Abdukční kalhotky MARWELL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
19.8.13 16:04

@79Kate
Díky, my máme právě II c jen na pravé nožce, o levé není ani zmínka, tak počítám, že je v pořádku. Dali nám tu pitomou peřinu. Nakonec jsem Marwellky koupila a zdá se mi, že v nich má nožičky mnohem dál od sebe, než v té peřině. Tak třeba to budeme mít pak už v pořádku. Jen přes to musíme dávat dupačky, protože jinak se mi zdá, že si to malinko skopává níž. Já se právě těch třmínků bojím, doufám, že se nám to vyhne a bude vše OK.. Akorát teď jsme si všimli, že se nám malej prohýbá do luku, tak jsem zvědavá, jestli nás Dr. pošle na nějaké rehabky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.8.13 16:11
@Věrka21 píše:
Známá měla taky IIc a na 4 měsících v pořádku. Marwel dávala pouze občas. Já jsem to taky hrozně řešila, protože ve 3 týdnech měl IIb a měl ortoped napsal Marwel a on to chudinka nesnesl, byl na to malý, snesl je v kočárku a to až tak od 2,5 měsíců. Já jsem dávala 3 pleny a bylo to na 4 měsících v pořádku. Pokud máte nepohodu s peřinkou, dávala bych 3 pleny a zkusila tu Marwel. Nejsem lékař, ale myslím, že jde o to, aby co nejvíc měly mimi nožky v pravých úhlech a to zajistí Marwel stejně jako peřinka. Ještě pozor na velikost té Marwel jsou 2 myslím, že 52 a 58, určitě pro mimi do 3 měsíců vezměte ty menší.

Kéž by se nám to taky hnedka spravilo. Zdá se mi, že z kalhotek nijak nervózní není, ani z té peřinky nebyl, asi. Jen v ní byl hrozně zpocenej pořád a měl ji různě do stran a tak vůbec jsem z ní šílela hlavně já :-D Akorát si myslím, že mu bylo nepříjemné, jak měl zařezaný ty pásky do ramínek.. S marwelkama OK, a já jsem taky klidnější, alespoň ho do toho dostanu i když sebou háže při přebalování. U peřiny jsem byla vždycky zpocená jak kůň. A taky jsem díky tomu, že má ty kalhotky objevila to prohýbání do luku, které přes peřinu nebylo patrné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrka21
19.8.13 16:37

Náš malej se také prohýbal, myslím, že to je normální. Taky jsem z těch nožek šílela, ortoped nás dost vystrašil a ještě co si člověk načte na netu, to taky nepřidá! Tak držím palce ať to máte na další kontrole v pohodě a věřím, že to tak bude!

• Citovat
  • Upravit
8959
19.8.13 16:43
@Věrka21 píše:
Náš malej se také prohýbal, myslím, že to je normální. Taky jsem z těch nožek šílela, ortoped nás dost vystrašil a ještě co si člověk načte na netu, to taky nepřidá! Tak držím palce ať to máte na další kontrole v pohodě a věřím, že to tak bude!

Děkuji. No, mě se to zdálo právě divný, jak se začal prohýbat a když ho bereme třeba na odříhnutí tak je celej našponovanej, hlavičku dozadu a tak. Na netu jsem právě vyčetla, špatný vývoj atd. atd. Tak jsem dnes volala na poradnu a Dr. říkal, že si toho už minule všiml, protože malej točil hlavičku jen na jednu stranu, tak musíme přetáčet.. No a tak mi řekl, že to s tím asi nějak souvisí a že se na to mrkne a jak malej malinko nabere na váze, tak nás asi někam pošle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrka21
19.8.13 16:48

Odkud jste? Náš malej měl zablokovanou páteř, přišlo se na to na 3 měsících, otáčel hlavičku jen na jednu stranu. Pomohl nám moc super lékař fyzioterapeut z Hradce Králové. Odblokoval mu krční páteř. Prý to vzniklo při porodu, ale protože jsem rodila také v HK, tak to moc nerozváděl. Ale to prohýbání dělal pořád a ted to dělá taky, když se např. natahuje pro hračku, nebo si všimne něčeho za hlavou. Tak nevím, třeba to je u Vás něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
8959
19.8.13 17:07
@Věrka21 píše:
Odkud jste? Náš malej měl zablokovanou páteř, přišlo se na to na 3 měsících, otáčel hlavičku jen na jednu stranu. Pomohl nám moc super lékař fyzioterapeut z Hradce Králové. Odblokoval mu krční páteř. Prý to vzniklo při porodu, ale protože jsem rodila také v HK, tak to moc nerozváděl. Ale to prohýbání dělal pořád a ted to dělá taky, když se např. natahuje pro hračku, nebo si všimne něčeho za hlavou. Tak nevím, třeba to je u Vás něco jiného.

Brno. Mě právě upozorňovali už v porodnici, že malej nechce lehat na pravou stranu hlavičky, ale nijak jsem to neřešila, protože mi nikdo neřekl, že to je problém. Až pediatr říkal, ať mu tu hlavičku otáčíme a polohy střídáme, aby mu právě neztuhl krček a páteř. Právě hned říkal, že to je svalové. Tak to děláme a teď už malej v klidu vydrží i na té pravé straně, před tím se hned otočil. Ale to prohýbání dělá pořád, taky kouká jakoby za sebe tím, že hlavičku zakloní a to je právě prý to špatný:( Uvidíme, zkouším ho teď hodně nosit v klubíčku.. Akorát s tím odříháváním je to horší.. Jak odříhnout, když nemá být ve svislé poloze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
19.8.13 19:56

@Lejaa - čauky. Jako ono třmínky hůř vypadají nežli jsou. Je to naprosto nesrovnatelně pohodlnější nežli marwelky, tedy aspoň pro nás. Si neumim přestavit, jak bysme v nich fungovaly v těch vedrech. Jinak o RHB vyšetření jsem si řekla sama a nález jsme měly. Byla o měsíc pozadu (zejména kvůli třmínkům, je v nich omezený pohyb), tak už 5 týdnů cvičíme vojtovku a je to mazec. Teď v necelých 4 měsících se bez problémů točí na břicho, strašně rychle pokročila dopředu, že podle pediatry předběhla vrstevníky. Tak doufám, že trochu zpomalí, páč už je k neuhlídání. :mrgreen:
Na kontrolu kyčlí jdeme tuto středu po měsíci, tak uvidíme, jakej bude posun. Jako v momentě až ortoped řekne, že třmínky můžeme sundat, tak by se šla zfleku někam ožrati :mrgreen: :mrgreen:, ale kojím, tak to oslavím aspoň obrrrr velkou zmrzlinou.
Tak snad se poladí ty vaše kyčle i to ostatní, aby děti mohly být tak nějak svobodný v pohybu, co?? :mrgreen:
Hezký večer a klidnou noc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
20.8.13 01:51

My jsme na nález II. c dostali ve 3. týdnech rovnou třmínky, dokonce nám hrozili trakcí :roll: :nevim: Asi co doktor to jiný názor, i když je to zvláštní. Každopádně nám třmínky pomohli a po pár měsících jsou kyčle naprosto v pořádku :palec:

• Citovat
  • Upravit
6594
11.2.14 19:39

Krásný večer ženy…potřebuji poradit :D

Byli jsme s chlapečkem na kontrole kyčlí (3,5měsíce) a byli nám doporučeny na 4 týdny abdukční kalhotky Marwell – že je má nosit nejlépe 24 hodin denně. Dostali jsme tu větší velikost 58, ale když je malému dám, má je celkem nízko – sice má nožičky od sebe jako žabička, ale kalhotky jsou prostě nízko…a dávám je až na oblečení – splní kalhotky stejný účel? :nevim: :nevim: Navíc mu je musím sundávat na kojení, jinak nám to s tím prostě nešlo…Měla jste některá stejné problémy?

Zkoušela jsem ho dát i na jednorázovku, ale jaksi se pak do ničeho nevejdeme :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.2.14 19:43

Marwellky jsme nakonec vůbec nepoužívali, syn se taky do ničeho nevešel, a nemohl ležet na boku u kojení. Koupila jsem normálně kalhotky v lékárně za 70,–, do toho dala dvě látkovky naširoko, a bylo to. Takhle to nosil, a kyčle už měl pak v pořádku. (I když u nás to nosil od 6 týdnů do 3 měsíců.) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
11.2.14 19:55

Když už máte zkušenosti, tak se zeptám :)
Kalhotky jsme sice nedostali, ale na kontrole ( jsou nam 4 měsíce) nám řekli, že
nemame vyvinuté jádra, tak za 8 týdnů musíme znovu.
Také jste to tak měli?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
11.2.14 19:57

Jo, měli jsme to u syna, a máme i teď u dcerky, má 3,5m. Ona taky ale široký balení nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.2.14 20:05

@SarkaLo
Z marwelky jsem vytahl ten plastovy pas, do vznikle latkovky slozila na tretiny a potom napolovic 2 bavlnene plenky a zapinala pres obleceni. Ucel to zcela splnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.14 20:08

Každý doktor to asi dělá jinak, náš dával na 3 týdnech preventivně do 3 měsíců Marwell.
Myslím, že je důležité, aby měli kyčle v pravém úhlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
11.2.14 20:25

@SarkaLo Já myslím, že na oblečení to nevadí - já jsem je taky tak dávala, nešla do ničeho obléknout :nevim: Na kojení jsem taky sundavala, ono se řekne 24hodin, ale já jsem ji nechala vždycky trochu pokopat bez nich - a nožičky se spravily - u nás šlo ale o vybočování nohy, proto je dostala, kyčle měla ok. Měla je do 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí