AD, zkušenosti, vedlejší účinky, odvykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
3.1.19 19:31

AD Sertivan 50

Jsem začátečník s užíváním AD Sertivan, máte s tím někdo zkušenost, jaké jste měli vedlejší účinky, kdy vám zabral, snášíte ho dobře a jak velkou dávku berete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
3.1.19 20:23

@Nazlinka Ahoj, brala jsem ho 2-krát, pokaždé 300 mg. Úplně mi nezabral nikdy, ale vedlejší účinky jsem také neměla žádné, ani na začátku léčby. Ale já už brala dost vysokou dávku, normálně se uvádí, že maximální je 200 mg, takže pokud začínáš na 50 mg, tak je to dobře. A naopak znám dost lidí, kterým pomohl, je to poměrně často předepisované AD. Držím moc palce, ať ti pomůže, i když většinou je lepší přidat k AD i psychoterapii, nevím, jestli máš možnost chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.19 09:53

@Nazlinka Brala jsem jeho obdobu (stejná látka, jiný název). Vedlejší účinky: Zahájení léčby i vysazování naprosto bez potíží. Zabral dobře, už po 14 dnech jsem se cítila výrazně lépe. Nejideálnější dávka pro mne byla 175mg, ale nebrala jsem ji dlouho. Tam pravděpodobně nastoupily vedlejší účinky - zvýšená krvácivost, která se projevovala snadnou tvorbou modřin. Ale sklony k tomu mám od malička, takže kdoví, jestli to skutečně bylo těmi AD a nebyla to jen shoda náhod. Protože už jsem byla psychicky stabilizovaná, zkusili jsme dávku snížit. Nepamatuji si přesně, jestli to bylo na 125 nebo 150 mg. V každém případě, problémy ustoupily, dávkování vyhovovalo. Brala jsem je pak ještě asi rok, poté pomalu vysadila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.19 10:58

@Nazlinka já mám pocit, nemůžu to ale ověřit, že mi po sertralinu začaly padat vlasy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková