Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lana25 to nejsi, neboj
hodně lidí to má takhle, ale někdo to umí schovat, někdo ne… Takhle to třeba jen v mém okolí mají 5 dospělích a 2 děti, a to jen co vím… To už pak i poznáš, kdo je citlivý na zvýšenou hlasitost, množství lidí, apod.
@Muly @Baida a ostatní..jak vám je?
Dnes je to týden s novými A. D a dnes je mi tedy pěkné bídné od rána..vůbec nechapu proc..když týden byl parádní. myslite, ze to muže být ještě menstruaci? A ze ty hladiny nemam správně nastavené? ja už nevím koho se zeptat.
Také se zhorším při menstruaci. Mně bylo blbě v týdnu, skoro po roce. Někdy se to holt stane. AD nejsou všemocná, ale pomohou. Týden je málo. Výdrž!
Ja jsem se dneska vyspala bez prasku, rano mi bylo vyborne, byla jsem uplne v euforii a pak jsem byla na vystave a zacal ze me uplne lejt pot, jakej jsem mela zachvat paniky, uplna hruza a nepustilo me to skoro cely den…je to nekonecny a menstruace me taky ceka…
Ja zas od začátku září řeším onkolog. problemy v rodině, tatínek a pes, a ještě do toho snižuju ten rivotril z 0,5mg na 0,375mg,…takže docela stresy a nějak se mi k tomu přidalo zažívání atd, takže slušná houpačka… Spoustu věcí vím, že nezvládnu, třeba jít nakoupit, tak to nechávám na mužským, atd…panika mě taky chytá, takže rozdejchavam… Ale nějak už s tím žiju, ikdyz příjemný mi to není… Btw. Tu výstavu bych nedala ani kdyby mi bylo sebelíp ![]()
@Aaa123 vydrž, týden je krátko, chvíli trvá, než se vše správně nastaví a jakákoliv hormonální nerovnováha dává ženám zabrat… Ale jestli třeba bereš HA, tak to by zas v kombinaci s antidepresivy mělo dělat dobře, to by tě mělo taky „stabilizovat“
@Muly to mi moc nejde, ja musim třeba hlavu mezi kolena nebo namacet ruce v ledové vodě, a počítat při dýchání na 4 nádech, na 6 výdech, jako příliv, odliv… ![]()
@Baida ja mam první měsíc telisko..tak snad příští měsíc bude lepe. dekuji za pozitivní komentáře! drzim ![]()
@Baida píše:
@Aaa123 vydrž, týden je krátko, chvíli trvá, než se vše správně nastaví a jakákoliv hormonální nerovnováha dává ženám zabrat… Ale jestli třeba bereš HA, tak to by zas v kombinaci s antidepresivy mělo dělat dobře, to by tě mělo taky „stabilizovat“
Ha s ad dobře? Ty brďo, mě říkala psychiatrička, že antikoncepce prý snižuje účinek antidepresiv
A já beru teď ad 10tej měsíc, navyšovala jsem, mám nějaký stresy a včera jsem byla úplně nepoužitelnà
fakt totální smutná nálada, až tragická, celej den jsem měla na krajíčku. Ale fakt si myslím, že to je tou situací kolem mě. A před ms má taky, navíc jsem si tenhle měsíc udělala totání bordel v platíčku
to mi asi taky nepřidalo ![]()
@Baida Baiduš ty bereš rivotril denně? a máš prášky nebo kapky? A pardon že se ptám, ty trpíš úzkostma, panikou?
@Lana25 mě právě zase doktor rikal, ze Ha s AD zvedá náladu… Jj, beru rivotril denně, ja jsme měla šílené úzkosti a panicke ataky v souvislosti s nemocema mých děti, mými zdravotními problémy, psychickým i fyzickým vyčerpáním… A to na mě dolehlo v plné míře 7 měsíců po druhém porodu… (ale uz 3 měsíce po porodu jsem cítila, ze je něco špatně)… Moje starší dcera měla vve dvou letech febrilni křeče, vzápětí na to porod 2 dcery, tak v 1 měsíci zase rotaviry, a pak jsme se vezly, 3× bronchitida, laryngitidy u starší dcery, brutální atop. Ekzém u mladší jako reakce na očkování… Mela jsem hrozný strach, ze mi na všechno umrou, protože taky pár měsíců předtím mi během 14dnu zemřel 5lety pes,… Moje poporodní následky, no peklo, navíc jsem na to byla sama, manžel věčně v práci… Až jsem se krásně složila
… A proto ten rivotril, protože nic nezabírálo, po měsíčním pekle, 3 dny na rivotrilu a vysvitlo slunce
… Jo a mám prášky
@Lana25 jakýkoli stres, něco co je víc než sneses, je příčina zhoršení psych. stavu…takze včera ten tvůj stav bych brala jako obranu těla a signál „Zpomal“… V takové situaci to ja nechávam jakoby po sobě sklouznout, odtect… Snažím se ten den přežít, a netrápit se tím, ze jsem teď nemožná… Zítra bude zase líp ![]()
@Baida píše:
@Lana25 mě právě zase doktor rikal, ze Ha s AD zvedá náladu… Jj, beru rivotril denně, ja jsme měla šílené úzkosti a panicke ataky v souvislosti s nemocema mých děti, mými zdravotními problémy, psychickým i fyzickým vyčerpáním… A to na mě dolehlo v plné míře 7 měsíců po druhém porodu… (ale uz 3 měsíce po porodu jsem cítila, ze je něco špatně)… Moje starší dcera měla vve dvou letech febrilni křeče, vzápětí na to porod 2 dcery, tak v 1 měsíci zase rotaviry, a pak jsme se vezly, 3× bronchitida, laryngitidy u starší dcery, brutální atop. Ekzém u mladší jako reakce na očkování… Mela jsem hrozný strach, ze mi na všechno umrou, protože taky pár měsíců předtím mi během 14dnu zemřel 5lety pes,… Moje poporodní následky, no peklo, navíc jsem na to byla sama, manžel věčně v práci… Až jsem se krásně složila… A proto ten rivotril, protože nic nezabírálo, po měsíčním pekle, 3 dny na rivotrilu a vysvitlo slunce
… Jo a mám prášky
Ja začínám ty psychiatry podezřívat, že sami neví a každýmu říkaj něco jinýho ![]()
No užívala sis teda pěkně, to je hrozný. Ale on ten rivotril působí fakt dobře, já bych třeba neurol musela brát v dávce minimálně 0,5mg jinak bez efektu
A co bereš za antidepresiva?
To mám taky
to je drsný, já myslela že jsem jediná takhle švihlá