Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lana25 jestli už ta dávka není moc, taky mi to alo do depresí jednou, ale to jsem zas vysazovala… U navýšení ne… Ideální stav je, abys nebyla příliš veselá a hodně smutná… Ty propady jsou a budou, i s léky… Zkus nějak vyřešit tvoji situaci a potom uvidíš… Ve stresu se těžko odhaduje správná dávka…
@Baida píše:
@Lana25 jestli už ta dávka není moc, taky mi to alo do depresí jednou, ale to jsem zas vysazovala… U navýšení ne… Ideální stav je, abys nebyla příliš veselá a hodně smutná… Ty propady jsou a budou, i s léky… Zkus nějak vyřešit tvoji situaci a potom uvidíš… Ve stresu se těžko odhaduje správná dávka…
když ono to je složitější no
Už jsem měla stavy totální euforie a pak mega smutnou naladu
asi jsem bipolární
ve stresu jsem pořád.
@Lana25 jj chce to správného terapeuta, aby to sednul, a on tě k tomu nějak navede, ono stejně to máš uvnitř sebe, jen to objevit, vykutat a přijmout to… Me taky dělá pořád spousta věcí problémy, zbytečný trápení apod., ale snažím se na sobě pracovat hlavně kvůli dětem, nechci si vychovat úzkostne děti, stačí ze mají takovou psycho matku
… Kolikrát mi po terapii bylo i špatně, ale i to je nakonec dobře, není vždy příjemný se v sobě pitvat
A ty chodíš na terapii?
@Lana25 to znam taky… Bipolaritu by asi psychiatr poznal ne? ![]()
@Baida píše:
@Lana25 jj chce to správného terapeuta, aby to sednul, a on tě k tomu nějak navede, ono stejně to máš uvnitř sebe, jen to objevit, vykutat a přijmout to… Me taky dělá pořád spousta věcí problémy, zbytečný trápení apod., ale snažím se na sobě pracovat hlavně kvůli dětem, nechci si vychovat úzkostne děti, stačí ze mají takovou psycho matku… Kolikrát mi po terapii bylo i špatně, ale i to je nakonec dobře, není vždy příjemný se v sobě pitvatA ty chodíš na terapii?
psycho matku
myslím, že to s tebou fakt tak hrozný nebude, opravdu působíš hodně vyrovnaným dojmem
Od tohoto týdne mám terapie domluvené co 2 týdny. Potřebuju to jako sůl. Ale paní na mě působí moc dobře, už sem u ní jednou byla, koncem srpna. Vypadl jí klient, tak mě vzala.
A ty to taky znáš? Euforii a pak uplnej zmar?
@Baida píše:
@Lana25 to znam taky… Bipolaritu by asi psychiatr poznal ne?
Ahoj, to nebude bipolarita, ta se pozná podle mnohem delších časových úseků radosti/smutku, ale možná máš to co já, že mám všechno v extrémech - buď jsem děsně veselá, nebo děsně smutná, buď je někdo uplně super, nebo je to hroznej idiot, buď je moje dítě geniální, nebo je to uplnej debžon…a tak ve všem
Už mi to psycholog říkal, že to musím zkoušet tlačit z těch extrémů někam do středu, ale pořád ne a ne to pochopit.,…
@Lana25 jsi hodná, díky
… Jo znám, ja v podstatě celý život jedu od mantinelu k mantinelu… Hrozný nadšení pro věc a vzápětí propad… Uz jsem si zvykla… A proto se snažím teď jít spíš tím středem (moc to nejde, ale aspoň už o ty mantinely nedřu
)…
@PHS007 píše:
Ahoj, to nebude bipolarita, ta se pozná podle mnohem delších časových úseků radosti/smutku, ale možná máš to co já, že mám všechno v extrémech - buď jsem děsně veselá, nebo děsně smutná, buď je někdo uplně super, nebo je to hroznej idiot, buď je moje dítě geniální, nebo je to uplnej debžon…a tak ve všemUž mi to psycholog říkal, že to musím zkoušet tlačit z těch extrémů někam do středu, ale pořád ne a ne to pochopit.,…
A víš, že možná jo?
Buď je svět super anebo na ho.no, buď se moje situace dá zvládout anebo to je tragédie
Pro mě důležitý to registrovat, že mi jako zase šplouchá na maják, jak si to uvědomím je to lepší. Vadí mi ty depresivní stavy, to je fakt marnost
Dřív jsem to až takhle neměla ![]()
@Lana25 píše:
A víš, že možná jo?Buď je svět super anebo na ho.no, buď se moje situace dá zvládout anebo to je tragédie
Pro mě důležitý to registrovat, že mi jako zase šplouchá na maják, jak si to uvědomím je to lepší. Vadí mi ty depresivní stavy, to je fakt marnost
Dřív jsem to až takhle neměla
A víš co? já se zkouším učit už to tolik neprožívat… řeknu si, ježiš, zase ta moje blbá nálada, deprese, uzkost apod… to zas bude den, musím počkat, až to odejde, zkouším to třeba rozpracovat ( jakože negativno proměnit v pozitivno… jdu třeba uklízet a říkám si, když už se cítím na ho.no, tak at mám aspon uklizeno, až z té hnusné nalady aspon něo mám)…zkusím to ignorovat co to pujde…a když to nejde, tak si fakt zalezu a čekám, až to přejde… a už si to nevyčítám!!!… tak jsem se třeba dlouho trápila tím, že neumím odpočívat aktivně, neběhám, apod, jako všichni ted… a ta psycholožka mi řekla, že jsou 2 typy lidí - bud odpočívají fakt aktivně nebo prostě padnou do postele a spí… takže když se mi jednou stalo, že mě sport. aktivita druhý den na to vyvolala brutální depresi, tak mi bylo řečeno, že špatně, nepřemáhat a fakt odpočívat tím „povalečským“ stylem…
@Lana25 píše:
A víš, že možná jo?Buď je svět super anebo na ho.no, buď se moje situace dá zvládout anebo to je tragédie
Dřív jsem to až takhle neměla
no jo no, co bylo dřív už bylo, ted je ted… ženská se x-krát za život otočí hormonálně a kdoví jak ještě kolem své osy
… takže zkus spíš vypátrat spouštěč těch depresivních stavů
@Baida Jde z tebe hroznej klid, mír, vyrovnanost
úžasný