A zase ta Anglie :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lenka76
3.4.12 16:02

Loki;oni mi dali neco na bolest,preslo to,ale pak to odeznelo kolem 15h,a pak rikali,ze uz stejne pujdu na radu…no a sla jsem v 18h…takze bolesti jak prase a dite nikde.. :( ale to je uz za mnou.
teredes:mas pravdu,prechodila virozu,a pak ji museli dat ATB…ja jsem jenom chtela napsat,ze proste jsem chodila 14 s malou k doktorovi a nic s ni nedelaly a pritom byla hrozne chcipla…porad se to zhorsovalo a zhorsovalo…

Ja jsem se anglictinu naucila v Madridu :D byla jsem tam s anglickou rodinou jako aupair,moje kamoska ceska,tu jsem videla jen o vikendech,a vsude jsem se bavila jen anglicky…spaneslky vlastne neumim,ale moje anglictina za rok byla plynula,nez po 2 letech v Anglii :D

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
3.4.12 16:03

Jo a jeste me napadlo,kdy budete ucit svoje deti psat a cist v cestine?Spolu s anglictinou,az pujdou do skoly,nebo je nechate,az se nauci anglictinu a pak se zacne s cestinou?

• Citovat
  • Upravit
4989
3.4.12 16:07

@Indrielka
je videt, ze se nebojis do toho uceni jit :palec: .
ja mam nejaky blok ci co, proste se dost stydim. navazovani kontaktu a seznamovani je pro me utrpeni i v cestine…
premyslela jsem o kuzu, ale manzel dela na smeny dvanactky, tak bych tam moc casto jit nemohla. bud je v praci nebo po nocni…a toho naseho rocniho prcka nikomu jinemu nesverim
@webparazit
mas vazne zajimavy, dobrodruzny zivot. uzasny. jen ty problemy s ex.. :(

ja/my pred problemy s ex utekli prave sem. mam s nim dceru a kdybychom byli s manzelem v CR nenecha nas chvili v klidu. tady na nas nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.4.12 16:12
@teredes píše:
Loki ja pochopila, ze Lenka si stezuje, ze GP nepoznal virozu, v dusledku cehoz byla prechozena a tim padem doslo na ATB. Ale jinak myslim, ze tu obe pisem v podstate to same :lol: ;) .
A stema kilama dolu jsi fakt dobra, ja nikdy hubnout moc nepotrebovala, po porodu spis cekam, az to sleze a chodim treba plavat. Co to je extremni fitness?

Extremni fitness je tohle:
http://www.youtube.com/watch?… tohle delam rano
a tohle delam vecer:
 http://www.beachbody.com/…t-you-get.do

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.4.12 16:19
@Lenka76 píše:
Jo a jeste me napadlo,kdy budete ucit svoje deti psat a cist v cestine?Spolu s anglictinou,az pujdou do skoly,nebo je nechate,az se nauci anglictinu a pak se zacne s cestinou?

mala chodi ted druhym rokem. puvodne jsem tu cestinu chtela zapojit mnohem vic, ale skola je az do crvrt na ctyri. nez dojdem domu, nez se naji…je 5h. do toho ten druhy prcek, tak toho moc delat nejde.
no ale rikame si jak se rikaji pismena cesky, jak anglicky. z CR jsem si privezla takovou tu abecedu, jak se sklada do desek, tak to obcas pouzijem.

Jinak podle ceskych zakonu, pokud ma dite trvaly pobyt v CR (pokud ho mate vy, ma ho automaticky i vase dite) musi tam chodit do skoly. jestlize zije v zahranici, musi jezdit na srovnavaci zkousky. tohle vse je ale pry v rozporu se zakony EU. proste chodi do skoly tady a hotovo.
Ja se ale rozhodla, ze na ty zkousky i tak budeme chodit, jednou se chceme vratit a to ceske ucivo je uplne jine nez tady a ja si opravdu neumim predstavit, jak by se pak zapojila do vyuky tam.
v dubnu tedy jdeme k opozdenemu zapisu. tak se celkem tesim, az si o tom vsem promluvim s pani reditelkou. zatim vse vyrizovala moje mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.4.12 16:23
@Lenka76 píše:

Ja vubec nevim:(
My se nemame v planu vracet takze to asi nebudu drtit, ale chtela bych aby umel cist i psat cesky. Ale zase ho nechci pretahovat. :nevim:
On uz tedka mluvi vic anglicky nez cesky, protoze chodi do skolky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
3.4.12 16:30

lucieT:to jsem taky slysela o tech zkouskach v CR…jenze si nedokazu predstavit,jak ji ucim ja,kdyz jsem vsechno zapomnela sama..moje mama ucila 10let na prvnim stupni,tak by mi s tim pomohla..dokonce uz ma pro malou schovany slabikare,pismenka atd.. :D No jsem na to zvedava…

• Citovat
  • Upravit
229
3.4.12 16:41

Malý se učí sám že chce. Angličtinu se učíme spolu, protože potřebuje vedení. S češtinou jsem měla v plánu začít až za rok. V šesti. Jen je hodně zvídavý a čtení ho moc baví. Je mu jedno co čte hlavně že louská písmenka a ptá se proč mu to nedává smysl když zrovna čte něco česky a české j čte anglicky. Tak mu jen čeknu že je to napsané česky a ať si vzpomene jak se to písmenko čte česky. Většinou ví, když né tak pomůžu. Už se mu pádně daří i dlouhá slova i pochopení věty. Asi mám štěstí. Podle uč i pěkně píše. No mi to tak nepřijde ale patří prý k těm co jim to jde. Ale na české vázané písmo se skutečně vrhneme až v těch šesti :)
Myslím že od nového roku schválili že na přezkoušení do ČR nemusíte. Ale jestli se plánujete vracet bude to pro děti vážně možná lepší. My také návrat neplánujem. Proto jsem za tu změnu zákona ráda.Jinak české dějiny pojedeme normálně z knížek ( české báje a pověsti atp.) plus co se mi bude zdát vhodné jako všeobecné info o ČR a tak , tak nějako postupem času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.4.12 16:43

Slabikář nám poslala babička je teť krásný nový od Zmatlíkové a Žáčka. A také knihu mé první čtení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
3.4.12 16:50

ten zakon o povinne skolni dochazce uz, pokud se nachazite v EU,neplati,museli ho novelizovat
my se urcite vracet nebudeme,jednou chci aby mala umela i cist a psat cesky,tak snad se nam to zadari,nekdy mi pripada,ze uz cesky neumim ani ja

• Citovat
  • Upravit
6263
3.4.12 17:01

@Indrielka tak to mas sikovneho kloucka. Tobika ceka skola ted od zari, ja se toho spis teda desim… Nebudu ted rozebirat jeho problemy s jidlem, coz je jedna vec, ktere se bojim. Ale jemu budou 4 v srpnu, takze bude patrit mezi nejmladsi. Anglictina mu zase tak moc nejde, i kdyz posledni dobou nas prekvapuje pokrokama. Cestinu ma perfektni, mluvit zacal brzo, ale proste ji preferuje. Ve skolce je od roka a pul, takze tim to neni. No a v neposledni rade on je trochu levej na ruce. Chytrej je dost, ale treba kresleni mu nejde vubec, bojim se pismenek. Nenakresli vubec nic, jen cmara a hlavne ho to moc nebavi. On je spis takovy filozof myslitel :lol: . Koupila jsem knihy pro predskolaky a snazime se trochu trenovat ruku, ale je to spis hruza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
3.4.12 17:27
@Loki01 píše:
Extremni fitness je tohle:
http://www.youtube.com/watch?… tohle delam rano
a tohle delam vecer:
http://www.beachbody.com/…t-you-get.do

no tak to je husty,ale na to musis mit fyzicku,zacit s tim od zacatku,tak Te to zabije a neudrzis si tepovou frekvenci
ja jsem rada,kdyz dam hodinku na crosstraineru a jogu
ale ted jsem najela na novou dietu (Paleo dieta) a kila jdou dolu a hlavne je mi fajn po zdravotni strance

• Citovat
  • Upravit
8814
3.4.12 17:33
@mmonica píše:
no tak to je husty,ale na to musis mit fyzicku,zacit s tim od zacatku,tak Te to zabije a neudrzis si tepovou frekvenci
ja jsem rada,kdyz dam hodinku na crosstraineru a jogu
ale ted jsem najela na novou dietu (Paleo dieta) a kila jdou dolu a hlavne je mi fajn po zdravotni strance

Tak pokud zvladnes hodku na crosstraineru tak p90× zvladnes urcite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
3.4.12 17:34
@Loki01 píše:
Tak pokud zvladnes hodku na crosstraineru tak p90× zvladnes urcite!

to urcite ne,ja si jedu na nejnizssi zatez a pekne v klidu na frekvenci 90 az 120

• Citovat
  • Upravit
4989
3.4.12 18:24

@teredes
male je 5 taky je narozena v srpnu, kdyz tu nastoupila ve 4 letech do skoly neumela ani slovo anglicky. ted ji nerozumim. ma vse perfektne naposlouchany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová