Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Test si udělej po vynechání menstruace.
Ty antidepresiva jsi vysadila sama od sebe nebo po konzultaci s lékařem?
@Nedočkavec21 píše: Více
Snažíte se teprve druhý měsíc a ty už z toho máš deprese. Normální doba otěhotnění je klidně 6-12 měsíců, takže to chce hodit trochu do klidu.
Jakoze se snažíte 2 měsíce a už jsi z toho tak na prášky?
Co mají říkat ty, které se snaží třeba rok a déle. 2 měsíce není nic.
A kdy si udělat test? V den vynechání ms, tj 21.3.
Zbytek přece nikdo nemůže vědět.
Ja mela kolikrát takové příznaky, na 200% a těhotenství to nikdy nebylo.
Až když žádné příznaky nebyly, teprv se objevila čárka.
Je to individuální a zbytečné zakládat zas další diskuzi, když ms má teprve přijít.
No představ si, že kolegyně se snažili dokonce 5 let a pak se podařilo až umělé.
Jestli se hroutís po měsíci tak se z toho za chvíli zblaznis. Chodíš i na nějakou terapii.?
Druhý měsíc je nic… Chápu, že tvé stavy mají na svědomí i vynechané prášky, ale opravdu… Hoď se do klidu. Užívejte si s manželem sex a ne, že se budeš jen upínat na dělání miminka… Neboj se, určitě se brzo povede.
No tohle by chtělo i nějakou terapii… I v psaném projevu působíš smutně, odevzdaně, depresivně… Zajdi za svou psychiatričkou a vše ji pověz. Pomůže ti.
Nám s manželem se to 2. cyklus povedlo, ale nechávali jsme tomu úplně volný průběh a věděli, že to může být o dost později. Podle mě se to může podařit hned, někdy ani za pár let. Nikdy člověk neví…
A teď k těm poznámkám o depresi:
Pokud jsi vysadila antidepresiva a začínáš do depresí upadat, jen proto že nejsi těhotná, tak se na mimino zatím vykašli a zaměř se na svůj zdravotní stav.
Já bohužel deprese zažila po narození dítěte a jsem ve finále ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo… i když si vyčítám a doufám, že to nezanechá na mém dítěti nějaké větší následky.
O druhém dítěti jsem začala přemýšlet až když jsem věděla, že to zvládnu a jsem už přes rok bez jakékoli medikace.
Tohle fakt není sranda.
No a všechny příspěvky smazány. Že se tady člověk vůbec snaží.
@JancaS84 to už ani citace nezůstávají? To je zas vylepšení tohleto ![]()
.
Příspěvek upraven 16.03.24 v 13:02