AD Zoloft

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
9.9.18 21:52

50 mg jsem brala léta. Nyní 125 mg a mohu navyšovat po 25 mg za 14 dní,až mi bude dobře. Ale zatím není.Vadí mi rychlé pohyby, jako sledovat je. Jako když mám otevřený mozek. Ta nejhorší úzkost odezněla. Mám to prý.od 6 let.Nevěděli co to je. Takže i dítě může trpět pan.úzkostí. Ale já měla klidné dětství????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.9.18 19:02

Já když se nad tím zamyslím, jsem úzkostný celý život, jen jak člověk stárne a staví se před určitá životní období a strasti, občas mu to přeroste přes hlavu. Přitom paradoxně vše před čím jsem kdy stál, jsem zvládl. Až se teď na potřetí seberu, chci to rozklíčovat proč se mi to stále vrací třeba ve složitějších životních situacích jako byla operace dvou ledvinových kamenů, která mě poslala totálně na dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.9.18 19:04

Jinak beru teď dva dny 100mg a je to zase zlé jako před 14 dny co jsem začal brát 50. Prošel jsem si tím už dvakrát za 11 let a stejně mě to vždycky na měsíce odstaví ať dělám co dělám.

Občas si říkám, jestli to budu mít do konce života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.9.18 19:08

A jak ti jinak je ? Je to lepší ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.18 13:07

Zoloft - zhoršení stavu?

Ahoj, oživuji diskuzi o Zoloftu,
máte nějaké čerstvé zkušenosti? Kdo ho užíváte, pomohl? Jaké byly Vaše začátky užívání? Beru ho cca 10 dní, pozvolna, na začátku jen čtvrt tabletky (té 50mg), to jsem necítila ani zhoršení ani zlepšení, po půlce tabletky lehké zhoršení úzkostí, taková jako celodenní slabá úzkost, napětí..no a po 3/4 tabletky zhoršení větší, velké úzkosti v noci a ráno, lehká nevolnost, celková slabost, trochu jak po flámu… už jsem zoufalá. Beru ještě Mirtazapin už 3 měsíce, ale právě mi úplně nepomohl zbavit se úzkostí, proto přidávají Zoloft. Nemám teda tak silné úzkosti jako v létě, kdy jsem léčbu AD začala, ale prostě necítím se pořád OK. Připadám si jako papiňák. Jsem natlakovaná úzkostí, ale ta jakoby úplně nevypluje na povrch, protože ji potlačujou ta AD, ale nemají takovou sílu jí zahnat úplně, proto se cítím pořád nesvá. Zoloft jsem brala již před 6 lety a pomohl hodně, ale bojím se, že tentokrát nepomůže, mám pocit, že na mě působí nějak jinak…
omlouvám se, pokud někomu přijde, že se tu opakuju, už jsem podobný příspěvek psala do jiných témat, ale zatím jsem nenašla nikoho s podobnou zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.11.18 20:57

Zoloft prý funguje.

Já ho beru asi 15 let. Jednou za 8 let se zase položím. Beru navýšený Zoloft 5.měsíc a je to lepší. Během této doby jsem musela 2 x zvýšit 1 x snížit. Léky moc nesnáším, ale Zoloft snesu.Při navyšování velké zhoršení. Vydržte do 3 neděl. Bude to dobré. Poprvé mi opravdu po 3 týdnech pomohl, jako mávnutím proutku. Radostí jsem brečela. Podle lékařky, když jo snesu na žaludek, tak jo tolerují. Vydržte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.18 21:08
@Muly píše:
Já ho beru asi 15 let. Jednou za 8 let se zase položím. Beru navýšený Zoloft 5.měsíc a je to lepší. Během této doby jsem musela 2 x zvýšit 1 x snížit. Léky moc nesnáším, ale Zoloft snesu.Při navyšování velké zhoršení. Vydržte do 3 neděl. Bude to dobré. Poprvé mi opravdu po 3 týdnech pomohl, jako mávnutím proutku. Radostí jsem brečela. Podle lékařky, když jo snesu na žaludek, tak jo tolerují. Vydržte!

Dekuji,zkusim vydrzet! Mne uz prave taky pred 6 lety dobre zabral. Ale ted je ten nastuo horsi a bohuzel je mi i nevolno od zaludku lehce :( tak snad si sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.11.18 21:17

Prý pomůže. Občas je třeba si vytvořit rezervu - navýšení Pak se snižuje.Podle mé homeopatika si musím vyčistit ledviny a játra a zabere. Proměřila to. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
8.12.18 11:55

díky

Mám zoloft / 25/ 3 týden a pořád se necítím ok - závratě, nejistota, stres, bojím se také navýšení, protože už mám druhé AD - měla jsem Itakem od září - po kterém jsem kolabovala - pálení na hrudi omdlení a odvoz na emerg. vždy mi řekli, že jsem zdravá :) a šupajdila jsem po svých domů jak zmlácená. Nakonec jsem se z toho prakticky zhroutila - s brekem doplazila po 4 kolapsu za pí. obvodní, která mi lék změnila- teď zatím žádný kolaps, ale musím se přiznat, že si k tomu přidávám neurol 25 , který mám od táty, abych vydržela v práci a byla klidnější. Bohužel si připadám tak na 100 let :mrgreen: a moc doufám, že se mi snad někdy uleví. Děkuji za podporu všem, kteří sem píší, moc mi to pomáhá a nepřipadám si jak hypochondr u lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.18 13:23

@matpet ahoj,beres tedy jen 25 mg? To je dost nizka davka, mozna by to chtelo navysit pro vetsi efekt. Ja driv brala 100mg, ted beru 3/4 z 50ky tableky a po Vanocich zvysim na celou. Ale jinak celkove 3 tydny je jeste mozny citit se tak, jak se citis. Ja beru Zoloft pres mesic a jeste porad citim nejake nezadouci ucinky, mota se mi hlava, jsem unavena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.18 11:00

Určitě bude líp. Jsem stále na 100 mg. Budeme v lednu snižovat. Obdivuji ty, kteří chodí do práce, já jsem už půl roku doma. Ale je mi lépe. Chodím na psychoterapie. Točí se mi občas hlava. Snažím se to přijímat. Vyděsí mi to, ale jiným se to také děje a neděsí je to. Tak se přizpůsobuji. Hledám spouštěč. Problémy mám 20 let a 15 let beru Zoloft. Nechci ho měnit, ale prý se takto občas něco objeví. Někoho chytají bolesti, mě úzkosti. Vadilo mi, že mi nevěří okolí a horší, když mi nevěří lékař. Změnila jsem lékaře, je třeba důvěra. V práci to o mně ví. Netajím to. Nikdo si to prožít nepřeje, jelikož mi viděli, jak jsem vypadala. Bude zase dobře. Jsou léky, které pomohou a pak stojí za to žít. Až pomohou, je síla pracovat i na terapiích a na sobě. Ze začátku není síla. Vždy se mi to po čase objeví a hodí zpátky. Ale znám případy, kdy stačí jedna léčba. Soucítím s každým a ten, kdo to zlehčuje, tomu nepřeji, aby si to prožil. Má psycholožka, vždy říká, že to může říci jen ten, kdo nikdy nic takového neprožil. No a to se jim také nedá vyčítat. Ale mají zase třeba jiné problémy. Každému z úzkostí přeji zvládnutí situací a každá chvíle bez úzkosti je euforická. A je třeba si vzpomenout, že bylo třeba lépe, a tudíž zase bude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
9.12.18 11:10

Jo jo máš pravdu , je to malá dávka, ale jsem srab a bojím se těch kolapsů z léku, ale dnes jsem začala 3/4 z té 50mg, tak uvidím a celou dávku bych nasadila až budu doma o Vánocích - doma se můžu motat jak chci :lol: . děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
9.12.18 11:22

Hodně se přemáhám a když jsem kolabovala, tak jsem vždy chtěla jít na nemocenskou, protože to bylo i v práci, tak to o mě vědí a spíš mi už někdy vadí, když se stále ptají, jak mi je - jsou moc hodný, ale někdy si připadám už blbě. Stále si říkám, že to přejde, tak se vzchop a jdu dělat vše, jako obvykle, jen nechodím sama, nikam bych nedošla ani nedojela - to už neriskuji - takže jsem trochu omezená :D a vím, že jsou horší nemoci, tak se snažím toto období /už od září/ přežít a všechny obdivuji, kdo umí při nemoci i podpořit, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
10.12.18 10:25

Od září se stále necítit, ani zlepšení? Hledejte jiné léky. Lze žít zase dobře. Ta úzkost úplně paralyzuje a ničí prožitky ze života. Určitě pro Vás také něco existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.18 13:22

Já byla pět let na cipralexu.Pred měsícem přechod na zoloft 100mg jednou denně. Změna kvůli snaze o těhotenství. Musím říct, že od první tabletky v pohodě. Žádná úzkost, deprese, strach z ničeho. Jsem moc ráda za změnu a k cipralexu se určitě nevrátím. Je mi mnohem lépe se zoloftem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí