AD Zoloft

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Štofik
25.9.19 22:34
@Burj Chalifa píše:
Tvé povolání, mohu-li se zeptat?

Psychiatr s mnohaletou praxí :kytka: :pankac: :pankac: a s tísíci pacienty

• Citovat
  • Upravit
138
26.9.19 09:02
@Baida píše:
Ahoj, tak to je síla, soucítím s tebou a doufám, že to opravdu rychle zabere, říká se, že když už to člověk jednou měl, ten prášek, že napodruhý, napotřetí to zabere rychleji… a ikdyž píšeš, že se zdá, že všechno bylo v pohodě, neobjevil se přece jen nejaký spouštěč, něco, co tě hodně rozhodilo apod.? Každopádně - DRŽ SE ;-), a bude líp, tohle je zase jen přechodný čas a nic netrvá věčně…

ahoj, no spouštěče se objevily, ale myslela jsem si, že už jsem v pohodě a že to dám…já jsem ten Zoloft nebrala asi od ledna, ale předtím jsem už tak rok byla na 25mg a pořád v pohodě…a teď mi je, že bych si to nejradši hodila, abych měla klid, strašný!!! Za jak dlouho mi to zabere??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 09:11

Ahoj, počítej tak 4 týdny. Jak dlouho ho teď bereš?

• Citovat
  • Upravit
138
26.9.19 09:24

Nedele pondeli 25mg, utery streda 50mg a ode dneska 100mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.19 09:26

Při zvýšení 2 - 3 dny, ale i když prášky fungují, někdy se nevyhneme menšímu zakolísání. Není třeba se hroutit. Cukrovkáří mají také výpadky, lidé s vysokým tlakem také, i když berou léky. Pokud se to vrací, věřte svému lékaři. Lepší brát léky, než se takto trápit a ze života mít peklo. Stačí mi, že to řeším i při léčbě. Člověk se s tím musí naučit žít, ale bez pomoci to jde špatně. Možná někomu stačí změnit postoj. O to se snažím celý život, ale nikdo neví, čím si ten druhý prochází. Ano, bráním se lékům na zklidnění, než zaberou antidepresiva, nebo při zakolísání, ale někdy je to hloupost, když to dosáhne nějaké intenzity. Jelikož tělo si pamatuje, a zbytečně se týrá. Jsou dny, kdy je dobře, a dny, které mě zklamou, že už je to tu zase. Prý, a už se tím řídím také, se musí brát tato skutečnost jako, že opravdu to je a nebránit se. Čím víc se bráním, tím je to horší. Beru to jako součást života, tedy mluvím o tom, co bych měla dělat. Dělá se mi to stále špatně a stále se to teprve učím. Takže držme si palečky. Nejsme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 09:27

@PHS007 tak ode dneska počítej tak ty 4 týdny. Pak to začne postupně zabírat a plný účinek tak 8 - 12 týdnů. Značná úleva ale tak už po těch 4 týdnech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 09:29

A při replapsu lékaři doporučují brát min. 2 roky. Při druhém relapsu již min. 5 let. Pokud je více relapsů, pak doživotně. Ale to není přeci žádná trága :hug:

• Citovat
  • Upravit
44
26.9.19 09:31
@PHS007 píše:
Nedele pondeli 25mg, utery streda 50mg a ode dneska 100mg

Je to nějaké rychlé, může být zle více jak jindy, ale pak to přejde. Určitě máte na to než to zabere třeba Lexaurin. Brala jsem si tak půlku 1,5 mg. Zklidní se to, pomůže to k překonání prvních příznaků vedlejších účinků, které jsou jen při začátku léčby. Pak přijde ohromná úleva a opětovná radost ze života. Uvidíte, za to, to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.19 09:33
@Anonymní píše:
A při replapsu lékaři doporučují brát min. 2 roky. Při druhém relapsu již min. 5 let. Pokud je více relapsů, pak doživotně. Ale to není přeci žádná trága :hug:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
26.9.19 14:18

@PHS007 jak píšou ostatní, tak ty 3-4 týdny, než budeš cítit opravdu zlepšení… zpočátku ten stav může být i horší než kdy předtím, já to tak měla, pro mě peklo a už nikdy více takový dno nechci vidět… nakonec mi jako přechodový lék pomohl rivotril, a to asi během 3 dnů, ale jestli jsi náchylná na získávání závislostí (na čemkoliv, sladké, kouření, léky), tak rivotril není uplně vhodný… spíš ten lexaurin, neurol, apod… a hlavně, věř, že bude líp, tohle je fakt jen přechodný stav, jsi silná žena, zvládneš to :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
26.9.19 17:37
@Baida píše:
@PHS007 jak píšou ostatní, tak ty 3-4 týdny, než budeš cítit opravdu zlepšení… zpočátku ten stav může být i horší než kdy předtím, já to tak měla, pro mě peklo a už nikdy více takový dno nechci vidět… nakonec mi jako přechodový lék pomohl rivotril, a to asi během 3 dnů, ale jestli jsi náchylná na získávání závislostí (na čemkoliv, sladké, kouření, léky), tak rivotril není uplně vhodný… spíš ten lexaurin, neurol, apod… a hlavně, věř, že bude líp, tohle je fakt jen přechodný stav, jsi silná žena, zvládneš to :) :hug:

Strašně děkuju za podporu, ten Rivotril mi taky dr dala a včera v noci jsem měla tak strašnej stav, že jsem i přemýšlela, že se radši zabiju než tohle, že jsem si hned šla jeden vzít a naštěstí to zabralo a usnula jsem. Asi si dneska pro jistotu vezmu taky jeden na noc, tohle už bych nechtěla znova opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.19 21:12

Také jsem si neuměla představit další dny, týdny, měsíce a roky. Ale teď si říkám, že já hloupá, to chtěla vzdát. Když svět je tak krásný. Zase bude krásný. Čekám na povzbuzující zprávu, že jsme měli pravdu, že je už dobře. Prášků se nebojte, není to prohra, také jsem si to myslela, ale nejde to. Bojujete, jak to jde. Nikdy to nevzdávejte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
27.9.19 12:51

@PHS007 ja jsem začínala na 2mg denně, podařilo se mi samotné snížit na 0,5mg na noc a to mě drží 2 roky… Prostě jen zoloft byl slabý, k tomu pregabalin a začalo být zase krásně… Teď zkouším snižovat rivotril na 3/4 0,5mg… Uvidíme… Tohle je prostě fakt boj, ale máme děti, co potřebují funkční mámu… Takže to dáme :zed: :zed: :lol: a když je potřeba, tak si ten rivotril vem, než naskočí zoloft…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
27.9.19 12:57

@Muly člověk si to holt musí srovnat v hlavě a přiznat si, že teď je na tom takhle a dělá maximum, aby bylo líp…
Mě trvalo dyl jak rok, než jsem se tímhle současným stavem smirila, furt si připadám jako psychomatka (moje stavy úzkosti a paniky zpustily febrilni křeče dvouleté dcerky), ale co se dá dělat, je to jak to je, a abych mohla pro svoje děti fungovat na 100%, tak pro mě jiná cesta než s léky není, obcas přijde i propad, který trvá klidně 14dni, ale nikdy nesmí už být takový, jako na začátku, takže sáhnu pro berlicku, a netrápím se tím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.9.19 13:08
@Burj Chalifa píše:
Tvé povolání, mohu-li se zeptat?

Nabízí produkty pro zlepšení střevní mikroflóry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek