Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neres. Moje dcera nelezla po ctyrech jen se plazila. Nabytek obchazela od 9 mesice a v roce zacala sama chodit. Po ctyrech zacala lezt az tak v 15 mesicich ????
@katahankova Naše začala někdy v 9. měsíci pomalu se plazit, v roce si sedla, ve 13 měsících začala lézt, v 18 měs. první krůček…Nechodili jsme na rehabilitace, dle doktorky jí nic nebylo, naopak byla extrémně šikovná třeba v řeči (v roce a půl sice nechodila, ale mluvila ve větách, počítala věci do desíti, povídala básničky atd
) Teď má dva a půl a nikdo by nic nepoznal, lítá jak drak, všude vyleze,…
Ahoj holky píšu jsem už podruhé..poprvé to bylo když synovi bylo 9,5 měsíce a stěžovala jsem si že neleze..a trápí mě furt stejný problém ale s tím rozdílem že mu bude za týden 11 měsíců a stále nic akorát péruje na kolínkách, ae ten krok dopředu se bojí udělat..nevím jestli to už nemám řešit s dr..děkuju za rady ![]()
V klidu…nas po kolinkach nesel snad nikdy…porad se plazil, jak postrelenej vojak a pak se rovnou postavil. V 9 mesicich tedy nelezl, ale rovnou stal a az pak se naucil sedet…nejsou vsechny deti stejne a zaraditelne do tabulek. Pokud se plazi a vidis snahy si sedat, bud v klidu…kazda chcem dokonale dite, ja jsem ale skromnejsi…mne staci vedet, ze mam zdrave dite…a to si myslim, ze mas. Bud v klidu…a ani v 11 mesicich to nevidim zas jako takovy problem…
Jj zdravý to on je..
akorát potřebuju poradit jak jste na tom byli vy ![]()
@katahankova našemu druhému se taky moc nechtělo, bylo pro něj na parketách pohodlnější se plazit. Nacpala jsem mu pod bodyčko plyšáky, aby si nemohl lehat na břicho a rozlezl se zajedno odpoledne
.
To jsem zkoušela ale dokud je nevyndám tak hrozně řve..takže to jsem zavrhla
Sme na tom uplne stejne. Za tyden bude dceri 11 mesicu a taky neleze. Plazi jak divoch, na kolinka se postavi ale neleze. Dnes jswm ji mucila s kostickou lega na brisku a nazorne predvadela jak to ma delat
docela se snazila
konzultovsla jsem s fyzioterapeutem, pokud jeste nestoji a nesnazi se chodit neni treba panikarit. Motivovat k lezeni akorat a posilovat brisko. ( treba nastavit nohu aby dite prelezlo)Je to nejdulezitejsi cast vyvoje. Sed ma byt az uplne nakonec. Starsi dceru jsem naucila lozit na studene dlazbe. Studilo ji to do briska tak je zvedla a bylo. Mladsi je to ale totalne sumak ![]()
Děkujeme moc
dneska jsem to vyzkoušela a popolezl..tak doufám, že se nešprajcne a bude se snažit ![]()