tak akorát.
@sarina4 píše:
Dej mu flašku 😂 6 měsíců bohatě stačilo
Flašku jsem už zkoušela, ale za nic nechce z ní pít. Jenom ji tak okusuje a žužlá… Nakonec mu z mého odstříkaného mléko udělám kaši
Malinko mě to ale mrzí, že takto brzy… Hlavně MM je mnohem zdravější než UM. Tak snad se ještě umoudří ![]()