Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@budelip píše:
Tak to je super, že se přišlo na to, co Ti je. Hlavně, ať už jsme v pořádku a můžem si užívat s našimi nejbližšími. Snad i mě brzo prášky zaberou. Ale je fakt, že tady mě to vždycky uklidní.
Joo to znám..taky mě to vždycky uklidnilo a uklidní. Neboj bude dobře jen je prostě blbí období života. Já sem se stim taky potkala a neříkám že na nervy nejsem.
Holky je to normální, že beru Zoloft 7. týden a furt mám výkyvy? Už se zdálo, že to bude dobrý a teď zase propad. Vím, že je to individuální, ale trvalo Vám to taky takhle dlouho? ![]()
Ahoj.
Ono výkyvy jsou docela normální u všech antidepresiv, prostě jsme jednou nahoře a jednou dolu - znám ze zkušenosti
. Ale pokud by to bylo nějak velmi nepříjemné, tak bych brnkla psych..
@budelip beru ho už 1,5 roku a i teď se mi stane, že mám sem tam nějaké výkyvy, divné stavy nebo jak to popsat ![]()
Mívám to tak jednou za 3 měsíce. Zkoušeli mi měnit léky, ale jelikož po změně to byl teda děs, vrátila jsem se k zoloftu a prostě to sem tam nějak překousnu,. Prý pokud to není často a vyloženě mě to neomezuje v normálním fungovaní tak se tyhle stavy můžou sem tam objevit ![]()
Já ho beru už po třetí. Prvně to trvalo asi 6 týdnů. Loni tak měsíc, ale vždy pomohl
Ted mě to zaskočilo. Ach jo.
Já měla taky zoloft jakou máš dávku já začínala na 50mg. Brala jsem ho i v těhotenství pod dozorem lékaře (malý je úplně v pořádku, je to malý skoro dvouletý čertík) V těhotenství se mi stavy zhoršili tak mi to zvýšil na 100mg. Po porodu se mi stavy zhoršili tak sem měla max dávku 200mg. No pak mi po roce léky změnil a jsem ok. Uvidíš ještě chvilku počkej když se ti to nezlepší, rychle za psychiatrem at ti dá jiné ono to chce zkoušet než ti sednou ty pravé, ale pak se ti neskutečně uleví ![]()
Já mám taky 50mg a vždy stačila. Ale myslím že už bych měla být za tu dobu v pohodě a furt to není ono
Předtím vždycky zabral. Píše mi ho obvodní.
Lucka Beruska, ahoj, prosímTě, taky beru v těhu Zoloft od 2.trim. půlku padesátky, pak zvýším na padesátku. Po porodu jsi vysadila nebo jsi brala AD i při kojení? Dík moc. P.
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti zda-li se muže brát Cipralex v těhotenství? u prvního dítetě jsem ho brala od 4 měsíce, ráda bych druhé, ale není mi psychicky nějak nejleoe, někdy lépe někdy huře…nemáte zkušenost? díky
Ahoj, bylo mi řečeno, že se může cipralex, zoloft a asentra, všechno AD III. generace, založené na zpětném vychytávání serotoninu. Já beru půlku padesátky Zoloft, asi 14 dní, zatím vedlejší příznaky příšerný, ale prý se to 3.,4.týden užívání zlepší, tak čekám. Nemám to na deprese, ale somatizační poruchu (psychosomatický bolesti).
Ahoj díky moc za odpověd! tydle léky z nám z vlastní zkušenosti že zabírají až po nějaké době..tak se drž bude lépe a díky
Tak jo, díky, snad to zabere aspoň za měsíc:-). Beru taky až od 2.trimestru. Měla jsi pak první těhotenství, porod i kojení v pohodě? Díky a přeju, ať je Ti jen líp a líp. P.
Ahoj Holky, beru Zoloft 5.den a musím říct, že to je naprosto šílený. Mám ho na panické ataky a nevím, co je horší. Celé noci nespím, mám třesavku, napjaté svaly, hroznou horkost v těle, zaboha nemohu usnout, strašná nervozita, to se nedá vydržet. Neusnu ani přes den. A to jsem na začínající dávce 25 mg, nejhorší příznaky vždycky přijdou navečer a v noci, přes den jsem celkem v klidu. Mám k tomu uklidnění Xanal, ale to mi jdou akorát oči šejdrem, ale nic se nezmění
Nevím, co mám dělat
@jolca1980 taky jsem měla ze začátku problém, ale chvíli trvá než zabere a pak to bylo v pořádku. Když tak zavolejte psychiatrovi, možná vám to zvedne