Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Už 21 dni beru Zoloft ale jen půlku 50, takže 25.. Myslíte, že i tak malá dávka může pomoct? Měla bych brát celý, ale hrozně se bojím zvýšení dávky aby mi nebylo tak špatně jako první dnynebyla jsem vůbec schopná jakkoliv fungovat.. Moc děkuji za jakoukoliv radu!
Já Zoloft právě vysazuji a nyní beru těch 25mg a dr mi sama řekla, že to je spíš takový placebo, že to je opravdu hodně slaboučké, takže nevím, jestli to může fungovat, spíš asi moc ne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Už 21 dni beru Zoloft ale jen půlku 50, takže 25.. Myslíte, že i tak malá dávka může pomoct? Měla bych brát celý, ale hrozně se bojím zvýšení dávky aby mi nebylo tak špatně jako první dnynebyla jsem vůbec schopná jakkoliv fungovat.. Moc děkuji za jakoukoliv radu!
Ahoj, a na co jej beres? Ja na panickou poruchu, zacinala jsem na 25 mg a uz po tydnu jsem musela zvysit na 50 mg, taky jsem se bala, ale kazdym dnem pak bylo o neco malo lepe, ale i tak jsem zvysovala na 75 a to beru doted..a uz je to rok..25 je dle meho nazoru slaba davka, tak neboj a zvys na 50,ono to zas nejak dobu potrva, nez nabehne ucinek ![]()
To že vám je pár dní zle, znamená že léky dělají to co mají dělat a zase to přejde, berte je podle toho co vám doporučil lékař.
Mě psycholog řekl, že 25 mi bude stačit… Když jsem ale zoloft brala před těhotenstvím, tak jsem brala 50.. Nevím, jestli je to fakt slabé, nebo ještě pořádně neucinkuje po těch 21 dnech? Mívám panické ataky.. Je to trochu lepší co beru ten Zoloft, ale třeba předevčírem jsem musela utéct z bazénu ![]()
@Anonymní píše:
Mě psycholog řekl, že 25 mi bude stačit… Když jsem ale zoloft brala před těhotenstvím, tak jsem brala 50.. Nevím, jestli je to fakt slabé, nebo ještě pořádně neucinkuje po těch 21 dnech? Mívám panické ataky.. Je to trochu lepší co beru ten Zoloft, ale třeba předevčírem jsem musela utéct z bazénu
A mohu se zeptat, co za myslenky Te primely utect z bazenu? ![]()
@Kralikcek píše:
A mohu se zeptat, co za myslenky Te primely utect z bazenu?
To je teda otázka, kdyby u panické ataky měl člověk schopnost myslet, neměl by panickou ataku…
@PHS007 píše:
To je teda otázka, kdyby u panické ataky měl člověk schopnost myslet, neměl by panickou ataku…
Fakt? ja nevim, proto se ptam
.znam taky cloveka, ktery utika z niceho nic, me nenapadlo, ze muze mit ataku, tak se ptam
…co tomu predchazi a zda to muze mit shodne rysy ![]()
@Kralikcek mě osobně bývá špatně od žaludku, na omdlení a pocit, že na mě všechno „padá“.. Takový ten pocit - jestli rychle neuteču ven na vzduch tak se zblázním.. Stává se mi to v autě, MHD (tím prakticky jezdit nemohu
), v obchodech a prostě odkud se jen tak nedá utéct ![]()
A poradíte mi prosím někdo, jak dlouho mi cca bude zas špatně když budu zvyšovat z těch 25 na 50?
mám doma malé dítě o které se musím starat a tak to potřebuji nějak naplánovat
moc děkuji za každou radu
@Anonymní píše:
A poradíte mi prosím někdo, jak dlouho mi cca bude zas špatně když budu zvyšovat z těch 25 na 50?mám doma malé dítě o které se musím starat a tak to potřebuji nějak naplánovat
moc děkuji za každou radu
Ja tedy to navyseni v nezadoucich ucincich vubec nepoznala stejne tak kdyz jsem pred tremi lety postupne snizovala, vzdy po mesici a pul o pul tabletky a taky to bylo v pohode..zadny „abstak“..ono clovek si toho taky spoustu vsugeruje, mi psychiatricka rikala nectete na pribalaku nezadouci ucinky a nebudete je mit a ja blbka jsem sjela vse vcetne internetu
nemas aspon ten slaboucky neurol kdyz by byl nejaky vetsi vykyv?
@Anonymní píše:
Taky jsem brala půlku měsíc. Bala jsem se toho zvýšení, ale úplně v pohodě. Vubec žádný zvýšení jsem nepocítila. Ted beru už 3mesice celý a v pohodě. Maximalne se vrátíte na tu půlku
Je možný, že je mi po zoloftu blbě celý dopoledne? Resp. vezmu ráno v 5 a do 12 je mi blbě ( nevolnost, průjem, neklid, nervozita)…pak to nějak odezní…beru už 16 den a bylo to už i horší (třas, křeče, zimnice, horko)… znamená to, že to zabírá a jen mám vydržet, až to odezní? Už jsem vyčerpaná…
@Baida mně teda bylo blbě tak týden.. Ale jestli se to pomalu lepší, tak to za chvíli přejde určitě… A jakou dávkou začínáš? Já beru druhý den už celý prášek a celkem to jde.. Občas se trochu motám, ale snažím se tolik nepozorovat.. Jinak teda žádný neurol k tomu nemám
tak snad to zvládneme dobře obě ![]()
Beru 50mg na úzkosti, ty téměř nemám, jen když už je mi dlouho blbě, tak spíš z toho, jakože to nekončí a neskončí… takže mám pocit, že na ty hlavní potíže to zabírá, ale ty vedlejší účinky jsou fakt hnusný…pak v těch 12 jako když otočíš knoflíkem a je mi dobře…mám k tomu oxazepam, ale kdyz ho vezmu se zoloftem, nemám pocit, že zabírá…až možná druhej, když cítím trochu ústup těch potíží, tak kdoví, jestli to nemám jen v hlavě…je fakt, že se budím ráno se strachem, že mi zas bude blbě, ikdyz se snažím si to všemožně vysvětlit…je fakt, že jsem se ještě úplně nesmířila s tím, že beru AD, nějak nemůžu pochopit, jak se mi to mohlo stát, takže se možná brzdim sama… měnit za jiný lék snad ani nechci, pri představě, že by mi třeba nesedl, tohle absolvovat znovu? Je zas fakt, že se mi sešlo psychické i fyzické vyčerpání v jednom (poprvé před 8lety mi zoloft sedl krásně, pak 5let klid bez léků a teď tohle
)…no hodlam přežít
… dve malý děti, skvělý manžel, v podstatě mi nic nechybí…občas už mám i záblesky lepších zítřků a z něčeho radost
… jj přežít ta rána ![]()
@Baida píše:
Je možný, že je mi po zoloftu blbě celý dopoledne? Resp. vezmu ráno v 5 a do 12 je mi blbě ( nevolnost, průjem, neklid, nervozita)…pak to nějak odezní…beru už 16 den a bylo to už i horší (třas, křeče, zimnice, horko)… znamená to, že to zabírá a jen mám vydržet, až to odezní? Už jsem vyčerpaná…
To jsou nervy to k tomu patří. Proto máte ten. Oxazepam než to začne působit. Ja ho musela prizobavat 3tydny než se trochu ta hladina serotoninu zvedne