Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mikoy ahoj, a na co to bereš? já to mám na úzkosti a paniku ![]()
@PHS007 já ho brala na depku…nějak se mi nahromadily starosti a přestala sem spát a bylo celkově zle ![]()
@mikoy já ani nevím, jestli je to depka, spíš mám ze všeho strach a mám pocit, že to stojí všechno za hovno, i když se mi vlastně daří docela obstojně, mám zdravé dítě…no jsem zvědavá, jestli mi to pomůže…musí!!! A proč jsi to změnila?
Ahoj, pro všechny, které válčíte samy se sebou, držím palce
Hlavní je vydržet, vím, o čem mluvím. Konkrétně Zoloft jsem brala, ale jen 3-4 měsíce, pak už mi bylo natolik dobře, že jsem ho hloupě vysadila. Po dvou letech je to tady znova a zkusím znovu začít užívat. Jinak mám to na úzkostné stavy, paniky a všechno dohromady. Je mi na nic, říkám si, že nic nemá smysl. Ale musíte si říct, že všechno je jen v hlavě, že to nebude trvat věčně a bude vám zanedlouho lépe. Jinak po Zoloftu stavy hrozné, horko v končetinách, deprese, nespavost. Vydržet - aspoň ten měsíc a opakovat si, že to brzy zkončí. A zkončí
![]()
@ladushkaa No t vysazení třeba nemusela být chyba, prostě jste to tenkrát nepotřebovala; je fajn, že teď už víte jak na to
držím palce
Tak už ho beru asi 6týdnů, teď jsem na 75mg a musím říct, že se cítím vážně o moc líp. Nervozita a úzkosti jsou pryč, jen se mi zdá, že jsem taková agresivnější, resp. taková jakoby „zdravně nas. raná“
Máte taky podobnou zkušenost?
Já to nějak vždy střídám podle toho jak zlobím doma, ted mám zoloft asi přes půl roku a k tomu jsem bral sarapis pro muže, chyběl mi výkon nemyslím v posteli, ale v životě. Je pravda, že poslední měsíc se mi honily myšlenky na sex tak moc až sem sarapis vysadil a nějak vitamíny odpluly a tělo je spálilo a jsem zalezlej nemluvící a nechtící kontak s lidma nějak se vyhýbám ženě at nedojde k sexu, větší kontakt je mi proti srsti. Takže sarapis pro muže zabírá dobře. Paradox byl, že když jsem bral k zoloftu ještě sarapis pro muže, tak mi moje říkala, že je to hrozný jak moc chci sex at se zklidním, že jsem protivnej, jo byl jsem protivnej i sobě. Ted nechci sex vůbec a je to zase spatně a navíc mojí neoponuju má vždy pravdu a je to zase špatně. Ještě, že ten zoloft beru a další sraj. y beru jinak bych se picl. Jinak masakr holky beru escitalopram a zoloft přes 2,5roku a k tomu mám podělaný játra, takže se mi na nadváze podepsaly taky, ale nejmín jsem vážil kdysi dáááávno 70kg, když jsem začal brát AD tak jsem vážil 95kg, potom nejvíc 142kg a ted jsem něco shodil a mám kolem 122kg. Váha mně neštve, žádný sex mně neštve, co mně štve že z ničeho nic vybuchnu roztřepu se jak ratlik a kvůli ničemu a jen lexaurin je help a do pelechu, nebo je abnormální klid a zničeho nic obrovskej nával strachu a nevím z čeho a proč no a lexik help, začal jsem se bát jezdit i autem ale s tím se už ani nesvěřuji myslím že rodina mně má fakt dost, jednou v prázdné restauraci mně popadl záchvat paniky stačil jsem říct musím pryč a zdrhal jsem a zdrhal až jsem se někde chytil lampy a objímal jí jak největší lásku, taky dost málo spím a jak málo tak tělo je zesláblý a mívám záchvaty klidně čtyři za den ale i mín měl jsem přímo v ordinaci u neurologa dva záchvaty a on mně poslal domů, že nemá místo na hospitalizaci a at se dám psychicky dohromady jo to se mi líbilo nebýt ve špitále tak jsem nastolil režim a bude klid asi víc rivotrilu jsem jak malá chemička ani nepůjdu zpopelnit,
trénoval jsem strach a lezl jsem do různých věžích po různých městech a pokud se mně zmocnil strach narval jsem se lexaurinem abych mohl dolů no jednou jsem to přehnal a předávkoval jsem se bylo to asi v kombinaci s fyzickým vypětím nahoře jsem usnul a po cestě jsem padal jako vožrala tak jsem toho nechal blbý nápad takhle bojovat se strachem. Ještě jsem si vzpomněl nedokážu telefonovat mohl bych hrát třetího v blbý a blbější a nejblbější
![]()
Ahoj holky, od zitra zacinam se zoloftem a uplne se desim co me ceka, jak tady ctu ty prvni reakce z uzivani. Snad mi sedne a pomuze..
@kelynka bral ho syn a na něj neúčinkoval vůbec
měl ho zklidnit. po pár měsících jsme vysadila ze dne na den a reakce taky žádná ![]()
@Markéta80 ano,cetla jsem, ze ho uzivaji i deti. Prave tady v diskuzich jsem cetla, ze ty prvni dny uzivani hruza. Tak uvidim jak to bude. Jakou davku uzival?
@kelynka 1/2 tablety ale na něj hne dtak léky neúčinkují. Nulová změna, různě mu to doktorka měnila v průběhu dne a prostě nic, po půl roce vysazen ze dne na den a doktorka že se zhorší a vůbec nic tak má jen lék na spaní a má usnout do půl h po podání, bere 1,5 tabl a usíná až tak za 3h ![]()
@Markéta80 ach jo v dnesni dobe uz museji uzivat i deti leky.. ![]()
@kelynka no říkam si co to asi dělá s jeho játrama už takhle brzo zobat léky, nevěřim že to nemá vedlejší účinky ![]()
@Markéta80 mam to stejne, ze neverim, ze to nema vedlejsi ucinky. Vedela jsem, ze tento lek uzivaji i tehotne. Ale, ze i deti.. ![]()
Dnes jsem ho nasadila. Prvnich 14dni mam uzivat pul z tablety 50mg a pak celou.
@kelynka
taky mě to štve, hm psychiatrička už mě dala papír at mu příležitostně necham vzít krev takže to neni jen tak, na prolaktin
a říkam si až mu to nebude stačit tak kam až se to bude navyšovat
. tak at lék zabere jak má ![]()