Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lana25 děkuju, snažím se zrovna na tomhle pracovat, protože stres je pro mě taky téměř vše,… Ale trvalo mi to x-let to vůbec pochopit
Jinak beru zoloft 100mg, pregabalin 150mg ráno, večer pregabalin 150mg, rivotril 0,375mg (no a ten chci v průběhu tohoto roku odbourat a případně nahradit Ataraxem, ten je až nejsetrnejsi z těchto léků)…
@Baida Ty brďo tak o tom Ataraxu slyším poprvé
A jak dlouho už bereš léky? Máš i terapii? Pardon, že vyzvídám ![]()
Atarax jsem kdysi měla se Xanaxem a Grandaxinem. Všechny mi tlumily, ale neřešily úzkost. Loni jsem měla brát k Zoloftu Pregabalgin. Přečetla jsem příbalový leták a netroufla jsem si. Měla jsem Lyriku. Bojují 30 let. S léky asi 20 let. Na eMimino jsem se dostala po dotazu na užívání Zoloftu. Ovšem v živé paměti mi zůstalo, že po smrti mého manžela a tatínka syna jsem se náhle po 2 letech zhroutila. Umíral už v mém těhotenství. Bylo mu 22 let a malému 3 měsíce. Když jsem malému našla tatínka a měla chlapečka, dostihlo mi to zase. Bojují a když je dobře, vážím si toho. Mám jiný žebříček hodnot. Je to má cesta. Držte se, může být už jen líp.😍
@Muly píše:
Atarax jsem kdysi měla se Xanaxem a Grandaxinem. Všechny mi tlumily, ale neřešily úzkost. Loni jsem měla brát k Zoloftu Pregabalgin. Přečetla jsem příbalový leták a netroufla jsem si. Měla jsem Lyriku. Bojují 30 let. S léky asi 20 let. Na eMimino jsem se dostala po dotazu na užívání Zoloftu. Ovšem v živé paměti mi zůstalo, že po smrti mého manžela a tatínka syna jsem se náhle po 2 letech zhroutila. Umíral už v mém těhotenství. Bylo mu 22 let a malému 3 měsíce. Když jsem malému našla tatínka a měla chlapečka, dostihlo mi to zase. Bojují a když je dobře, vážím si toho. Mám jiný žebříček hodnot. Je to má cesta. Držte se, může být už jen líp.😍
Tak a teď mi poraďte co by jste dělali
nové A. D beru od soboty 5.10.coz je přes týden. V pátek zhoršení úzkosti (přikladala jsme to k ms)dnes ráno také..jinak ok..tak jsem volala MUDr a ta mi rekla, ze pokud léky snesu, ale úzkosti jsou větší mam navýšit na 2 tabletky.Jsou dvě varianty..bud počkat do soboty, kdy to bude 14 dnů a pak navýšit, nebo navýšit rovnou..a necekat.Kdyz počkám do soboty a stav bude stejný..stejnak budu navyšovat..takto to mohu urychlit.
@Aaa123 píše:
Tak a teď mi poraďte co by jste dělalinové A. D beru od soboty 5.10.coz je přes týden. V pátek zhoršení úzkosti (přikladala jsme to k ms)dnes ráno také..jinak ok..tak jsem volala MUDr a ta mi rekla, ze pokud léky snesu, ale úzkosti jsou větší mam navýšit na 2 tabletky.Jsou dvě varianty..bud počkat do soboty, kdy to bude 14 dnů a pak navýšit, nebo navýšit rovnou..a necekat.Kdyz počkám do soboty a stav bude stejný..stejnak budu navyšovat..takto to mohu urychlit.
Navýšila bych hned, proč se s tím crcat
![]()
@Aaa123 píše:
Ja si to říkám taky:-)dekuji asi do toho půjdu
Určitě běž
a omylem jsem ti vlezla a profil, pardon
![]()
Úzkosti jsou při navýšení vždy větší, já bych počkala. Ale je to na Vás. Vím, že to hned nefunguje. Vydržela bych. Kam až jde navyšovat? Navyšovala jsem, až když to opravdu nemělo dobu nějaký efekt. Ale každý je jiný a věřila bych lékařce. Mě klidňovali, abych vydržela.
@Lana25 jj měla, asi půl roku, a povedlo se mi najít takovou empatockou psycholožka, ze ačkoliv jsem k terapii byla skoupa, tak tentokrát mít to opravdu pomohlo, hlavně ujasnit si spoustu věcí o sobě, o mateřství, o dětech, a celkově i o vztahu k ostatním lidem… Léky mám 2 roky a kousek
@Muly teda, taky sis pěkně zobla a sáhla na dno…
… Me to taky hodně změnilo a žebříček hodnot se taky hodně změnil a prekopal…
Holky já mám navýšenou eliceu na max dávku, teď brát začínám 3.týden, jako to navýšení a místo úzkosti mám depresi
Ale řeším teď pár takových pro mě psycho a zásadních věcí, tak to bude asi k tomu
Divný je, že ten první týden navýšení mi bylo div ne skvěle a teď zas takovej propad
Má někdo zkušenost?
@Aaa123 záleží jak moc spatne ti je… Jestli se to dá vydržet, tak bych zkusila počkat… Na začátku se ty stavy opravdu můžou i zhoršit, hlavně je to jak horská dráha, jednou dobře, pak zas blbě, rána bývají nejhorší, me trvalo třeba 2 hodiny, než jsem se nějak dostala z těch úzkosti a pak to slo… Postupně se to zlepšovalo, ale i po těch 2 letech na lécích mám stavy, kdy je mi blbě… Léky ano, když nic jiného nezabírá, pomůžou, něco stopnou, vykopnou tě z postele, ale to ostatní už je na tobě… Je to Těžký, ale dá se to naučit zvládat… Pokud ale cítíš, ze ty stavy už nezvládnes, tak si to navys, zase proč se zbytečně trápit… Dělej jak to cítíš ![]()
@Baida píše:
@Lana25 jj měla, asi půl roku, a povedlo se mi najít takovou empatockou psycholožka, ze ačkoliv jsem k terapii byla skoupa, tak tentokrát mít to opravdu pomohlo, hlavně ujasnit si spoustu věcí o sobě, o mateřství, o dětech, a celkově i o vztahu k ostatním lidem… Léky mám 2 roky a kousek
Já od terapie očekávám asi taky tohle, abych se naučila přijmout jaká jsem, aby se mi se sebou žilo líp, abych líp snášla kriz. situace a nemyslela pořád tak negativně až katastroficky ![]()
No pro mě je stres pomalu skoro všechno
ale ty máš k tomu fakt krásnej přístup