Absolventská práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
14.6.14 01:08

V te starsi pulce, optimalni doba kojeni-asi zalezi na diteti (kazde snasi jine) i na mame co zvladne a co chce jeste vykojovat, deti se velmi radi koji velmi dlouho a z kde ceho, no i v prirode u savcu k videni odstav mamou, klidne bych to dvou let doporucila, kojim 3letaka, neomezovani kojeni do 2let byla spolehliva pomoc na zvladnuti osklivych nemoci - tak pokud nejsou antibiotika a jini pomocnici po ruce, tak mamini prso vzdy.
k druhe otazce nemam co rict… to asi resi opravdu mladsi maminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.6.14 01:13

Nad 30
Optimální délka kojení - jak to dítěti a matce vyhovuje. Pokud to jde, tak prvních 6 měsíců je fajn (věřím, že je to prospěšné pro zdraví dítěte), ale nemá smysl to tlačit silou.
Osobně ještě kojím po obědě tříletou v naději, že usne. Ostatní jsem kolem druhého roku odbourala, nenechám se vycucat do sucha.

Nekojení z estetických důvodů - viz @Gina108 :)
Na druhou stranu, kdyby matku při každém kojení děsně stresovalo, že ji to znetvoří, tak bych jí doporučila se na to vykašlat, klidná a spokojená matka je důležitější než mlíko.
Původně mi teda naskočilo nekojení na veřejnosti, aby to esteticky nepohoršovalo kolemjdoucí, ale tak asi otázka nezněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
14.6.14 07:51

@mariana22 Dvě děti do 30, obě kojené do roka. Déle jsem kojit nechtěla, do roka mi to přijde dostačující, ale když někdo kojí déle a vyhovuje jim to, tak s tím nemám problém. Nekojení z estetických důvodů nechápu. Ale na druhou stranu musím říct, že ta masáž, co probíhá okolo kojení, se mi nelíbí. Mateřské mléko je určitě důležité, ale kojit za každou cenu, i za cenu psychického vyčerpání matky nepochopím. Jsem ročník 85 a ve třídě na gymplu nebyl kojenej nikdo a neměla jsem pocit, že by to mělo nějaký následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
15.6.14 13:12

Patřím do skupiny matek nad 30 let.
Syna jsem chtěla kojit min. 6 měsíců, max. 9 měsíců.(kojí tak většina savců).
Kojila jsem něco málo přes 8 měsíců.
Estetické důvody jsem nikdy neřešila, prsa máme právě kvůli výživě dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.11.17 23:02

Absolventská práce psychika ženy po porodu a v šestinedělí

Dobrý den, jsem studentkou VOŠ, píši absolventskou práci na téma Psychika ženy po porodu a v šestinedělí a chtěla bych vás poprosit o vyplnění dotazníku který je zcela anonymní a bude použit jen v mé práci pokud by byl zájem zašlu na email děkuji za případnou spolupráci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.11.17 23:04

Absolventská práce psychika ženy po porodu a v šestinedělí

@Mariana 22 píše:
Dobrý den, jsem studentkou VOŠ, píši absolventskou práci na téma Psychika ženy po porodu a v šestinedělí a chtěla bych vás poprosit o vyplnění dotazníku který je zcela anonymní a bude použit jen v mé práci pokud by byl zájem zašlu na email děkuji za případnou spolupráci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová