Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já mám občas takový chvilkový stav, kdy si říkám, co mě tady na světě vlastně drží, ale za chvilku mi to přejde. Včera mi doktorka napsala k Zoloftu ještě půl tabletky denně jinýho antidepresiva, ale to brát nemůžu. Vzala jsem ho večer, okamžitě jsem usnula a oblblá jsem ještě teď ráno. Tak spoléhám na to, až bude lepší počasí, že mi taky bude líp.
@Pštrosice píše:
Holky zeptám se, muže se tento lék při kojení? Zoloft je podobný jako Cipralex? je vám špatně celý den, nebo se vám to mění? že jste chvíli v pohodě a chvíli na nic?
Ahoj, můžu se zeptat, jak jsi to vyřešila s kojením? Brala jsem Zoloft několik let a kvůli kojení vysadila a teď nevím, jestli se mně vrací depka nebo mám absťák po prášcích, bolí mně hlava, nejím a je mně divně. Moje holčička je na kojení závislá, ale nechci ji poškodit tím, že bude mít tyhle sračky v mlíku, pokud je budu muset zase začít brát.
Ahoj beru Zoloft 12 den a je to děs. Pořad musím kmitat nohama, když jedu autem, tak se musím pekelně soustředít a jsem celkově taková roztěkaná. A nejhorší, že večer nemůžu uhnout, mám jakoby pořád napjatý svaly a nemůžu se uvolnit. Myslíte, že to vymizí?
@luciezesvetic Ahojky neboj to přejde..já sem ho brala pul roku a ted ho pomalu po dohodě s lékařem vysazuju. Měla sem to to samé, panovala furt nervozita a byla sem taková jako by akční
V tu dobu sem se stěhovala a to bylo pro mě peklo, soustředění atd..n hruza ale přejde to neboj.Ted ho vysazuju a taky je mi občas divně ale snad to přejde teda doufám ![]()
@luciezesvetic
máš ho krátce nasazený, to vymizí. Já měla jiné vedlejší účinky ze začátku a taky se to srovnalo.
Jo a hlavně ho kvůli tomu sama nevysazuj!
@stazinka09 píše:
@luciezesvetic
máš ho krátce nasazený, to vymizí. Já měla jiné vedlejší účinky ze začátku a taky se to srovnalo.Jo a hlavně ho kvůli tomu sama nevysazuj!
No už jsem nad tím právě uvažovala, ale za 14 dní jdu na kontrolu, tak mu řeknu, co a jak a uvidíme. Od zítra mám brát silnější, tak se bojím, co bude
@luciezesvetic
rozhodně nevysazuj!!! Jasný napadne to každýho, u koho se projeví nežádoucí účinky, ale není to dobrý. Nemůžeš doktorovi zavolat a krátce se poradit po telefonu? Já takovou dohodu měla, uklidnilo mě to a pak konečně nastoupil léčebný účinek AD a přišla úleva, začala jsem zase žít, doslova.
Vytrvej! Držím palce ![]()
@stazinka09 no už je to určitě lepší než při prvních dnech, takže je mi jasný, že se to zlepšuje. Jen mě zajímalo, kdy to ustane
Díky za podporu ![]()
Ahojte holky, já jsem dneska už 5. den na Zoloftu a je to teda mazec. Mám k tomu ještě neurol, ale snažím se ho nebrat. Někdy je to snesitelné, ale jsou dny, kdy jsem chodící mrtvola. Nedokážu existovat. Beru ho ale již po 3. za 3 roky a vím, že vždy v předchozích případech pomohl. Tentokrát mám ale vedlejší účinky masakrální, tak pořád doufám, že bude líp a líp. Přes den šílená nervozita a únava, ale spát nejde kolikrát ani v noci. Připadám si, že jedu na milion procent. Jinak z předchozích zkušeností vím, že vše vymizí a budete zase happy
,jóóó a chuť na sex bude taky zpět
. ![]()
@budelip píše:a za jak dlouho ti vedlejší příznaky vymizí?
Ahojte holky, já jsem dneska už 5. den na Zoloftu a je to teda mazec. Mám k tomu ještě neurol, ale snažím se ho nebrat. Někdy je to snesitelné, ale jsou dny, kdy jsem chodící mrtvola. Nedokážu existovat. Beru ho ale již po 3. za 3 roky a vím, že vždy v předchozích případech pomohl. Tentokrát mám ale vedlejší účinky masakrální, tak pořád doufám, že bude líp a líp. Přes den šílená nervozita a únava, ale spát nejde kolikrát ani v noci. Připadám si, že jedu na milion procent. Jinak z předchozích zkušeností vím, že vše vymizí a budete zase happy,jóóó a chuť na sex bude taky zpět
.
Myslím, že je to hodně individuální, pokud si dobře vzpomínám tak poprvé to trvalo asi 4 - 5 týdnů, minule mi to přišlo kratší, ale ta intenzita klesá. Loni jsem začala brát asi jako teď v půlce června a v srpnu jsem letěla letadlem na dovču úplně v pohodě- což bych například teď nezvládla. Mám problém kolikrát vyjít ven, proto vím, že ikdyž mám teď pocit, že jsem v uzavřeném kruhu beznaděje, tak příjde úleva. Nejtěžší je vydržet.
Dneska jsem 8. den na zahajovací dávce 0,25mg a musím říct, že už se 3 dny cítím docela dobře, takže po dohodě s Dr. zatím nebudu zvyšovat a uvidíme. Takže na každého to působí opravdu individuálně. ![]()
Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat, jak jste na tom? Já se radovala předčasně. Musela jsem zvýšit dávku na 50 a dneska je to 14 dní, co ho beru a furt mám výkyvy, jsem nervozní, unavená a nemůžu spát ![]()
@budelip Ahojky neboj to přejde já to měla to samé a po měsíci jako když utne.Ted ho vysazuji po pul roce protože sem ho nakonec brala uplně zbytečně, našli mi plně jinou diaknozu a né psychického puvodua ještě týden a mám uplně konec.Taky mi bylo ze začátku ouvej. Hrozná nervozita z ničeho a strach někm vubec jít. Pořád sem byla doma
zhubla sem ze začátku 6kg a je fakt že se po něm asi pěkně přibírá protože fakt nehorázně jim
a mám to vše zpátky a i možná něco navíc.
Tak to je super, že se přišlo na to, co Ti je. Hlavně, ať už jsme v pořádku a můžem si užívat s našimi nejbližšími. Snad i mě brzo prášky zaberou. Ale je fakt, že tady mě to vždycky uklidní. ![]()