Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem díky psycholožce, ke které chodím už dlouho, objevila některé mé spouštěče, jedním z nich je, když se toho na mě valí moc a já chci vše stihnout a jak to nejde, tak se mi přetíží systémy a „zkratuju“. Tentokrát se mi to stalo opět a já si vůbec nevšimla, že se to blíží, to mi na tom vadí nejvíc
V sobotu jsem měla hnusnej atak na tý výstavě, ale včerejšek dobrej a dneska taky, tak se modlím, ať už to vydržíííííííííí!!!
@Baida píše:
A víš co? já se zkouším učit už to tolik neprožívat… řeknu si, ježiš, zase ta moje blbá nálada, deprese, uzkost apod… to zas bude den, musím počkat, až to odejde, zkouším to třeba rozpracovat ( jakože negativno proměnit v pozitivno… jdu třeba uklízet a říkám si, když už se cítím na ho.no, tak at mám aspon uklizeno, až z té hnusné nalady aspon něo mám)…zkusím to ignorovat co to pujde…a když to nejde, tak si fakt zalezu a čekám, až to přejde… a už si to nevyčítám!!!… tak jsem se třeba dlouho trápila tím, že neumím odpočívat aktivně, neběhám, apod, jako všichni ted… a ta psycholožka mi řekla, že jsou 2 typy lidí - bud odpočívají fakt aktivně nebo prostě padnou do postele a spí… takže když se mi jednou stalo, že mě sport. aktivita druhý den na to vyvolala brutální depresi, tak mi bylo řečeno, že špatně, nepřemáhat a fakt odpočívat tím „povalečským“ stylem…
zase vejrám
ten aktivní odpočinek, přesně!
mě stačí hodinova procházka a umírám, nebo jóga
mám dny kdy půl hodinovou sestavu, dle mě nijak náročnou, prostě nejsem schopna docvičit
jakože nemám fyzicky sílu. a líp mi udělá třeba pomalá sestava pro šneky. Taky se rychle unavím
a vždycky jsem si kvůli tomu připadala divná. Kolem sebe mám spíš energický, aktivní lidi a já vedle nich prostě vypadám jako total lenoch
A nejlíp si odpočinu sama, v tichu, u filmu, seriálu. I společnost lidí mě brzo unaví a zdrhám, jak tu někdo psal ![]()
@PHS007 píše:
Já jsem díky psycholožce, ke které chodím už dlouho, objevila některé mé spouštěče, jedním z nich je, když se toho na mě valí moc a já chci vše stihnout a jak to nejde, tak se mi přetíží systémy a „zkratuju“. Tentokrát se mi to stalo opět a já si vůbec nevšimla, že se to blíží, to mi na tom vadí nejvícV sobotu jsem měla hnusnej atak na tý výstavě, ale včerejšek dobrej a dneska taky, tak se modlím, ať už to vydržíííííííííí!!!
To je přesný, přetíženost a zkrat
už chapu ty rady :naslouchejte svému tělu, vnímejte signály"
jenže to by se člověk musel zavřít někam do bezpečnýho světa a tam žít ![]()
@Lana25 píše:
To je přesný, přetíženost a zkratuž chapu ty rady :naslouchejte svému tělu, vnímejte signály"
jenže to by se člověk musel zavřít někam do bezpečnýho světa a tam žít
nemusíš, jen si můžeš vybudovat kolem sebe trochu „zeď“, obrnit se proti tomu, co ti dělá špatně, nebo to vypustit (já třeba nekoukám na zprávy, nečtu ani zprávy na internetu, je mi z toho špatně, sice vím prd, co se děje ve světě, ale takhle se mi žije líp)…nebo taky vypustit lidi, co ti nesvědčí, a jde to daleko snadněji, než si člověk myslí
… jednou jsem četla nějaký článek o panické poruše, uzkostech apod. a ta holčina to tam popisovala jako proces " umírání" několikrát za den, takže když přežije tyhle střídající se stavy, tak je tak vyčerpaná, že fakt nemá náladu na lidi, jen domů a podčiněk… až to najdu, tak to sem vložím… fakt si pečti tu knížku „Přecitlivělost není slabost“…a když si člověk připustí, že je TEĎ takový jaký je, hrozně se mu uleví ![]()
@Baida píše:
nemusíš, jen si můžeš vybudovat kolem sebe trochu „zeď“, obrnit se proti tomu, co ti dělá špatně, nebo to vypustit (já třeba nekoukám na zprávy, nečtu ani zprávy na internetu, je mi z toho špatně, sice vím prd, co se děje ve světě, ale takhle se mi žije líp)…nebo taky vypustit lidi, co ti nesvědčí, a jde to daleko snadněji, než si člověk myslí… jednou jsem četla nějaký článek o panické poruše, uzkostech apod. a ta holčina to tam popisovala jako proces " umírání" několikrát za den, takže když přežije tyhle střídající se stavy, tak je tak vyčerpaná, že fakt nemá náladu na lidi, jen domů a podčiněk… až to najdu, tak to sem vložím… fakt si pečti tu knížku „Přecitlivělost není slabost“…a když si člověk připustí, že je TEĎ takový jaký je, hrozně se mu uleví
Jo taky se snažím s jednou osobou vycházet a nic dobrýho mi ta snaha nepřinesla
Já se z toho stejně jednou zblázním durch a bude klid
Po knížce se podívám ![]()
@Lana25 píše:
Jo taky se snažím s jednou osobou vycházet a nic dobrýho mi ta snaha nepřinesla![]()
Já se z toho stejně jednou zblázním durch a bude klid
Po knížce se podívám
Jak řekla Jodie Foster: přestala jsem přeplavavat oceán pro lidi, kteří pro mě nepřešli ani silnici.
Mně se zase strašně líbí tenhle citát: Stres, úzkost a deprese vznikají, pokud žijeme, abychom uspokojili ostatní…tuším, že je v tom pro mě velká pravda, ale nějak nevím, jak to udělat jinak, když se snažím uspokojit své dítě…
@PHS007 píše:
Mně se zase strašně líbí tenhle citát: Stres, úzkost a deprese vznikají, pokud žijeme, abychom uspokojili ostatní…tuším, že je v tom pro mě velká pravda, ale nějak nevím, jak to udělat jinak, když se snažím uspokojit své dítě…
jj, tak to by taky souhlasilo
a taky nevím, jak to udělat jinak s těmi dětmi
@Baida píše:
nemusíš, jen si můžeš vybudovat kolem sebe trochu „zeď“, obrnit se proti tomu, co ti dělá špatně, nebo to vypustit (já třeba nekoukám na zprávy, nečtu ani zprávy na internetu, je mi z toho špatně, sice vím prd, co se děje ve světě, ale takhle se mi žije líp)…nebo taky vypustit lidi, co ti nesvědčí, a jde to daleko snadněji, než si člověk myslí… jednou jsem četla nějaký článek o panické poruše, uzkostech apod. a ta holčina to tam popisovala jako proces " umírání" několikrát za den, takže když přežije tyhle střídající se stavy, tak je tak vyčerpaná, že fakt nemá náladu na lidi, jen domů a podčiněk… až to najdu, tak to sem vložím… fakt si pečti tu knížku „Přecitlivělost není slabost“…a když si člověk připustí, že je TEĎ takový jaký je, hrozně se mu uleví
@Baida píše:
http://nevypustdusi.cz/…ribeh-jitky/
to jsem četla, mám z tama prečtený vše, dokonce jsem je oslovila, že bych ráda sepsala svůj příběh. Nejdřív mi odkývali verzi vyprávění, že to je super a jsou mi vděční atd, pak mi to úplně rozdrbali, dali mi diagnózu, kterou jsem sama v tý době ještě nevěděla
a udělali z toho rozhovor, s tím jsem nesouhlasila a ohradila jsem se, napsala jsem jim, že jim to teda napíšu znovu ve formě rozhovoru podle jejich otázek, to jsem udělala a už se mi nikdo neozval
Taková moje zkušenost s paní studující pycholožkou z nevypusť duši. Celkem mě to zklamalo, ale to co dělají je super, o tom žádná a sleduju je ![]()
@Lana25 píše:
to jsem četla, mám z tama prečtený vše, dokonce jsem je oslovila, že bych ráda sepsala svůj příběh. Nejdřív mi odkývali verzi vyprávění, že to je super a jsou mi vděční atd, pak mi to úplně rozdrbali, dali mi diagnózu, kterou jsem sama v tý době ještě nevědělaa udělali z toho rozhovor, s tím jsem nesouhlasila a ohradila jsem se, napsala jsem jim, že jim to teda napíšu znovu ve formě rozhovoru podle jejich otázek, to jsem udělala a už se mi nikdo neozval
Taková moje zkušenost s paní studující pycholožkou z nevypusť duši. Celkem mě to zklamalo, ale to co dělají je super, o tom žádná a sleduju je
Ty jo super 😃… Myslíš, že bych si ten tvůj příběh mohla přečíst? Nebo jsem moc drzá?
@Baida píše:
Ty jo super 😃… Myslíš, že bych si ten tvůj příběh mohla přečíst? Nebo jsem moc drzá?
On nakonec nevyšel, ale tu původní verzi už asi nemám
Zkusím pohledat ![]()
@PHS007 píše:
Ahoj chci ss zeptat po jake dobe od nasazeni po zoloftu si zacala spat bez leku na spani? A ta tva nespavost byla soucast uzkosti nebo vedlejsi ucinek zoloftu? Dekuji