9 týdnů do porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
voyageuse
13.8.13 12:38

Děkuju. Ne, termín byl 18.8., spěchal o 9 dní dřív. Ale jsem za to ráda 3350 g bylo akorát. :-) Včera nás pustili z porodnice. Už si užíváme domácí pohody. :D

@Majkelka píše:
@voyageuse taky moc gratuluju a tiše závidím :) malý se narodil v termínu?
  • Citovat
  • Upravit
701
13.8.13 19:09

voyageuse: a byl druhy porod „lehci“ nez prvni? Dodej mi trochu odvahy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
voyageuse
14.8.13 10:18

Ahoj :-)
odvahy, jo? :-))) No nevim jestli jsem ta pravá…já to měla takové rozporuplné :-)))

U mě oba porody začaly tím, že mi praskla voda..kontrakce nastoupily až potom. Ty mírné bolesti co jsem měla celý večer jsem brala jako poslíčky, protože ty jsem měla už měsíc.

U prvního praskla voda…začaly kontrakce, otevřená na 2 prsty. Od prasknutí vody celý porod trval 6,5 hodiny. Museli mi ho vyvolávat, protože jsem se neotvírala a mladý se tlačil i tak. Měla jsem epidural, tak jsem to finále necítila a bylo mi dobře. Šitá jsem byla.

U druhého praskla voda…začaly kontrakce po třech minutách. Díky bohu, že jsem měla všechno nachystané, nebyla jsem schopná zavřít ani kufr. Otevřená zase jen na dva prsty, kontrakce po dvou minutách v porodnici…doktorka řekla, že času dost. Já se svíjela a věděla, že to tak dlouho trvat nebude. Od prasknutí vody doma celý porod trval 3,5 hodiny. Nestihli mi dát epidural. Bolest šílená. Cítila jsem každý centimetr toho malého tělíčka. Ale na dvě zatlačení byl venku. Šít mě nemuseli.
Ale po porodu přišel porod č.2. Nešla ven placenta. Dali mi injekci aby odešla…nic…tak jsem málem šla pod narkozu. Nakonec ji doktorka ven dostala, nebylo to nic příjemného a ztratila jsem hodně krve. Byla jsem pak na kapačce, protože děloha už nespolupracovala. Takže mi břicho lítalo a skákalo díky tomu co do mě prali. Celý den jsem byla grogy. Ale teď mi je dobře. Díky tomu že nejsem šitá se cítím mnohem líp. Ale teda byl to záhul…kratší ale náročnější než poprvé. :roll:

@filutka píše:
voyageuse: a byl druhy porod „lehci“ nez prvni? Dodej mi trochu odvahy :-)
  • Citovat
  • Upravit
212
14.8.13 10:29

Ahojky holky tak se hlasim v pondělí jsem byla v poradne 36tyden otevrena na spicku prstu hlavicka naliha na cipek jinak vse ok az na to ze jsem otekla hlavne ruce a kotníky a boli me zada jinak se uz na malého mooc tesime v brisku se krouti cim dal vic a dnes vyzehlim věci na postýlku mantinel nebesa atd a je to vse :srdce: :srdce: a jak se mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
14.8.13 14:10

Ahojte, já byla dnes v poradně a vypadá to, že porod bude do pár dní, zítra začínám 38. tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.8.13 14:27

Já jdu v pátek poprvé na monitor, budu 35+1 tt, tak jsem zvědavá, jak na tom budeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
14.8.13 16:20

Ahojky, já jsem zítra 38.tt, dnes jsem byla na kontrole a už dva týdny pořád stejné - otevřená na špičku, a hlavička naléhá, ale k porodu se neschyluje…už bych i rodila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
14.8.13 18:07

voyageuse: diky za popis, doufam, ze u me bude druhy porod taky bez siti..
ty jo, holky, vy uz zacinate pomalu rodit, to neni mozne, jak se to kvapem blizi. My jdem na prvni monitor ted v patek, jsem zvedava, jestli se mimco otocilo. Ted uz hlavicku pod zebrama necitim, tak snad to bude ok.
Dneska jsme byli v zoo, maly tam udelal takovou scenu, ze se lidi zastavovali a hledeli na nas..no meli jsme s mojim dost..zitra pojedem do Luhacek, snad bude mit prdola lepsi naladu :-)
preju vam pekne odpoledne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
19.8.13 16:07

Ahoj mamci, jak se mate? Ja jsem spokojena, mimco se otocilo hlavou dolu, tak jsem rada, ze je nakonec vse jak ma byt. Poslicky mam skoro kazdy vecer, rekla bych, ze nekdy hodne silne, ale zatim otevrena nejsem vubec (jeste mam necele 4 tydny). Dneska ma prijit bourka, tak abysme vsechny nejely :-))))Mejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
19.8.13 16:14

Ahojky, ja už mám do terminu jen 10 dní, tak čekám kazdy den a ono pořád nic :) Jsem otevřená jen na špičku, takže si asi ještě počkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
20.8.13 09:44

Ahojte, já mám termín tuto neděli a 4. 9. už týden jsem otevřená na 1 prst, včera na natáčení mi natočili i 2 velké kontrakce, ale taky zatím furt nic :) dělají to ty prťata pěkně napínavééé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
20.8.13 10:12

@Majkelka ahojky,já jdu zítra zrovna na kontrolu, tak jsem zvědavá, už 3 týdny jsem otevřená jen na špičku, tak uvidíme, jestli se tam něco pohnulo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.8.13 10:28

Ahojky holky tak ja sem mam dobre mam 3tydny do terminu zacinam se bat i tesit no s te bourky sem mela strah malej vzdy dela hroznou diskosku v brisku kolikrat si rikam.aby me nevyskocil.ven ale ted tu zadna nebyla tak uvidime vecer ja jdu na posledy do poradny v patek a pak budu jezdit na pasy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.8.13 10:34

@Majkelka Tak ty už to máš vážně za chviličku, tak snad se to brzo rozjede…ono je vlastně jedno jak to vypadá teď, může se to během chvilky změnit ;)

Já mám přesně měsíc do termínu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
20.8.13 10:36

Jee holky, tak to já mám už jen 9 dní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...