9. měsíční mimi neleze, jak se k tomu staví váš pediatr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.8.14 16:44

Vcera bch napsala ze my se ani neplazime ale mala se z nicehonic rozplazila.

• Citovat
  • Upravit
10975
31.8.14 16:46

Poslední syn začal lozit až v polovině 10m a v 11m začal chodit :mrgreen: Prostřední dcera začala lozit v 8m a lozila až do 13m. První syn nelezl vůbec, z plazení se rovnou postavil a díky tomu (vysoce pravděpodobně) měl problémy s mluvením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.15 10:28

lehoch

Ahojky maminky tak 16.2. se mi narodil syn Davídek a hned po narození sklouzl
do nějakých neznámých epileptických křečí, tak jsme hned jak se narodil museli na jipku. a když nás propustili domů tak vývoj běžel tak jak má, pak se záchvaty vrátili a vývoj se zastavil na 6.měsíci, teď je mímu šermířkovi 1 rok a stale, neleze, nechodí a hračky nevníma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.3.15 20:45

Já se děsím zítra doktorky, malej ( čerstvých 8 měsíců) se neplazí ani neleze. Všude se dostane pomocí válení sudů, týden si už sám sedne a furt se chytá někoho za prsty, aby mohl stát. Nějak se mu plazit nechce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 19:08

Ahoj holky..potřebuju trochu poradit a i uklidnit. Mám 9,5 měsíčního syna a stále nechce lézt. Plazí se od 8 měsíce ale posunout to dál nechce :( motivace nic na něj nezabírá..na posteli se občas snaží zvednout zadek a dát kolena pod sebe ale na podlaze nic..máme všude lino asi se mu to klouze ale ani když pod něj dám puzzle nic nezaabírá..moje doktorka to nák extra neřeší asi plaším zbytečně ale tohle bude prostě vadit každý mámě..každá chcem dokonalý dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 19:12

@katahankova Buď v klidu. Každé dítě to má nastavené trochu jinak a lezení není nezbytná podmínka zdárného vývoje. Nejstarší dcera mi tohle období doslova přeskočila, prostě nelezla nikdy. Ležela, kutálela se, maličko se plazila a v 10,5 měs. se najednou postavila a šla. Žádné oblézání nábytku atd., žádné lezení před tím.. prostě najednou chodila. Další dítě mi nelezlo až skoro do roka, pak lezlo asi 2 týdny a přišlo chození kolem nábytku a o týden později chůze jako taková. Celkem 4 děti a vždy zcela odlišný vývoj a tempo.

• Citovat
  • Upravit
1299
16.12.17 19:19

@katahankova vzdyt to je uplne vpohode :palec: mam stejne stare ditko a taky zatim jen plazi. Starsi dceri to taky dyl trvalo. Neni kam spechat :) znam dokonce ditko co plazilo do roku potom teprve na 4 a v 19mesici zaclo chodit. Tam uz to resili ale stejne nic nevyresili. Je naprosto zdravej a vpohode :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
16.12.17 19:20

@katahankova moje zacala lozit v 11 m a chodit ve 14-ti. Ovsem dle me rehabky potrebovala, tady v zahranici to ale neresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
16.12.17 19:32

Mají se rozlézt do roka…Náš se plazil od 9 mesíce a lezl od 13,14 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.12.17 19:36

@katahankova dítě by mělo podle tabulek lézt do roka. Takže má čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.12.17 19:40

@katahankova Můj pediatr to neřešil. Lézt začala v 11m, postavila se ve 13m, chodila v 15m (jako že když spadla, tak se zase zvedla a neměla sklony pokračovat po čtyřech). Dneska jí je šest a je zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
16.12.17 19:50

@katahankova
Ahoj,

že neleze ničemu nevadí. Jsou děti, které chodí v 9m a jsou děti co se rozchodí v 15m. To samé s lezením. Některé děti ani pořádně po čtyřech nikdy nelozí.

Dej mu čas, nechej ho na to přijít. A uvidíš jak se pak rozleze. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
16.12.17 19:52

V CR pediatri ten tabulkovej vyvoj strasne resi a vysledkem je, ze kazde druhe mimco cvici vojtovku, chodi na rhb a matky jsou vystresle naprosto zbytecne…v De to nikdo tak dramaticky neresi. Muj syn se jeste na prohlidce na 7 mesicich neumel sam otocit, jinak se ale choval naprosto standartne. Moje rozumna pediatrine se me jen zeptala, jestli me to hodne zbepokojuje… ze pokud jo tak mi napise fyzio ale jinak ze jeste pickame, protoze ji prijde zdravy a potrebuje jen jeste trosku casu… v CR uz bych byla za pripad a vyfasla nejen vojtovku ale i zadanku na neurologii… ani ne 5 dni po te se syn zacal otacet a rovnou valet sudy :lol: Uz mu bude skoro 8 mesicu a neplazi se ani naznakem… neresim… je to lenoch. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 19:56

Moc děkuju za podporu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
16.12.17 19:58

@katahankova Neblazni a dej diteti cas. Perfektni dite je utopie a blbost… radsi si prej zdravy a stastny decko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí