Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jsem ted spolkla 3.den 100mg a stavy úzkosti už nemám, jen se tak vnitřně třesu, ale jsem jak v mlze, pořád bych spala, nebo spíš jen tak ležela a tak se snažím něcím zaměstnávat, ale jsem jak zombie…ještě že je syn na škole v přírodě, vždyt já bych se o něj nedokázala vůbec starat
Dostanu se z toho za ten týden, než se vrátí??? Budu to zase já??? Ještě v sobotu jsem organizovala pro 5 lidí výlet do Botanicusu, bylo krásně, krásný den a v neděli STOP a pak už to jelo jak po skluzavce a jsem uplně na dně…co to je???
![]()
@PHS007 normální kolaps, tělo už prostě nezvládalo… Odpočívej co to jde, dokud jsi sama, ber si ten rivotril třeba i přes den, můžeš max 3× denně (,me to postavilo za 3 dny slušně na nohy, po měsíci těžké krize (tak jak ty teď, došla jsem sama pěšky k doktorovi, asi 1,5km), dělej jen to nejnutnější jen do té míry, co ti to jde, jakmile cítíš, že už nemůžeš, přestaň a odpočin si, jak budeš cítit, že to jde, doděláš to, třeba po půl hodině, po hodine apod…Šetři se, 9lety kluk už je docela velký, něco zvládne sám, a určitě dokáže už pochopit, když mámě není dobře… Přinejhorším, co nějaká kamarádka? Nepomohla by, na chvilku s tím nejnutnějším? Btw. Jinak ten pocit zodpovednosti, že jsi vše sama, ze musíš vše rozhodovat sama, vše je na tobě apod. Můžeš klidně citit i v manželství, ve vztahu, jasně, jako samozivitelka je to určitě těžší, ale co chci říct, i v manželství na vše může být člověk sám, ten pocit tíže tu může být stejný… ![]()
@Baida píše:
@PHS007 normální kolaps, tělo už prostě nezvládalo… Odpočívej co to jde, dokud jsi sama, ber si ten rivotril třeba i přes den, můžeš max 3× denně (,me to postavilo za 3 dny slušně na nohy, po měsíci těžké krize (tak jak ty teď, došla jsem sama pěšky k doktorovi, asi 1,5km), dělej jen to nejnutnější jen do té míry, co ti to jde, jakmile cítíš, že už nemůžeš, přestaň a odpočin si, jak budeš cítit, že to jde, doděláš to, třeba po půl hodině, po hodine apod…Šetři se, 9lety kluk už je docela velký, něco zvládne sám, a určitě dokáže už pochopit, když mámě není dobře… Přinejhorším, co nějaká kamarádka? Nepomohla by, na chvilku s tím nejnutnějším? Btw. Jinak ten pocit zodpovednosti, že jsi vše sama, ze musíš vše rozhodovat sama, vše je na tobě apod. Můžeš klidně citit i v manželství, ve vztahu, jasně, jako samozivitelka je to určitě těžší, ale co chci říct, i v manželství na vše může být člověk sám, ten pocit tíže tu může být stejný…
Znám to ze strany vdovy s miminkem, a i s manželem. Je to o to horší, že člověk očekává pomoc a porozumění. Bude zase dobře. Já chtěla pomalu snižovat, ale opět úzkost vystrkuje růžky, musím počkat. Vím, co by mne čekalo. ![]()
Já jsem to nemyslela, že bych si chtěla stěžovat, že jsem matka samoživitelka a tak jsem na tom hůř, ona to byla moje volba, nechtěla jsem se s nikým pořád dohadovat, jako to vidím v jiných rodinách a osud to tak zaonačil, že jsem nečekaně otěhotněla na dovolené…a tak to tak vzniklo samo od sebe. Vždycky jsem byla dost samostatná, měla jsem dobrou práci a tak jsem si myslela, že to všechno zvládnu…a to jsem se teda strašně spletla
Byla jsem ohledně výchovy dítěte hrozně naivní, navíc po na rození syna jsem se začala o něj strašně bát a takhle to dopadlo
Dneska v noci jsem skoro nespala, měla jsem si vzít ten Rivotril, ale pořád jsem nějak doufala, že se to zlepší… V pátek se syn vrací ze školy v přírodě a jestli se do té doby nedám dohromady, tak to bude pěknej průser…
@PHS007 Do pátku maš času dost, snaž se uklidnit a nemyslet na to, že to nezvladneš
Protože ty to zvládneš, ten rivotril si ber klidně teď každej den, máš ho v kapkách nebo prášky? A využij toho, že jsi sama a prostě zůstaň v posteli a spi
pokud to potřebuješ, stahni si seriál, něco naivního, odlehčenýho a dej si oraz
buď na sebe hodná.
Příspěvek upraven 29.09.19 v 15:13
@Lana25 píše:
@PHS007 Do pátku maš času dost, snaž se uklidit a nemyslet na to, že to nezvladnešProtože ty to zvládneš, ten rivotril si ber klidně teď každej den, máš ho v kapkách nebo prášky? A využij toho, že jsi sama a prostě zůstaň v posteli a spi
pokud to potřebuješ, stahni si seriál, něco naivního, odlehčenýho a dej si oraz
![]()
buď na sebe hodná.
Ano, přesně takhle jsem to myslela ![]()
@PHS007 píše:
Já jsem to nemyslela, že bych si chtěla stěžovat, že jsem matka samoživitelka a tak jsem na tom hůř, ona to byla moje volba, nechtěla jsem se s nikým pořád dohadovat, jako to vidím v jiných rodinách a osud to tak zaonačil, že jsem nečekaně otěhotněla na dovolené…a tak to tak vzniklo samo od sebe. Vždycky jsem byla dost samostatná, měla jsem dobrou práci a tak jsem si myslela, že to všechno zvládnu…a to jsem se teda strašně spletlaByla jsem ohledně výchovy dítěte hrozně naivní, navíc po na rození syna jsem se začala o něj strašně bát a takhle to dopadlo
Dneska v noci jsem skoro nespala, měla jsem si vzít ten Rivotril, ale pořád jsem nějak doufala, že se to zlepší… V pátek se syn vrací ze školy v přírodě a jestli se do té doby nedám dohromady, tak to bude pěknej průser…
Rozhodně tvoji situaci neberu jako stěžovani, cílem bylo slovně pomoct
… Jinak s tím práškem.. Ja uz nečekám, az zlepšení přijde ke mě, jdu mu naproti, vezmu si ho bez výčitek dřív než padnu na dno
@Baida taky si kolikrát říkam: neber si rivotril, neber. Vydrž to odveď pozornost, vydýchej to. Někdy se zadaří a někdy prostě ne, už si ho beru bez vyčítek. Dneska jsem slavila 7 dní bez něj, a to navyšuju prášky a chytal mě venku stav, byla jsem rozhodnutá si ho doma vzít, ale pak mě zaujaly venku kachny a bylo po stavu. Co tím chci říct, když jsem začla zobat ad, dělala jsem hrdinku a tehdy neurol jsem nebrala, strašně jsem si tím ublížila, protože jsem se těch stavů mohla ušetřit. Teď už to na sobě poznám a prostě je fajn vědět, že tu je.
@Baida píše:
@PHS007 normální kolaps, tělo už prostě nezvládalo… Odpočívej co to jde, dokud jsi sama, ber si ten rivotril třeba i přes den, můžeš max 3× denně (,me to postavilo za 3 dny slušně na nohy, po měsíci těžké krize (tak jak ty teď, došla jsem sama pěšky k doktorovi, asi 1,5km), dělej jen to nejnutnější jen do té míry, co ti to jde, jakmile cítíš, že už nemůžeš, přestaň a odpočin si, jak budeš cítit, že to jde, doděláš to, třeba po půl hodině, po hodine apod…Šetři se, 9lety kluk už je docela velký, něco zvládne sám, a určitě dokáže už pochopit, když mámě není dobře… Přinejhorším, co nějaká kamarádka? Nepomohla by, na chvilku s tím nejnutnějším? Btw. Jinak ten pocit zodpovednosti, že jsi vše sama, ze musíš vše rozhodovat sama, vše je na tobě apod. Můžeš klidně citit i v manželství, ve vztahu, jasně, jako samozivitelka je to určitě těžší, ale co chci říct, i v manželství na vše může být člověk sám, ten pocit tíže tu může být stejný…
rozhodovat o všem sama…- já bych to naopak viděla jako výhodu. Když už se tak v osudu stalo, je-li ženská sama s dítětem. Je tam totiž vítaná absence možných hádek o nejvýhodnější řešení a udělá si to po svém.
Ja jsem to taky tak brala a je to opravdu parada a pohodicka, ale hrozi tam pak zas ty stavy, ze kdyz clovek odpadne, kdo se o to dite postara…a z toho mam porad takovy strach, ze to doslo az k temhle uzkostem. Nicmene jsem dala na vas a zrovna sezobla Rivotril na spani, tak jsem zvedava, co to udela ![]()
@PHS007 píše:
Ja jsem to taky tak brala a je to opravdu parada a pohodicka, ale hrozi tam pak zas ty stavy, ze kdyz clovek odpadne, kdo se o to dite postara…a z toho mam porad takovy strach, ze to doslo az k temhle uzkostem. Nicmene jsem dala na vas a zrovna sezobla Rivotril na spani, tak jsem zvedava, co to udela
Tak jsem spala jak miminko, úzkosti nikde, super! Nejradši bych si ho lupla i teď, ale zkusím něco dělat do práce a třeba se odreaguji. Mám pocit, že se začínám cítit líp, jako že už se tomu nepoddávám, ale že jsem na to spíš naštvaná a říkám si, že se nedám! Myslíte, že je to dobře? Že mi to už vydrží?
@PHS007 ja bych se nebála si ho vzít i přes den, pokud tě nebude uspavat, tak je to dobře a pokud ano, tak třeba rozpulit apod. Než ti nastoupí zoloft… Ja jsem to taky cítila podobně, ty pocity, takže určitě je to na dobré cestě… Teď potřebuješ rychle zvetit, pak už ho nebudes určitě potřebovat…
Tak jsem se asi včera radovala předčasně, jednak jsem teda po celým dni v 8 odpadla a byla jsem totálně vyčerpaná a spala jsem až do rána, ani jsem si nestihla vzít Rivotril, ale ráno jsem vstala jen s vypětím všech sil a ted se cítím jak mátoha. Jdu zkusit půlku Rivotrilu, co to udělá…sakra a to už mi bylo včera fakt skoro dobře
![]()