AD Asentra v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Radíčka
3.7.14 14:25

Ahoj, tak jsem včera předčasně navštívila mojí psychiatričku. Říkala, že Asentra je jedno z mála antidepresiv, které se můžou brát během celého těhotenství a dokonce i v době kojení. Tak mě potěšila a uklidnila. Nevím jak bych to bez ní zvládla, takže mám radost. Beru sice nejmenší dávku 50 mg, ale říkala, že ani o něco větší by neměla mimču uškodit. Uffff, to je úleva.

• Citovat
  • Upravit
603
4.7.14 13:03

Ahoj, tak to je super zprava! Jsem moc rada, ze to dobre dopadlo. Mne museli laktaci zastavit, ne kvuli Asentre, ale hormonum, hodne mi zhorsily psychiku. Kdyby neco, klidne pis:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 22:32

Chtěla bych obnovit diskuzi, a to dotazem, jestli některá berete Asentru při kojení? Mám mimi necelé 3m a plně kojím. Brala jsem Asentru 50 před druhým dítětem, cca rok a hodně mi pomohla. Pak jsem před otěhotněním vysadila a teď se bohužel cítím špatně, takže o ní opět uvažuji. Bohužel si připadám že mateřskou nezvládám, jsem pořád podrážděná, bez nálady, stačí, když má syn horší. den a víc brečí, tak hned brečím taky, a to i před tříletou dcerou. Zezačátku jsem si myslela, že je to šestinedělím, ale trvá to pořád. Hodně na me působí špatně to, že je zima a málo sluníčka. Tak si pořád říkám, že počkám, až bude jaro, určitě bude líp. Ale nevím jestli to vydržím. Navíc ještě mám teď problém komunikovat s lidmi, bojím se cokoliv říct, a když už něco řeknu, tak to většinou nemá hlavu ani patu, aspoň mi to tak přijde. Přitom doma už to taky někdy nezvládám, pořád s dětmi, ten samý kolotoč.

• Citovat
  • Upravit
4239
2.3.15 22:42

Já ještě nekojím a jsem ve 31 tt, ale taky pordím. Beru Cipralex, což je stejně slabé AD a mě psychiatrička říkala, že jsou sice na tyto léky studie, jako že se s nimi kojit může, ale že ona by je do miminek zbytečně nedostávala. Takže to zvaž, já jsem ale rozhodnuta, že kojit nebudu vůbec, protože bych to po porodu stejně jako ty nezvládala a hlavně jsem trpěla fóbií, která by se mohla vrátit.
Pokud ti je ale takhle, tak to řeš, mám zkušenost, že se to pak ještě více rozjede a to ty si nemůžeš dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
3.3.15 22:31

Ahoj,
Asentra u kojení nevadí. Dlouho jsem to konzultovala s psychiatrickou, pak otehotnela, a vubec to není problém, opet me ujistila, ze asentru mohu klidně užívat i po porodu při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.15 19:49

Ahoj, já jsem dlouho před otěhotněním AD vysadila kvůli plánování miminka. Teď jsem 28tt a minulý týden jsem byla u psychiatra, protože už se to nedalo. Měla jsem strašné úzkostné stavy, věčně špatnou náladu, vůbec jsem se netěšila ze života, pomalu jsem přestávala fungovat..Napsal mi asentru a ujistil mě že se může jak v těhotenství, tak během kojení. Sice jí beru zatím týden, ještě to není úplně ideální, ale ulevilo se mi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.17 08:46

Ahoj, také řeším podobné stavy v těhotenství (vrátili se mi, v minulosti jsem byla léčena AD), teď jsem ve 12.tydnu, Asentru mam doma od doktorky a v nejhorším případě ji mám od 2.trimestru nasadit. Nevim, jak mám poznat, že už je fakt nejhůř. Nemůžu pořádně jíst, spát, nic mě nebaví, nic před sebou nevidím, hubnu, trvá to už 6 týdnů. Je možnost, že by se to třeba od 2.trimestru samo zlepšilo? Že by se třeba i hormony trochu uklidnily? Máte některá zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
1
28.7.21 10:33

Ja beru Asentru asi už dva roky. Nyní jsem 22tt a prvních par týdnu než jsem byla u psychiatra jsem brala 200mg, pak jsme snížili na 100mg, které stále beru. Gynekolozka mi řekla, ze má takových pacientek x a miminku to neškodí, tak ji věřím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.1.25 14:32

Dobrý den, zkusím zda mi některá z Vás odpoví. Dcera má 7 let, AD jsem brala olwexya po porodu abstinenční příznaky.

Nyní uvažujeme nad miminkem, ale kvůli tomu, co bylo po porodu se bojím znovu do toho jít. Vaše miminka po porodu neměli abstinenční příznaky?

Dcera byla dost fixovana na mě, šestinedělí jen vkuse plakala, právě údajně z AD. No i do dnes je celkem taková uzkostliva.

Děkuji za odpověď @Luss6 @ruzovaprincezna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.25 14:00

@Denuneska Asi už píší pozdě..Moc sem nechodím..U nás vše v klidu.Na dětech jsem nic nepoznala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.2.26 13:10
@Anonymní píše: Více

Obnovuji diskuzi - a mě do toho zase dítě dostalo :( Od porodu úzkostné stavy, těžkost na hrudníku, třes. Co se mi honí hlavou raději ani sdílet nebudu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.2.26 13:32

Ahoj. Já beru AD dlouhodobě. V minulém těhotenství s dcerou jsem brala 50 mg Zoloft (podobné Asentre). Po porodu se mi podařilo stáhnout na 25 mg. Dle mé gynekolozky naprosto ok i při kojení.
Následky žádné nevidím u dcerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky