Jak zvýšit laktaci v měsíci?

Anonymní
17.6.20 18:54

Jak zvýšit laktaci v měsíci?

Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat, jak zvýšit laktaci? Rodila jsem CŘ v 37+1tt, syn se narodil cca před měsícem, malý 2300g, pak ještě zhubl. Z porodnice jsme odcházeli plně na UM. Co jsme doma, zkouším kojit, ale stejně musím dokrmovat MM a UM. Syn u kojení usíná, jak je malý nedokáže tolik sát a já nemám tolik mlíka, takže mu to asi i hůř teče. Takže nakojím cca 25 ml a pak ještě musím dokrmovat. Po kojení se ještě snažím odstříkávat, ale to je také cca 25 ml z obou prsů. Měla jsem doma 2 LP a prý postup dobrý, snažit se kojit a pak odstříkávat. Prý u takto malých dětí nemá moc smysl neustálé přikládání ani dlouhé kojení, protože musí mu ještě zbýt síla na vypití dokrmu. Musí prý dostat určité množství, aby přibíral. Krmím stříkačkou. Piju čaje, odstříkávám, snažím se pít, beru benedikt lékařský a pískavici řecké semeno. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2015
17.6.20 19:04

Myslím, ze toho děláš dost a děláš to dobře. Ještě existují homeopatika a výborný je na kojení slepičí vývar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
17.6.20 19:09

Nejsem laktační poradkyně ale

Pokud budeš dokrmovat UM, nikdy se ti nevytvoří dostatek mléka, aby pokryl celou spotřebu dítěte. Pokud chceš zvýšit laktaci tak hodně pít a přikládat co nejčastěji a hlavně v noci! Dej si si dnes už v noci budík co 2 hodiny, v noci se vlivem hormonu tvoří mléko. A pij, ať se má z čeho tvořit. Pres den bych pristich 48 hodin prikladala max co 3 hodiny, ale protože bude mít hlad, nevydrží 3 hodky. A nedokrmuj! Nakoj, kdyz bude mít hlad, ozve se za půl hodku znovu. Pokud to vydržíš 48 hodin (a nedokrmuj), prsa se ti začnou nalévat více. Jen to chce ty 2 dny vydržet a přikládat, prikladat, hlavně v noci! A nedokrmovat ( případně snižovat dávky dokrmu!). To že bude těch 48 hodin plactivejsi a hladovejsi je fakt, vydrž to, musíš se zbavit UM. Postupně bys mela ty mililitry UM nahrazovat mateřským mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.6.20 19:13

Ahoj, me treba pomaha pití Cara.. Doporucila mi to kamoska.. Taky jsem dost jedla vyvary a snazila se casteji jist. Mala u prsou usinala, takze kojeni trvalo i 4 hodiny… Chce to hlavme klid. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
17.6.20 19:25
@parina píše:
Ahoj, me treba pomaha pití Cara.. Doporucila mi to kamoska.. Taky jsem dost jedla vyvary a snazila se casteji jist. Mala u prsou usinala, takze kojeni trvalo i 4 hodiny… Chce to hlavme klid. :srdce:

Když usne, tak se nekojí, ale dudá, pokud by ti to vadilo, jemně prso vytahni, dojdi si třeba pro jídlo a pití. Až se vzbudí, prebalit a zase nakojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.6.20 19:49

Homeopatika Boiron RICINUS COMMUNIS CH5 🤭 nic tím nezkazíš a fakt pomáhají 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.6.20 19:55

Já asi moc neporadím, ale obdivuji, jak bojuješ. Měla jsem malou narozenou 37+4,mela 2700g a úplně stejný problém. Nakonec skončila plně na UM, ale důvodem bylo i to, že jsem měla doma ještě ani ne dvouletého syna, který hned po návratu z porodnice onemocněl a já s ním. Prostě jsem to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.6.20 20:40
@Kvačka1012 píše:
Homeopatika Boiron RICINUS COMMUNIS CH5 🤭 nic tím nezkazíš a fakt pomáhají 😊

souhlasím!

Každopádně pokud je to tak nic moc a vše už děláš, jediné mě napadá v noci časteji budit, přikládat a střídat..mě nejvíce pomohlo vzít si miminko do postele a jen přikládat v polospánku, v noci se nejvíc tvoří laktace.
Držím palce, vím jaké to je, když to nejde. Já nakonec kojila 2,5roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36166
17.6.20 20:43

Před kojenim prsa nahrivej, potece rychleji. Nahrivaci polstarek do mikrovlky a hodit pod tricko. Taky nejsem teda LP, ale pokud budeš prikladat klidně co půl hodiny když bude miminko vzhůru, tak se ti začne tvořit mlika víc a víc na UM bych se vykaslala a fakt kojit, kojit a kojit. Jsem proti buzení na kojení, ale v tomhle případě bych i často budila, hlavně v noci než se to ustálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.6.20 20:57

Caro jsem si dneska koupila. @Kvačka1012 tyhle homeo jsem zkoušela asi 4 dny a brala dle doporučení LP a pak jsem měla vysadit. Ale to je asi málo, co? @lucynka25 já se právě bojím se synem spát v posteli bez monitoru dechu a že ho zalehnu. @JancaS84b syn právě vzhůru moc není, hodně spí, málokdy se vzbudí na jídlo sám a to ještě nejdřív po 3h. Nedokážu si představit ho budit každou hodinu. Snažím se dokrmovat svým odstříkaným mlíkem, ale to nestačí, takže cca 2× denně dávám UM. Před každým kojením a po a pak celkově po krmení musím dle doktorky vážit, aby bylo vidět, že přibírá. Proto si neumím představit, že budu přikládat a nevědět, jestli a kolik jsem nakojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.6.20 21:03

@Lucek35
Já rodila CS, a rozkojila jsem se až doma, a to tak ze jsem měla defakto 14 dni malou skoro co půl hodiny na prsou.. ???? ale stalo to za to.. teď ji je 9 měsíců, a beru je celou dobu, sem tam obcas pauza :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.6.20 21:08

@Lucek35 taky jsem měla monitor dechu a po 10.dnu běhání sem a tam, jsem jí vzala k sobě, přes den jsem byla jak chodící zombie.. okolo jsem dala jako mantinel kojící polštář a kojila a kojila, na monitoru byla jen přes den. Dítě jen tak nezalehneš, to bys musela mít v sobě prášky na spaní nebo alkohol, drogy atd..možné je vše, ale pokud dáš ten mantinel mezi vás, tak se nic nestane ;) Ale tedy já vystěhovala manžela, takže jsme měly postel pro sebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.6.20 21:12

@Kvačka1012 já měla u první brutální zánět prsu, hned po propuštění 41C, zatvrdliny, antibiotika a ta bolest..huuuu na to nikdy nezapomenu, každé přisátí jsem chtěla škrábat zdi. ALe taky jsme to po 3 týdnech zvládly a je fakt, že jsem kojila dlouho co hodinu a půl..možná i do příkrmů :think:
Druhá byla císařem a tam to bylo už na pohodu, jak jsem měla zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.6.20 21:20

@lucynka25
Já musím zaťukat, že zánět jsem neměla, je fakt, že malá má velký apetit na jidlo(mléko) 😃 Já měla velký stres v porodnici, nesnáším nemocnice takže to pro mě bylo hrozné. Rodila jsem v úterý a ve čtvrtek jsem už chtěla jít domu, kdyby mala nedostala žloutenku tak v pátek by nás pustili, takhle jsme šly v sobotu, ale věděla jsem ze jen co přijdu domu, tak to rozkojim a fakt jsem měla malou i j sebe v posteli, a v noci mi spala celou noc.. takže přes den jsem kojila skoro furt, a v noci spala 😃 teď už kojim jen ráno a večer a obcas přes den, když nemá svůj den.. ale a ty homeo nedám dopustit!! 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.6.20 21:26

@Kvačka1012 já mám dohromady odkojeno skoro 5let a můžu říct, že už mi to nechybí :lol: Tak ať vám to pěkně jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová