9 měsíců a půl noci kojím

468
2.2.14 20:24

9.měsíců a půl noci kojím

Ahojky, chci se zeptat, mám problémy se synem, kterého od narození kojím, přikrmujeme asi od 5 měsíců, to se mi totiž po hodině v noci budil na kojení. Takže podle doktorky jsme začali přidávat večer kaše, přes den zeleninový polívky, ovoce atd. Malému vylezl první zoubek v 8 měsících, ale teď co vlastně řeším. Od té doby co mu vylezl ten první zub, se mi v noci po 1-2 hodinách budí. No budí, je v takovém tom polospánku, takže ho nakojím a spí dál. Už to trvá ale přes měsíc a já nevím co dál. Dr. mi řekla že je to kvůli tomu jak mu lezou zuby, ale takhle dlouho?? Už i přemýšlím, jestli mám dost mlíka, jestli nemám v noci zkusit dát UM?? Jenže problém je taky v tom, že on mi nechce pít nic z lahvičky, pořád kojím. Nemáte někdo podobnou zkušenost s takovým dítkem?? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5342
2.2.14 20:29

Malému teď asi také začaly lézt zuby, má nateklou dáseň. No a v noci nedělám nic jiného než kojím :roll: Asi nezbývá nic jiného než vydržet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
2.2.14 20:31

No tak to jste na začátku, náš má už 2,ale nahoře to má nateklý, takže asi budou další, dle dr. se malej prostě tím prsem v puse uklidňuje. Moc se mi právě nechce jít do UM, když mám mlíko, ale říkám si jestli nemá hlad a to moje mlíko už mu nestačí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
2.2.14 20:35

Mam to same, maly bude mit 17m, pry chce citit maminku a nic s tim neudelam, hlady ani zizni se mi nebudi, pry mam odstavit malyho nebo to vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.2.14 20:35

Má tě místo duddlíku a kousátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
2.2.14 20:55

Kojím taky a hlavně nad ránem, synovi je 14 měsíců. Nic nevymyslíš, buď kojit dál nebo přestat. Podle mě to zuby nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
2.2.14 20:55

U nas je to podobne, od ca 11 nebo 12 m se budi v jednom kuse, ted je malemu 16m. Myslim, ze v tomhle veku uz pomuze jen odstaveni, ale chci kojit jeste aspon do jara. U starsiho jsme meli problemy kolem 6m, tehdy jsme ho naucili usinat samotneho, bez prsu - a markantne se to zlepsilo (naucil se behem 3 dnu, bez breku…). U mladsiho jsem si (ja kraaaaava) rekla, ze ho necham, nez se prestane budit sam od sebe :zed: ted, pokud se maleho pokusim i jen dat do postylky (spi se mnou v posteli, manzel na gauci, proste to jinak neslo), ukrutne rve, asi vi, co by nasledovalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
2.2.14 21:06

Jestli se ti zdá, že teď ho ty zoubky netrápí, tak to noční kojení zkus zrušit, hlad určitě nemá, jen tě potřebuje, aby zas usnul si myslím. Por něho tohle noční kojení nemá význam a ty se unavuješ. Jak ho uspáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.2.14 21:11
@Avelina píše:
Nemáte někdo podobnou zkušenost s takovým dítkem?? :mavam:

Nemám, nikdy jsem se nenechávala nočně využívat od 9m dítěte. Pokud děláš s prominutím dojnou, páč nevím, jak jinak to nazvat při takový frekvenci kojení, měla bys mít mlíka dost. A i kdyby ne, v noci ho nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.2.14 21:14

Mám 11 měsíční a buzení po 2hodinách hodnotím jako luxus :mrgreen: byla už období, že se budila co 30min a byla přisátá nonstop. Už jsem zvyklá :) Ale přesto jsem si pořídila bezva knihu Klidné spaní a ukládání a zatím jsem vyzkoušela pár rad, ale vidím pokroky :) Takže knížku doporučuju. Je to opak metody vyřvávání! žádný pláč, žádný stres, žádné opouštění miminka v postýlce. Jen je to na trošku delší čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.2.14 21:26

Jak píšou holky - není to žízeň, není to hlad, chce mámu. Mám to samé roční. Když se jednou omylem vzbudil za noc jen jednou, myslela jsem, že mi puknou prsa. UM nevyřeší nic - jednak ho možná ani nevezme a v noci je setsakra rozdíl mezi tím vytáhnout kozu a jít připravovat UM. Osobně mně to ani nenapadlo. Mám ho nasáčkovaného v posteli a jen přehazuji. V poslední době spíš řešíme, že má děsně divoké spaní, a vyboxovává nás ven z postele. Mám jen 140ku postel. Těžce to nese hlavně manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
2.2.14 21:26

Jo, mam totez.
Jsem na tomhle buzeni tezce zavisla. Uz jsem i zrusila postylku a mam dceru jen mezi nama v posteli. A kazde kojeni/kterych je pozehnane/ se k ni pritulim, ocucham a opusinkuju.
Ne ze bych nebyla unavena, jsem. Ale tyhle chvilky tak strasne rychle utikaji, ze radsi stokrat spanek ozelim-nez bych si pak vycitala, jak malo jsem si dcerky stacila uzit!
Zivy dudlik-a proc ne? Vzdyt je to to nej pouto, co mne mohlo potkat..

Ale akceptuju, ze kazda to mame jinak. Nejhlavnejsi je, aby to vyhovovalo Tobe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
2.2.14 21:32

Neposoudim co je lepsi, ale kluk kolem 8 mesicu uz pres den na kojeni cas nemel, dohanel v noci bezne… se zubama s proste povesil na prso a vic jist ani nechtel, no v urcitou chvili zkousnul jogurt - hnal se po vapniku.. nam pomohlo, zajistit co nejvic kojeni pres den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
2.2.14 21:33
@farska píše:
Jo, mam totez.
Jsem na tomhle buzeni tezce zavisla. Uz jsem i zrusila postylku a mam dceru jen mezi nama v posteli. A kazde kojeni/kterych je pozehnane/ se k ni pritulim, ocucham a opusinkuju.
Ne ze bych nebyla unavena, jsem. Ale tyhle chvilky tak strasne rychle utikaji, ze radsi stokrat spanek ozelim-nez bych si pak vycitala, jak malo jsem si dcerky stacila uzit!
Zivy dudlik-a proc ne? Vzdyt je to to nej pouto, co mne mohlo potkat..Ale akceptuju, ze kazda to mame jinak. Nejhlavnejsi je, aby to vyhovovalo Tobe. :hug:

jeee tys to tak hezky napsala :* nemusim to alespon psat taky :lol:

zrovna tu u ni lezim, ptz se probrala a opravdu jsem ji ocuchala.

hlad opravdu nema, chce jen tebe. zalezi na tobe, jestli mu to chces poskytnout nebo to utnes

• Citovat
  • Upravit
1826
2.2.14 21:36

Ahoj, tezko rict, napisu treba pro inspiraci vlastni cerstvou zkusenost ;) Dceri je ted skoro 10m, kojim. Jeste pred koncem roku se budila 2-4× za noc, brala jsem si ji k sobe do postele, nekdy vracela zpatky do postylky, nekdy ne. U kojeni zlobila, kolikrat se i probrala a hodinu nespala…hruza, stupnovalo se to, byla jsem uplne vyrizena :roll: Na Silvestra mi vysel pozitivni tehotensky test :) a stal se impulzem k reseni situace. Ze dne na den jsme vedle loznice zaridili pokojicek, presunuli tam postylku - a uz ji nevratili. Hned prvni noc dcera spala v kuse do 5h rano, dalsi do 6h, ted vstava kolem sedme :palec: Jo, nekdy se v noci vzbudi, ale fakt jen obcas a jednou.. Nerikam, ze to bude vsude fungovat, ale za zkousku to stoji. Jestli syna zuby viditelne nezlobi i pres den, tak bych to jako pricinu spatneho spani nevidela :nevim: Drzim palce, at je brzy lip, spankova deprivace je hrozna vec :hug:
A jeste me napada s tou lahvickou - kdybys syna nechala s partnerem, ani u nej by se nenapil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová