ADHD? Hyperaktivita? Chvilku neposedí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
27.9.19 18:33

@smurfka samozřejmě že se od ni ukecat nenechám. Naši doktorce věřím. Ale zajímalo by mne hodnocení syna ze školky i dva roky zpět. Teď je třetí rok. A má novou učitelku. Loni a předloni mi nikdy nikdo nic neřekl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.9.19 18:49
@bibi88 píše:
@smurfka samozřejmě že se od ni ukecat nenechám. Naši doktorce věřím. Ale zajímalo by mne hodnocení syna ze školky i dva roky zpět. Teď je třetí rok. A má novou učitelku. Loni a předloni mi nikdy nikdo nic neřekl. :nevim:

Jako u nas, prvni dva roky bylo vse v poho, nikdo si nestěžoval, az prisel do vetsi tridy k jine uce, tak byl ten nejhorsi..neuci vas stejna uca? V nasi skolce uz totiz neni, buh vi kam sla. :P

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.9.19 18:50
@bibi88 píše:
@smurfka samozřejmě že se od ni ukecat nenechám. Naši doktorce věřím. Ale zajímalo by mne hodnocení syna ze školky i dva roky zpět. Teď je třetí rok. A má novou učitelku. Loni a předloni mi nikdy nikdo nic neřekl. :nevim:

Jako u nas, prvni dva roky bylo vse v poho, nikdo si nestěžoval, az prisel do vetsi tridy k jine uce, tak byl ten nejhorsi..neuci vas stejna uca? V nasi skolce uz totiz neni, buh vi kam sla. :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.21 08:17

Stalo se vám, že někdo u dítěte viděl ADHD a někdo ne a následně se to potvrdilo?
Dám příklad. Dítě chodí na několik kroužků. Všude slyším stížnosti na chování - aktivní, neposedí, nevnímá… Vše jsou pohybové kroužky. Všude jsou zkušení vedoucí, někde i z řad pedagogů. Uz se mě i ptali, jestli neresime ADHD.
Doma se chová jak na kroužcích.
Z MŠ si nikdo nikdy nestěžoval, ze ZŠ také ne.
Je možné, že dítě s ADHD se zvládne ovládat přes celé dopoledne, aby to odpoledne rozjelo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.21 08:52
@Anonymní píše:
Stalo se vám, že někdo u dítěte viděl ADHD a někdo ne a následně se to potvrdilo?
Dám příklad. Dítě chodí na několik kroužků. Všude slyším stížnosti na chování - aktivní, neposedí, nevnímá… Vše jsou pohybové kroužky. Všude jsou zkušení vedoucí, někde i z řad pedagogů. Uz se mě i ptali, jestli neresime ADHD.
Je možné, že dítě s ADHD se zvládne ovládat přes celé dopoledne, aby to odpoledne rozjelo?

U nás to bylo podobné, ve škole se holka vybičovala a vyučování zvládla, tak že učitelka až do třetí třídy tvrdila, že je jen bohém. A taky je hodně chytrá, tak to dotáhla tím, ale pak zkolabovala i ve škole respektive přestaly jí fungovat ty věci, kterými si pomáhala a na plno se projevila porucha pozornosti.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.9.21 09:26
@Anonymní píše:

Ano, u inteligentních a sociálně zdatných ADHD, nebo když je to ADHD slabší (a taky záleží, která složka dominuje), je vcelku běžné, že ve formálních situacich typu školka/škola se drží a pak to ventiluje jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 09:30

@Svistice díky. Mně právě psycholožka tvrdila, že dítě s ADHD se nebude ovládat nikdy a nikde. Což mi prostě přijde jako nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.9.21 09:37
@Anonymní píše:
@Svistice díky. Mně právě psycholožka tvrdila, že dítě s ADHD se nebude ovládat nikdy a nikde. Což mi prostě přijde jako nesmysl.

To je, jako když ti řeknou, že ADHD dítě u ničeho nevydrží. Pokud nemá silnější poruchu pozornosti, ale je tam třeba převaha hyperaktivity, tak vydrží u něčeho klidně dvě hodiny, když ho to bude zajímat a bavit. Je se u toho bude třeba konstantně houpat na židli a něco non-stop omakavat rukama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 09:37
@Anonymní píše:

Ano, je to možné. Mám syna, který mi takto fungoval. V MŠ byl velmi hodný. Když jsem ho vyzvedla, do 20 minut se rozjelo šílenství, bylo to jako výbuch atomové bomby. Ve školce mi nevěřili, že má ADHD. Psychiatrička ho viděla opakovaně rozjetého a já to s ní řešila. Řekla mi tehdy, že je to možné. Domov je pro něj bezpečné prostředí, tím myslí i mě jako mámu, která je jeho jistotou. Uvolní se. Ve školce byl stažený do sebe, byť to nebylo vidět. Po celou dobu v něm ale roste tenze, napětí, které mým příchodem povolí. Jde o podvědomé chování, které je těžko korigovatelné bez léků. V podstatě mi řekla psychiatrička, že mě má velmi rád a cítí se se mnou velmi dobře. :mrgreen: Já mám ale infarktové stavy, nedá se to vydržet. Od té doby, co má medikaci, je zlatý i doma.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.9.21 09:44
@Anonymní píše:
Ano, je to možné. Mám syna, který mi takto fungoval. V MŠ byl velmi hodný. Když jsem ho vyzvedla, do 20 minut se rozjelo šílenství, bylo to jako výbuch atomové bomby. Ve školce mi nevěřili, že má ADHD. Psychiatrička ho viděla opakovaně rozjetého a já to s ní řešila. Řekla mi tehdy, že je to možné. Domov je pro něj bezpečné prostředí, tím myslí i mě jako mámu, která je jeho jistotou. Uvolní se. Ve školce byl stažený do sebe, byť to nebylo vidět. Po celou dobu v něm ale roste tenze, napětí, které mým příchodem povolí. Jde o podvědomé chování, které je těžko korigovatelné bez léků. V podstatě mi řekla psychiatrička, že mě má velmi rád a cítí se se mnou velmi dobře. :mrgreen: Já mám ale infarktové stavy, nedá se to vydržet. Od té doby, co má medikaci, je zlatý i doma.

U nás to bylo v MŠ stejně. Dokonce mi o něm tvrdilu, že je to klidně tiché dítě. :mrgreen: Doma malý krakenek.
A je si rvala vlasy, co jako rodiče děláme blbe, když doma se nám chová silene.
Ve škole už mi věří, že to umí rozbalit. Protože tam je to prostředí náročnější než ve skolce, není tak hravě, vyžaduje víc té sebekontroly, takže celou dobu to tam nedá a už i tam vypouští páru. :lol:
Na medikaci teda není, jen je to obcas velmi náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 10:54

@Svistice že je klidné a tiché dítě netvrdil nikdo. :mrgreen:
Uvidíme, co bude se školou.

• Citovat
  • Upravit
5413
18.9.21 20:55

Medikovat takhle malé děti… Nejspíš se potřebují vyběhat, naučit se respektovat pravidla. I dospělí mají každý jiný temperament a někde se musejí vybít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 21:50
@Takco píše:
Medikovat takhle malé děti… Nejspíš se potřebují vyběhat, naučit se respektovat pravidla. I dospělí mají každý jiný temperament a někde se musejí vybít.

Sešla ses někdy s dítětem, co má silné ADHD. Já jo a můžu říct, že medikace mu velmi pomohla v tom, aby mohlo začít fungovat relativně normálně.
Nejedná se o mé dítě. To nemá potvrzené nic.

• Citovat
  • Upravit
180
22.9.21 07:36
@Takco píše:
Medikovat takhle malé děti… Nejspíš se potřebují vyběhat, naučit se respektovat pravidla. I dospělí mají každý jiný temperament a někde se musejí vybít.

Já mám doma silné ADHD a věř tomu, že bez léků se to nedá. Navíc svým chováním trpí i to dítě. On jinak běhá, vykřikuje, válí se po zemi, pořád sebou šije, vydává zvuky, všechno rozbíjí, padá, skáče, a když je v napětí, tak si ubližuje. Neposedí, nenají se, v noci se budí, všechno mu padá. Ve škole naprostý masakr, ne, že by byl zlý, ale nedokáže se soustředit. Bylo to na zbláznění. Že by se vyběhal, je jen zbožné přání, protože běhá celý den. Nikdo s ním nechtěl kamarádit, protože mu nerozuměli a on nerozuměl jim, nechápal sociální situace. S léky je to prostě milý živější kluk. Mám 4 děti a jen jeden je adhd, ale nedá se to splést se zlobivým dítětem, je to zcela jiný level. Nehodnoť, co jsi nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí