8 let-strašný strach v noci

842
26.7.18 22:34

8 let-strasny strach v noci

Ahoj…většinou si se vším poradím sama, ale já už nemůžu…Dcera 8let se před asi 14 dny rozhodla, že v noci nebudu spát…najednou bez jakékoliv změny doma, hádky, špatného filmu co by viděla atd se začala v noci příšerně bát..chodí mě budit 20× do hodiny…půlku noci nespí a pak by vyspavala do 12. Budí do toho mladšího syna a tak jsou na střídačku vzhůru fakt celou noc.Od rozle lampičky, velké světlo na chodbě svítí, jedny dveře chce zavřené, dveře k nám do ložnice otevřené… Ma vše tak jak chce. Spala by kdyby vykopla taťku do obýváku, popřípadě bráchu pryč..ten teď bohužel taky má blbé spací období a spí s náma v posteli, kde se dcera už nevejde..nemyslím si že by se teď budila pro to, syn s náma spí už několik měsíců a dceru si pravidelně - nepravidelně beru do ložnice taky.. (přítelovy sluzebky, nebo když nás uprosí).. syna bych dala pryč, ale z postýlky vypadne, je mu pod prsa a když se nakloní…a z normální postele i kdyby se zábranou vyleze, taky spadne..momentálně mě napadá teď odstrčit jeho, zkusit tu postel (má 21 měs) ale přítelova babička dneska nakousla ať se zeptam na nějaké „dětské léky na spaní“… Prostě na uklidnění…má někdo prosím zkušenost? Jsem vzhůru, lezim v obýváku, protože čekám až přestane potahovat, chodit neustale na WC i když slyším že jen spláchne, brečet a usne…ať můžu jít taky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8491
26.7.18 22:43

@NikiNaty A nemuzes ji dat matraci na zem do loznice, nez to prejde? Kdyz uz u vas spi syn, tak uz je to skoro jedno, ne? :nevim:

Leky na spani v zadnem pripade, narusuji spanek obecne, vznika na nich zavislost.

Jeste si sama pamatuji, jak strasne to je, v noci se bat.

Příspěvek upraven 26.07.18 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
26.7.18 22:44

A bojí se čeho? Máme stejně staré děti a stejný problém! Syn se bojí duchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
26.7.18 22:44

U nás bylo něco podobného, nakonec jsme to vyřešili přestěhováním naší postele do pokoje malého, takže máme jeden spací pokoj všichni a z ložnice je herna. Máme teda jednoho prcka, ale až bude druhý, budeme spát zatím pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.18 22:45

Tatínek ať jde do obýváku a malá ať spi s vámi a uvidíte.. my jsme takhle spálí snad 2 roky

• Citovat
  • Upravit
8491
26.7.18 22:46

Jinak mne jako diteti na strach pomohlo, ze jsem si koupila svitici samolepku ducha, ktery me v noci pred duchy chranil. Od te doby jsem se uz tolik nebala, minimalne ne v posteli, ale jen cestou na wc. Ten strach byl opravdu sileny. Bylo mi 8 nebo vic, jinak bych si to asi nepamatovala dodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.7.18 22:49

Vzala bych ji do ložnice, syna dala do postýlky. Proč by v noci přepadával? Postýlku si můžeš přirazit ke své posteli. Dcera má asi důvod proč špatně spí, zkus se jí ptát, co se změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
26.7.18 22:51

Manzel spal jednu dobu chudak s jednim ditetem na zemi na matraci a ja byla s miminem.Dlouhodobe se to nedalo abychom byli nevyspani vsichni.Ted je celkem klid,vstavam max jednou.Taky mluvily hodne o duchach.Kolikrat jsem nastvana,to je co animak,tam nejaci duchove nebo prisery,decka vypleskly a to jim vse vysvetluju a jsme prakticky porad venku a doma minimalne.Co homeopatika? Nemuzu si vzpomenout co jsem jednou davala,kdyz to byla fakt krize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
26.7.18 22:53

Dcera měla také jednu dobu období, že chce spát s námi, že se bojí a furt v noci na nás volala. Nikdy jsem nedělala to, že bych si k ní chodila lehnout než usne nebo že by spala s námi. Asi je to hnusný, ale večer chci mít soukromí, klid a normálně se vyspat. Vyřešili jsme to tak, že dostala obr medvěda z Máši a ten jí ,, hlídá,,. Takže když řekne, že se bojí, tak jí řekneme, že spinkáme vedle, nikdo kromě nás tu není a je tu přece Míša. A ona hned jo, on mě hlídá, přítulí se k němu a v pohodě krásně spinká. Tak co zkusit něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.7.18 22:53

Opravdu to chci řešit,rozhodně mi to není jedno..syna jsem jednou na poslední chvíli zachytila při pádu z postýlky..on se v noci tise postaví a začne se naklánět a lézt ven.. ložnice je malá,nevyleze se tam už ani židle,na tož matrace.. dcera s náma spala do 3 let,do 6 let a 3 měsícu jsem jí noc co noc uspávala,ležela uni dokud neusne.. od malička má vždy období nějakého psychickeho bloku,vím,že tohle je další,nevysvetlitelne přišel a pak zase odejde..ty minulé ale odešly po mnoha měsících… Tohle nedám…jasne,že s ní mluvím…jediné co z ní dostanu,že se prostě boji.tecka. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
26.7.18 22:54

Kdyz syn v te postylce stejne nespi, tak proc ji tam mate? Misto toho tam dejte dceri tu matraci nebo postel a mas to vyresene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.7.18 22:55

@_0812_ má svojeho pejska,hvězdu pod hlavou,torč (lampu) v ruce..už fakt nevím co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.7.18 22:58

@Limi123 mám ji tam jako zábranu aby nespadnul v noci když tam ještě nejsem a přes den když tam spí sám… Jo jasně asi by to šlo,ale tohle mi doma neprojde…obě dvě děti v ložnici.. soukromí tak málo že z toho se chce brečet a ještě je tam mít oba dva.. tohle není ta cesta,kterou hledám…nechci ji už zpátky v ložnici…ještě mě napadá koupit větší postel a zkusit je dát spát spolu… Ikdyz to když má spát v ložnici a já ještě spát nejdu a je tam jen syn a leží na stejné posteli jako ona,to jí taky nestačí…brečí a boji se,spát tam nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
26.7.18 23:03

@NikiNaty No, takze je to o tom, ze ji tam nechcete, ne ze by to neslo… To chapu, nas si nasi take vicemene nechteli poustet do loznice.

Pak je opravdu jedine reseni, najit neco, cemu ona bude verit, ze ji ochrani. Mne take nestacila tuna oblibenych panenek a pomohla az pidi svitici samolepka ducha. Nevim, proc tomu tak je, ale je to tak. U meho mladsiho bratra zase pomohl lapac snu. U kazdeho to je neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.7.18 23:03

@tini homeopatika už nám psala Dr,tuším že sedalium, když malá chodila ještě do školky a nezvládala psychicky když se melo jet na výlet,nebo byl zástup učitelky.. nebo byla změna .. okamžitě z toho zvracela.rozhodne nemá žádné autistické rysy,je to prostě zasr..psychika.doufam,že to nemá dědičné po babičce,ta s tím má celý život střídavě problémy. Každopádně ty léky jsem ani nevyzvedla,lékárník mě skoro seřval že to chci dávat 5 lete dceři a tak jsem ho a i sebe nějak poslechla…a nevyzvedla to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí