Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den maminky. Ma 11ti mesicni dcera nevypije z flasky nic jineho nez vodu, tudiz ani UM. Zkousela jsem uz i mlicko s kasi, protoze kasi na lzicce krasne papa, ale NE. Uz tyden se snazim kazdy vecer misto prsa flasku, ale po hodine knourani a plakani to vzdy vzdam a vyndam prso :- Nechci ji totiz nechat bez mlicka, pry ho musi mit do tri let… Nevite co jako nahradu?
Moc dekuji za rady zkusenejsich ![]()
A jinak jí pestře? Mlíko až tak nepotřebuje, dost vápníku je třeba i v luštěninách nebo tvrdých sýrech.. Pokud navíc jí kaši a třeba jogurt, je to dostačující.
Má mliko v kaši, k tomu když bude dostávat jogurt, můžeš mliko propašovat do polévek, omáček…a bude ho mít dost. Spíš bude možná problém v tom, že tě má jako dudlík a nebude se tě chtít vzdát ![]()
@ Mlíko mít nemusí. Mléčné výrobky by byly vhodné, ale osobně si myslím, že se jejich význam krepet přeceňuje. Pokud jí jogurt, kefír dávěj to. Za chvilku budeš moct s klidem dát tvaroh, „pribiňáky“, časem puding a kaše z kravského mléka.
Malý se v 14 měsících odstavil i od kojení a jiné mlíko nechce (UM, kravské, ochucené, kakao, nic prostě), tak ho nemá. Jogurty, kaše, Lučinu na chleba, už pomalu tvaroh a spol.
Jo jo, presne.. Je to vlastne dvoji problem,.. Pestrou stravu si myslim ma a kasi i jogurt ma kazdy den a oboji ji moc chutna, takze to by tedy melo byt nejspis ok, jak rikate, ale ta druha vec
Ma me misto dudliku, ona jinak nez u kojeni vecer ani neusne
A to je prave jeden z duvodu proc chci prestat kojit
HELP ME
Jo a jeste me napadlo, myslite, ze kdybych do ni dostala kravske mleko, ze je to vhodne? Prijde mi, ze to UM ji smrdi..
Můj mladší syn také nechtěl na roce odstavit.do té doby nebyl na flašku zvyklý. měl prso a nebo nuk flašku na pití(jiné pítko).dr radila dát mu do UM kakao, že mu třeba vadí ta bílá barva.to nepomohlo. týden trvalo, než vzal flašku na milost.on teda vyloženě trucoval, ale měl smolíka, já mu prso nedala
…ptala jsem se dr.co když nebude to mlíko chtít vůbec, tak říkala, že to tak nevadí, že mu kdyžtak budu dávat více jogurty a pod…a mlíko z lahve pije ráno i večer do teď(ale už kravské polotuk.)-jsou mu 3.starší ho pil do 4,5…
takže fakt vydrž nekojit a zkoušej to.
Starší vzal na milost UM, když mě odstavil (cca v roce), chvíli nechtěl nic a pak začal chtít v lahvi..i když jsem mu trapka pořád nabízela, tak možná jen podlehl ![]()
Jestli mě odstaví mladší, tak už se namáhat nebudu, jí jogurty, sýry, atd..pokud si sama neřekne (zatím tedy také nehrozí) ![]()
@orox No já nechci tedy být zlá nebo tak, ale pokud není za tím odstavením nějaký vážnější důvod než to že se mi prostě nechce… není lepší udělat to co chce dítě, od toho jsme přeci mámy ne a nestresovat ho? Jinak - také jsem byla dudlík ale po čase se to samo upravilo a teď už máme mlíčko jen ráno a večer… nevim no ![]()
@orox Jinak tedy - ať nejsem úplně za tu zlou
my žijeme dlouhodobě mimo ČR tu je to standard, v ČR bohužel ještě ne ale existují tu mléka říkají tomu Junior mléka a je to normálně mezi sunary ale je to klasická krabice již namíchaného mléka. Já z toho dělím domácí mléčné kaše, jinak tedy stejný problém s UM máme taky (ale já řešila jen kvůli nemoci krátkodobě) a tohle si vzal. Po namíchání totiž nesmrdí a můžeš podávat i studené. V ČR jsem to viděla jen v 0,2 krabičce jako Junior mléko od Nestlé (v Globusu), ale pokud by to vyhovovalo, není nic lehčího než přejet hranice (Německo, Rakousko) a koupit do zásoby. Litrová krabice stojí 1,99eur a vydrží 3dny. Dává se to od 1roku ale to už myslím není rozdíl, furt lepší jak kravské… ![]()
Tak mlíčko do tří let rozhodně nepotřebuje, okolo roka opadá nutriční význam mlíka, takže pokud pak odstavíš a bude jíst jogurt, sýr, kaše atd, mlíko jí nutit nemusíš, tím spíš Um…
To je blbost - do 3let mlíko!!! ![]()
Starší nikdy UM nepila, kojená do 15.m.,sama se odstavila + další těhotenství, ale už pila jen před spaním, ze zvyku!
Od 1.roku stačí jogurty, sýry apod.
Netrap ji ani sebe
!!!
@orox helem to mas jeste v pohode, ze muze normalni mliko a mlecne vyrobky. Ja mam (mela) deti na neocate a taky mi to od roka nechteli pit. Takze kase kase kase. Jo nepili moc ani vodu. druhej nechtel ani ovoce.
jsem si na vejlety zavarovala obilne kase do sklenicek.
Bilkoviny jsem honila masem a lusteninami
Tak mam stejny problem syn se mi v noci budi kojime ted mu bude 14 mesicu. Pres den vubec nekojime jen v noci kdyz se vzbudi a to je bohuzel stale dost casto tj. jde spat cca 19 hodina s kasi nebo veceri - kojime nekdy uz v 22 jindy vydrzi do 24 a pote 3 ci 4 hodina znovu, a rano pri probuzeni opet. Uz nechci dal kojit nicmene bohuzel uplne odmita UM (zkousela jsem sunar, nutrilon) jen mu to dam do pusy rev…vice mene ochutna jen malinko, zkousela jsem dudlik, pitko ci brcko ze ktereho je zvykly pit vodu a problem. Rev…uz v roce mi dr. rikala ze by v noci takto uz vstavat nemel…osobne nevadilo by mi mu treba ve 2 dat to prso ci UM (to radeji:-)) ale to se nam nedari. Jakmile se vzbudi rev a nic jineho ho neuklidni:-(. Nevim jak dal. Prvni dcera byla na UM od mala musela nemohla jsem kojit diky praskum ktere jsem po porodu musela dlouhodobe brat. O to vetsi jsem mela radost ze je syn kojen ovsem ted je to teda horsi…ta situace kdy nevim jak ukoncit respektive prevezt na UM.
@louskacek2 píše:
Tak mam stejny problem syn se mi v noci budi kojime ted mu bude 14 mesicu. Pres den vubec nekojime jen v noci kdyz se vzbudi a to je bohuzel stale dost casto tj. jde spat cca 19 hodina s kasi nebo veceri - kojime nekdy uz v 22 jindy vydrzi do 24 a pote 3 ci 4 hodina znovu, a rano pri probuzeni opet. Uz nechci dal kojit nicmene bohuzel uplne odmita UM (zkousela jsem sunar, nutrilon) jen mu to dam do pusy rev…vice mene ochutna jen malinko, zkousela jsem dudlik, pitko ci brcko ze ktereho je zvykly pit vodu a problem. Rev…uz v roce mi dr. rikala ze by v noci takto uz vstavat nemel…osobne nevadilo by mi mu treba ve 2 dat to prso ci UM (to radeji:-)) ale to se nam nedari. Jakmile se vzbudi rev a nic jineho ho neuklidni:-(. Nevim jak dal. Prvni dcera byla na UM od mala musela nemohla jsem kojit diky praskum ktere jsem po porodu musela dlouhodobe brat. O to vetsi jsem mela radost ze je syn kojen ovsem ted je to teda horsi…ta situace kdy nevim jak ukoncit respektive prevezt na UM.
Můžu se zeptat, jak jste to vyřešili? Mám naprosto stejný problém, 13 měsíců a nechce UM, kojím jen v noci.