AD Zoloft

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
24.1.19 20:00

ahojky holky držme se :hug: taky je mi mizerně, nervozně / dík za neurol/ a bolí hlava - ms se mi posunula o 2týdny :zed: , beru 50mg + přidala jsem 1/4 , úplněk působí u nás na všechny, pravda je, že kdo tím neprojde, tak nepochopí, ikdyž říkají, že chápou, včera mi kamarádka doporučila RUŠ, prý ji to pomohlo, zkouším myslet pozitivně, ale neumím to, když se motám nebo jsem nervózní :,( , večer přidám magnézko, dobrý nápad :P Ješe by to chtělo nějaké zaklínadlo, nemáte? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
27.8.19 21:28

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.19 11:51

Nevycházím z údivu, kolik lidí dnes končí na antidepresivech. 8o “Opravdu je to to nejlepší, co pro svůj klid můžete udělat?” Neexistuje jiná, lepší a zdravější cesta? AD přece nezmění situace, které způsobují stres, úzkosti, neopodstatněné obavy…atd., pouze UMĚLE MĚNÍ CHEMII MOZKU. Taky jsem si prošla obdobím, které nebylo lehké. Zůstala jsem sama se třemi malými dětmi, byla na dně, pořád ubrečená, vystresovaná, navštěvovala jsem psychologickou poradnu a myslela, že to nezvládnu, ale zvládla jsem to a bez AD? Ztráta zdraví, oploštění emocí, ztráta chutě na sex, vznik nadváhy … a nakonec pozdější přidávání dalších léků na vedlejší účinky prvních léků, jakými jsou problémy se spaním, zažívací potíže, bolesti hlavy… atd., nejsou jen okrajovým vedlejším účinkem AD. Skutečně tohle chceš? Nevím, jak velký stres tě potkal, ale hledat řešení stresu v antidepresivech mi nepřijde zdravé řešení? Navíc píšeš, že ti byly nasazeny kvůli stresu, kterým jsi si PROŠLA. Já v tom vidím minulý čas, není to tedy už “vyřešené”? A pokud ne, není lepší cesta nějakého koučinku a naučení se technik pro zvládání stresu, než si jedy měnit vlastní biologickou chemii mozku? A nakonec NEJDŮLEŽITĚJŠÍ POZNÁMKA: Zamysli se nad svou stravou. Víš že strava zásadním způsobem ovlivňuje zdraví našeho mozku? Víš, že téměř 90% veškerého serotoninu (hormonu “dobré nálady”) produkuje střevo, ale pozor (!) jen v souvislosti se zdravou střevní mikroflórou, kterou je potřeba “živit”? Tím, čím živíme sebe, tím živíme i naší vlastní střevní mikroflóru. Ve skutečnosti ona je tím, kdo ovlivňuje to, jak se cítíme. Zkráceně: Zdravá střevní mikroflóra = dostatek serotoninu, dobrá nálada, méně depresivních stavů, zdravější psychika. Myslíš si, že toto AD zajistí? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.9.19 17:10

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.9.19 08:46

Ahoj všem, po hodně dlouhé době jsem zase tady…a po hodně dlouhé době proto, že je mi zase naprosto příšerně a zase jsem se k Zoloftu musela vrátit. Vysadila jsem na začátku roku, s psycholožkou a díky kamarádkám jsem pochopila spoustu věcí, v práci se to uklidnilo, byly i jakž takž peníze, syn už vyrostl…no a buch, po skoro roce je to zase zpátky!!! Já se z toho po..ru, fakt, to jsem si myslela, jak to mám už v paži :( :( :( Tak teď se modlím, aby to rychle zabralo, po dohodě s psychi jsem nasadila 50mg a čekám a doufám… Jsou to tak strašné stavy, pocit uplné bezmocnosti, že nedokážu nic rozhodnout, nic udělat, o syna se postarat, no horor!! A ještě poznámka k příspěvku od „helenahavran“ - asi to jde jinak a lépe, ale když musíš chodit do práce, nikdo ti nepohlídá a kompletně veškerá zodpovědnost za všechno je jen a jen na tobě, do toho nemáš prachy, tak se nějaký další možnosti hledají opravdu hodně těžce. Když jsi v situaci, kdy prostě musíš fungovat, tak je tohle jediná cesta. Kromě toho mi psychiatrička říkala, že to je prostě jako když někomu chybí inzulin, tak si ho uměle dodává, tak tohle je stejné, taky budeš těžko cukrovku léčit nějak jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.9.19 13:29

Ahoj, tak to je síla, soucítím s tebou a doufám, že to opravdu rychle zabere, říká se, že když už to člověk jednou měl, ten prášek, že napodruhý, napotřetí to zabere rychleji… a ikdyž píšeš, že se zdá, že všechno bylo v pohodě, neobjevil se přece jen nejaký spouštěč, něco, co tě hodně rozhodilo apod.? Každopádně - DRŽ SE ;-), a bude líp, tohle je zase jen přechodný čas a nic netrvá věčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 13:58

@PHS007 máš poměrně rychlý relaps. Tentokrát bych vydržela brát léky minimálně 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
44
25.9.19 15:25
@Anonymní píše:
@PHS007 máš poměrně rychlý relaps. Tentokrát bych vydržela brát léky minimálně 2 roky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.9.19 15:33
@Anonymní píše:

Ahoj, no psychiatricka mi rekla, ze neumim zvladat stres a ze uz to asi budu brat na furt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
25.9.19 15:37

Bojuji už hodně dlouho, každý člověk má nějaké trápení. Moje je úzkost. Když jsem byla malá už něco bylo. Ve 20 letech mi zemřel manžel a já zůstala s 3 měsíčním miminkem sama. Neměli jsme kde bydlet, měli jsme dostat byt. Dlouho jsme na sebe čekali a když jsme se vzali, přišla rána. Po 2 letech přišla úzkost. Dnes je mi už 50 let a dodnes s tím bojuji. Ale přišla jsem na to, že nebudu bojovat, přijmu to a poperu se s tím. Mohla bych o tom už napsat romány. Někdy je mi hůř a někdy líp. Prý se nic nestane, ale ten pocit je hrozný a člověk má strach ze strachu, paniku z paniky. Jsem na Zoloftu už asi 20 let. Zvyšujeme, snižujeme. V mezních situacích se vždy ukáže, ale já se porazit nenechám. Vím, jsem silná, když je mi dobře, ale když to přijde, srazí mi to na zem. Ale zlepšuje se to. Je třeba se s tím naučit žít, jako s cukrovkou. Kdyby to šlo bez léků, tak budu první, co do toho půjde. Mám panický strach ze všech léků a zákroků. Ale prostě to nejde. Takže bych to určitě neodsuzovala. Každý případ je jiný. Budete zase dobrá. Když je dobře, je to jako Nirvána. Člověk si váží chvil, kdy je mu dobře. Špatné chvíle přicházejí, abyste se jim naučila čelit a zjistila tak, že, i když je to těžké, mohlo by být hůř. A vy se to pokusíte zvládnout, jak nejlépe to půjde. Také myslím na všechny se stejnými problémy. Můžete to také zkusit, třeba Vám to trochu dodá odvahy. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 15:43
@PHS007 píše:
Ahoj, no psychiatricka mi rekla, ze neumim zvladat stres a ze uz to asi budu brat na furt :roll:

Jj, pri tak rychlem relapsu ma pravdu.

• Citovat
  • Upravit
36504
25.9.19 18:39
@helenahavran píše:
Nevycházím z údivu, kolik lidí dnes končí na antidepresivech. 8o “Opravdu je to to nejlepší, co pro svůj klid můžete udělat?” Neexistuje jiná, lepší a zdravější cesta? AD přece nezmění situace, které způsobují stres, úzkosti, neopodstatněné obavy…atd., pouze UMĚLE MĚNÍ CHEMII MOZKU. Taky jsem si prošla obdobím, které nebylo lehké. Zůstala jsem sama se třemi malými dětmi, byla na dně, pořád ubrečená, vystresovaná, navštěvovala jsem psychologickou poradnu a myslela, že to nezvládnu, ale zvládla jsem to a bez AD? Ztráta zdraví, oploštění emocí, ztráta chutě na sex, vznik nadváhy … a nakonec pozdější přidávání dalších léků na vedlejší účinky prvních léků, jakými jsou problémy se spaním, zažívací potíže, bolesti hlavy… atd., nejsou jen okrajovým vedlejším účinkem AD. Skutečně tohle chceš? Nevím, jak velký stres tě potkal, ale hledat řešení stresu v antidepresivech mi nepřijde zdravé řešení? Navíc píšeš, že ti byly nasazeny kvůli stresu, kterým jsi si PROŠLA. Já v tom vidím minulý čas, není to tedy už “vyřešené”? A pokud ne, není lepší cesta nějakého koučinku a naučení se technik pro zvládání stresu, než si jedy měnit vlastní biologickou chemii mozku? A nakonec NEJDŮLEŽITĚJŠÍ POZNÁMKA: Zamysli se nad svou stravou. Víš že strava zásadním způsobem ovlivňuje zdraví našeho mozku? Víš, že téměř 90% veškerého serotoninu (hormonu “dobré nálady”) produkuje střevo, ale pozor (!) jen v souvislosti se zdravou střevní mikroflórou, kterou je potřeba “živit”? Tím, čím živíme sebe, tím živíme i naší vlastní střevní mikroflóru. Ve skutečnosti ona je tím, kdo ovlivňuje to, jak se cítíme. Zkráceně: Zdravá střevní mikroflóra = dostatek serotoninu, dobrá nálada, méně depresivních stavů, zdravější psychika. Myslíš si, že toto AD zajistí? :srdce:

Tvé povolání, mohu-li se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.9.19 20:25

Strašně moc děkuju za všechnu podporu, moc to pro mě znamená!!! Zní to uplně jinak, když to píšou lidi se stejnou zkušeností…prostě moc děkuju. Mám 9letého syna a jsem na něj sama a ten pocit, že je všechno jen a jen na mě a že já nemůžu, to je strašný. Ale dr mi napsala od zítra 100mg, tak to už prostě zabrat musí!!! Moc všem děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 20:27

@PHS007 zabere! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Štofik
25.9.19 22:32

@PHS007 Kecy o rychlým relapsu nereš, nejsme v tvý kůži a víme prd. Hlavně ať je ti co nejdřív dobře :hug: :hug: Mysli taky na sebe a pokud to jde odpočívej :hug: :hug: Nejsi v tom sama!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex