9. měsíční mimi neleze, jak se k tomu staví váš pediatr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
19.11.10 21:54
Petra Z píše:
Dej prckovi čas :wink:

Já bych mu ho dala, ale znáš Mudry 8-o :-)

A když si představím tu neuroložku(babochlapa)u nás v nemocnici, která se neumí usmát a být trochu lidská …brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.11.10 22:01
Brokoli píše:
Děkuju za odpovědi, doufám, že se rozpohybuje, on je povahově kliďas a pohodář a do spárů neurologa, jak píše Angua se fakt dostat nechci, protože tam jak člověk vleze, tak už nevyleze :roll: :-D

Víš co,my jsme nejdřív chodili na rehab,tam to bylo děsný,malej hrozně řval.Pak jsme šli na neurologii,tam ho doktorka prohlídla,malej se jí posadil,prolezl,obešel lehátko,a ona napsala závěr,že je OK.To jsme dali na rehab,a tam řekli,že se počká na tu poslední kontrolu,která měla být jako první 8-o ale objednací doba je půl roku-a pak nás vyřadí z evidence.Taky jsem se neurolo bála,myslela jsem,že je vadnej,že má obrnu,nebo tak něco.Malej totiž nespolupracuje,když se mu nechce. :lol: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65506
19.11.10 22:03

Brokoli…no je pravda,že moje dr.to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
19.11.10 22:06

tak první v 9 měsících chodil a lézt začal až ve 14 m a druhý se zatim plazí a sem tam popoleze a jednou jsem mluvila s rehabilitační a ta říkala, že lézt má začít 9-10 měsíc, některé děti i později :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.11.10 22:09

momi33 - já chodila na neurologii s dcerou, protože jí při porodu zlomili klíční kost a zážitky mám děsný, je neskutečný, jak dokážou zkoumat naprosto zdravý dítě, který nemá žádný problémy ani příznaky nějakejch problémů, kdybych tam nepřestala chodit sama, tak jsme tam snad ještě dneska 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.11.10 22:10

ale je fakt, že jste mě uklidnily :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.11.10 22:12
Brokoli píše:
momi33 - já chodila na neurologii s dcerou, protože jí při porodu zlomili klíční kost a zážitky mám děsný, je neskutečný, jak dokážou zkoumat naprosto zdravý dítě, který nemá žádný problémy ani příznaky nějakejch problémů, kdybych tam nepřestala chodit sama, tak jsme tam snad ještě dneska 8-o

Manžel by byl taky nejradši,aby jsem to zrušila,když začal obcházet nábytek,ale já se bála,aby jsme něco nezanedbali.Kamarádovo malej se při porodu nalokal plodovky,a měl nějaký křeče,a měli podezření na epilepsii,hned od narození mu cpali léky na tlumení mozkové činnosti,a jeho manželka musela s malým miminem jezdit přes půl města do nemocnice,tam ho musela uspat,a dávali mu sondy na hlavu a zkoumali to.Nakonec se ukázalo,že je zdravej,ale vlivem těch léků trochu opožděnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.11.10 22:13
Brokoli píše:
ale je fakt, že jste mě uklidnily :kytka:

To je důležitý :potlesk: já jsem byla taky na nervy,a možná ještě budu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.11.10 22:26

Momi, Samík začal chodit v 15 měsících, takže je váš malý ještě dobrý :lol: :lol: :lol:

Kámošky malý začal chodit tak nějak pořádně skoro až ve dvou letech - na neurologii teda byli, že se v roce a půl musí, ale naštěstí byla doktorka rozumná - měl jiný způsob pohybu. Teprve před rokem a půl jim myslím začal lézt. A teď chodí a běhá úplně normálně, budou mu v únoru 3 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
19.11.10 22:33

Ahoj,

moje deti byly s pohybem vzdycky trochu „opozdene“, ale nastesti mam skvelou dr, ktera to az tak neproziva, resp. diva se na to rozumne. Obe deti jsou pomerne velke a tezke, takze vzdycky rekla, ze je dulezite, ze to postupuje, a ze holt maji „ten vahovy handicap“ (syn mel v 6mes 9,55kg, dcera asi 8,60kg) A je fakt, ze lip se na 4 vysvihne nejakych 7 kg, nez kdyz ti moji „chudacci“ museli nahoru dostat skoro 10kg. :mrgreen:
Konkretne ted u dcery mi dr rekla, ze je dulezite, aby do 10. mes dostala aspon nahoru panev - perovala na 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka_ neprihlasena
19.11.10 22:48
stazka píše:
Ahoj,moje deti byly s pohybem vzdycky trochu „opozdene“, ale nastesti mam skvelou dr, ktera to az tak neproziva, resp. diva se na to rozumne. Obe deti jsou pomerne velke a tezke, takze vzdycky rekla, ze je dulezite, ze to postupuje, a ze holt maji „ten vahovy handicap“ (syn mel v 6mes 9,55kg, dcera asi 8,60kg) A je fakt, ze lip se na 4 vysvihne nejakych 7 kg, nez kdyz ti moji „chudacci“ museli nahoru dostat skoro 10kg. :mrgreen:
Konkretne ted u dcery mi dr rekla, ze je dulezite, aby do 10. mes dostala aspon nahoru panev - perovala na 4.

Taky si pamatuju, ze se me v 10 mesicich dcery ptala, jestli zvedne panev. V te dobe se jeste ani poradne neplazila, zasadne vsude valela sudy, obcas to zkombinovala s necim jako plazenim - vypadala pritom jak cervik :-) Zvedla nahoru zadek (kolena pritom mela nepokrcila) a posunulap redni cast tela dopredu, aniz by se zvedla. Fakt zvlastni styl. Na podporu lezeni jsme se ji snazila ucit lezt nahoru po schodech. Ale proste na kolena nechtela. Lezt po ctyrech zacala ve 13 mesicich, v 15 se poprve postavila a sla. Bez zadneho obchazeni, prote se zvedla a sla.

Nase doktorka byla v klidu, i kdyz ji sledovala bedliveji, ale nikam nas neposilala. Zato ja jsem byla vystresovana, co se deje. Jine deti v jejim veku uz chodili a ona se jeste ani neplazila.

• Citovat
  • Upravit
cher
19.11.10 23:17

Tak to valím oči, my chodíme na Vojtovku, malá má 5 a půl měsíců a paní cvičitelce se nelíbí, že se nepřetáčí a nezkouší sedat. A když jsem se ptala, jestli to je nutné, že syn začal lézt po 4 v 8 měsících a sedl si v 10, tak mi řekla, že to je pozdě a špatně. A taky mi řekla, že jestli nechci, ať necvičím, že mě nutit nebude, ale že malá nezvládá věci, co by měla zvládnout. Že v pasení není stabilní a takové řeči, prostě nasadila mi brouka do hlavy a já nevím, co mám dělat :-( Jestli vyčkávat a ztrácet třeba potřebný čas a nebo malou trápit cviky a třeba je to unáhlené a zbytečné? :nevim: S klukem jsem chodila plavat, tam nám dávali přednášky o vývinu a nikdy mi nikdo neřekl, že by bylo špatně v kolika začal lézt a sedět a teď po letech mi cvičitelka Vojtovky řekne toto 8-o

• Citovat
  • Upravit
6358
19.11.10 23:31

Tak moje mladší dcera taky nechtěla lézt, dr. to začala řešit a poslala nás na neurologii - no tam jsem musela docházet, ale jinak byla Lucinka šikovná, vlastně začala lézt asi týden po tom, co nás poslala na tu neurologii, ale už jsme tam byli hlášeni, tak jsem tam s ní několikrát musela…Každé mimčo je jiné, já jako malá jsem nelezla vůbec, rovno jsem pak chodila - naši měli malinký byt, takže jsem byla hodně v ohrádce a tam se toho moc nenaleze, ale zase se dobře staví u špruslí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
19.11.10 23:46

Stazka

Tak už je mi to jasný, proč Matyášek ještě v 10ti měsích neleze - má 12,5kg ! Plazí se pěkně, péruje na kolínkách taky. Jeho starší bráška také později lezl i chodil a doktorka mě uklidňovala, že její syn také nelezl a pozdě chodil a teď má dvě vysoké školy a sportuje :-D :-D :-D

stazka píše:
Ahoj,

moje deti byly s pohybem vzdycky trochu „opozdene“, ale nastesti mam skvelou dr, ktera to az tak neproziva, resp. diva se na to rozumne. Obe deti jsou pomerne velke a tezke, takze vzdycky rekla, ze je dulezite, ze to postupuje, a ze holt maji „ten vahovy handicap“ (syn mel v 6mes 9,55kg, dcera asi 8,60kg) A je fakt, ze lip se na 4 vysvihne nejakych 7 kg, nez kdyz ti moji „chudacci“ museli nahoru dostat skoro 10kg. :mrgreen:
Konkretne ted u dcery mi dr rekla, ze je dulezite, aby do 10. mes dostala aspon nahoru panev - perovala na 4.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
20.11.10 06:04

Brokoli … chlapeček má ještě čas, ale nečekala bych déle než do konce 10. měsíce (po svých zkušenostech)

Nejde o to, zda se dostaneš do spárů neurologovi , ale o to, aby se případný problém podchytil včas a začalo se s tím něco dělat!

Co já bych dala za to, aby naše Mudra byla zapálenější a poslala nás na neurologii dříve než ve 13. měsících , kdy jsme pořád ještě nelezli :-( .Dcerka ještě nechodí sama, i když už skoro rok cvičíme Vojtovku a Bobatha.
My měli ještě to „neštěstí“, že jsme narazili ze začátku na velmi laxní neuroložku.
Než jsem vybojovala vyšetření u jiné, tak malé zarostla fontanelka a protože MÁME problém, tak nás zřejmě čeká narkoza 8-o :cry: a NMR a CT - a kdo ví co ještě.

Takže za mne, já už bych osobně nečekala déle než do 10. měsíců na rozlezení - i když každé dítě má svůj rytmus - a pak bych sama žádala vyšetření na neurologii.

Přeju hodně prošoupaných punčošek a tepláčků z brzkého lezení :hug: :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí