Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vy jste mě, holky, nalakaly na ty podprdy:-)),já se do Lidlu dřív než v neděli nedostanu, tak snad tam ještě něco bude:-).Už mám sice dvě koupené, ale ta jedna strašně škrábe:-(
@kaja7 No tyhle taky nejsou žádná hitparáda… Zrovna u té fialové docela řežou ramínka. Ale jak říkám, za ty peníze to mít jako záložní kozenu, to není tak špatný.
@Zandula Jo, ta fialová je aspoň hezká. Ale jsem zvyklá na trochu lichotivější tvar košíčků. Nicméně přesně jak říkáš, oproti jiným kojícím podprsenkám je to supersexy!
Ale ta bílá zas tolik ne.
Ahoj holky, kopiruju sem popis meho porodu. Snad nikoho nevydesim..myslim, ze to bylo jeste v pohode
V patek jsem byla naposledy u sveho gynekologa, byla jsem otevrena ani ne na 1 prst, odesla jsem s tim, ze pokud o vikendu neporodim tak v pondeli na KO do nemocnice. V sobotu jsem mela cely den takove zvlastni bolesti, jako menstruacni a k tomu mi tvrdlo bricho. Myslela jsem, ze se Peta neprijemne vrti, ale pak jsem si zacala merit intervaly a bylo to po 10 min a k veceru uz po 4 min. Bolest to byla ale v pohode, spis neprijemna nez neco, co by se nedalo vydrzet. Sli jsme s manzelem k nasim na grilovacku s tim, ze pokud to neprejde tak potom pojedem do porodnice. Behem vecera to ale ustalo takze nic..v pondeli jsem jela do nemocnice, kde jsem byla u Henclove (byla super), byla jsem otevrena na 4 prsty (vysledek sobotnich bolesti), udelala mi Hamiltona (vubec jsem necitila, jen mi trochu tekla krev) a ze pokud bude monitor v poho, tak mam jet domu..po Hamiltonovi mi zacali trosku silnejsi bolesti, ale porad se to dalo, byly asi po 10 min..jeste jsme jeli vybrat nejake spotrebice do kuchyne, takze je videt, ze to opravdu nebyla zadna hruza..odpoledne jsem mela takovy divny pocit, ze to brzo prijde, povlekla jsem postylku a sli jsme ven..bolesti zase ustaly..vecer jsem sla spat a kolem jedne jsem sla na zachod, kdyz jsem si lehla, tak ve mne neco luplo (jako by nehtem nekdo zavadil o nafukovaci balonek) a praskla mi voda..byla jsem v soku, ze uz je to tady, sla jsem do sprchy, pak na zachod (mela jsem prujem), tam jsem musela kontrakci poprve prodychat oprena o zed..no a frceli jsme do nemocnice. V aute uz to bylo krusnejsi, cestu si moc nepamatuju, soustredila jsem se na dychani, ale porad se to jeste dalo…do arealu jsme vjizdeli po druhe v noci, mela jsem uplne super PA, po prijeti me prohlidla, byla jsem otevrena na 6 cm, pak mi chtela natocit monitor, ale maly spal, kontrakce jsem mela po 3 minutach a ty uz teda bolely citelne, prodychavala jsem jako pejsek, ale nezdalo se mi, ze by to melo nejaky efekt…spis mi bylo neprijemne lezet na zadech a nemoci se hybat..maly porad spal
Na monitoru jsem byla asi 30 min, mozna 40, stejne jsme nic nenatocili, kdyz se mi chtelo hrozne tlacit, PA hledela, ze tak brzo, prohlidla me a rika, ze jdem na porodni sal..tak jsem slezla z lehatka a hned prisla kontrakce, ta byla nejhorsi ze vseho, Pa rikala, ze to bylo gravitaci, jak se maly uz tlacil ven…na sale si jenom pamatuju, ze jsem porad tlacila..tlacila jsem jak o zivot, ale porad to neslo, nakonec mi zatlacili na bricho, nastrih jsem vubec necitila a maly byl venku. takze prvni faze byla rychla, tzv. prekotny porod, ale tlaceni uz pry bylo standartne dlouhe, tlacila jsem asi 40 min..byla jsem docela potrhana, takze siti asi 20–30min, ale doktor mi vsechno umrtvil, takze jsem citila jen takove tahani. Celkove si na porod nemuzu stezovat, horsi mi prislo potom nevyspani, nemohla jsem asi 14 dni poradne sedet..ale ted uz je vse zapomenuto, a porod patri k jednem z nejkrasnejsich zazitku v mem zivote..kdyz mam blbou naladu, tak si ho prehravam v hlave, jake to bylo, kdyz byl maly konecne venku, kdyz jsem ho poprve videla, mela jsem pocit, ze je to zazrak, ze neni mozne, ze uz je miminko, co jsem v sobe mela 9 mesicu, na svete…Souhrnem, ve 2:11 jsme vjizdeli do nemocnice a ve 3:54 byl Peta na svete..Holky nebojte se, chce to jit s odvahou a s tim, ze mimco stejne ven musi…Preju vam rychly porod a co nejmene siti!
Jeste co si pamatuju byla otazka od PA na monitoru: „A to vas opravdu tak boli?“
Jsem ji rekla, ze nevim, jak moc to ma bolet, ale ze me to boli hodne. No a pak me prohlidla a bylo jasno, ze to nehraju ![]()
Jeste k chuvickam: my mame od Aventu. Kdyz jsme bydleli v byte, tak jsme je vubec nepouzivali, stejne jsem maleho porad kontrolovala
Ale ted v baraku jsou k nezaplaceni. Nebo kdyz jsme jeli na navstevu nebo dovolenou, tak je to fakt parada je mit.
Monitor mam slibeny na pujceni, pokud to nevyjde, tak urcite koupim, myslim, ze za ten klid duse to stoji..mel by to byt Babysence
Se z vas picnu, ze antisexy podprsenka
Co rikate na kalhotky do porodnice? To je teprv hitparada ![]()
@filutka Super, taky do toho jdu s tímto přístupem - prostě je to porod a s tím se počítá a člověk se musí svým způsobem na ty věci kolem připravit - psychicky. Jasně, že to bude bolet, ale přijde na svět odměna, která tu bolest víc než vyváží.
Kde jsi rodila?
Jj, ty jednorázový gatě, to je nádhera!
No to se holt taky musí přežít.
@filutka Moc hezky jsi to napsala
Taky do toho jdu s tím, že ano asi to bolí, ještě nevím, jak, tím líp pro mě, ale prostě ven to musí a jednou ty bolesti přestanou
Je mi jasný, že až přijde na věc, tak budu všechny a všechno proklínat
ale prostě jdu do toho s optimismem (ale i strachem, to přiznávám) ![]()
A jednorázový bombarďáky jsou bomba no ![]()
@savoy Tak už máme Mutsíka taky doma ![]()
@Zandula Přesně - strach z neznáma a z jistojistě nevyhnutelné bolesti, ale optimismem a těšením se na miminko. ![]()
Jé, no tak super! Já už se fakt těším, až v něm budu malého vozit.
A už mi spousta maminek řeklo, že je to velice dobrý výběr, tak z toho mám radost.
@filutka
Tak hlavně že to dobře dopadlo.No člověk asi musí být hlavně psychicky v pohodě. A hlavně fakt neví co ho čeká tak je zbytečné se tolik nervovat(ale trochu strach je)
Gratuluji k malému. A už se těším až to budu mít také za sebou ![]()
@filutka díky, že jsi nám tu porod popsala:-) taky se na to snažím dívat optimisticky, bude to bolet atd atd atd, ale po porodu to stejně bude ještě větší záhul, všechno bude úplně jinak, už budu mít na starost celodenní péči o malého človíčka, nevyspání a další novoty
moje kamarádka porodila před 3 měsíci, takže to mám z první ruky
No a kalhotky do porodky jsou fakt úžasné, doma jsme se jim s manželem parádně nasmáli ![]()
Ahoj holky.
Včera jsem dopoledne letěla do porodky na monitor, protože jsem celou noc nemohla spát a od šesti od rána bolesti. Když už byly kolem 7minut tak jsem si v deset řikala, co kdyby. No a dojedu do porodky, všechno ok
Natočili mi monitor, zkontrolovali co šlo a řekli že holt někoho to bolí víc někoho míň. Tak asi to mám za to že první těhotenství bylo uplně v pohodě a bez poslíčků. Byla tam kamarádka porodní asistentka, tak mi odsypala nějaké čípky, kdyby to zase přišlo ať se aspoň vyspím.
Nicméně kufr už jsem nechala v autě. V tomhle vedru sedím doma a pospávám. ![]()
Kaja7: u nás v Lidlu už měli poslední 3 podprsenky. Tak jsem vzala tu jednu co mi podle oka asi padne. Velikosti jsou všelijaké, tak je to odhadem. 85B totiž vážně nemám…kupuju teď tak 80 C.
savoy: u nás už měli jen bílou..raději jsem se v ní partnerovi neukazovala..nepotřebuju aby ho přešla chut na sex
![]()
Dneska jsem jela do Lidlu pro meloun a nevim jestli jsem už všeobecně zpruzená..ale uplně mě vytočil jeden důchodce.
Mlaďas slízal z košiku u kasy - seděl vevnitř…a on ať to jako zrychlíme. tak mu říkám " nestresujte pane". A začala jsem skládat nákup na pás. On ať se posunu víc ke kase - stála jsem někde uprostřed a začal mi do toho mého nákupu házet svuj. Tak jsem chytla první věc co mi tam přistála ( nějaký nanuk) a mrskla jsem mu ta zpátky do koše.
No já nevím..v důchodu získaj pocit, že co nestihli doteď musí stihnout za těch pár let.
@voyageuse Ahojky, tz brďo, ti poslíčci teda dokážou potrápit ![]()
Co se týče důchodců, tak bohužel podobné zkušenosti, jen oni jsou na světě nejdůležitější
, ale netýká se to jen jich, v poslední době mě iritují lidé celkově, ale asi v tom bude i velká dávka hormonů plus vedro ![]()
Máš pravdu, hormony dělají své.
Není nám dobře, trpělivost je pro mě v tuhle chvíli nedosažitelná vlastnost.
Víš jak, doktor řekne…jamile budou poslíčci pod deset minut alespoń hodinu zajeďte si na monitor do porodnice. V porodnici na mě koukaji co tam ělám, když je nemám po pěti minutách. Ale kašlu na ně. Gyndař říká lepší jet x krát zbytečně než jednou pozdě a v nemocnici jsou od toho tak ať dělají co mají. ![]()
Jdu si naškubat mátu a udělám si ledový drink..zázvor, máta, limetka ![]()
@kaja7 píše:
@voyageuse Ahojky, tz brďo, ti poslíčci teda dokážou potrápit
Co se týče důchodců, tak bohužel podobné zkušenosti, jen oni jsou na světě nejdůležitější, ale netýká se to jen jich, v poslední době mě iritují lidé celkově, ale asi v tom bude i velká dávka hormonů plus vedro
@voyageuse Přesně! Je to na palici, člověk prostě neví, však nejsme doktorky, ne?
Já jsem jednou jela ve 30.tt, že jsem necítila skoro dva dny pohyby (sestra od Dr. mě totiž okamžitě hnala, jak jsem jí zavolala, jestli můžu přijít na kontrolní uzv), a tam na mě hleděli jak na blázna ![]()