Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj tak máme sociálku za sebou. Po hodně těžkých a složitých úvahách jsme řekli že si holčičku nevezme… byla jsem i u kartarky a ta také řekla že ne, že nemám myslet srdcem ale rozumem…tak jsme tak učinili. Mysleli jsme hlavně na klučinu či Máme doma. Ten je hlavni!!! Tak snad to bylo spravne rozhodnuti. ![]()
@ji.paja určitě…za vámi byli další vybraní a ti mají z vašeho rozhodnutí určitě radost ![]()
Tak u nás první kolo psychotestů za námi a další příští středu, tak snad se to pak hne. Prý možná stihneme i lednovou přípravku, tak doufám, že ano.
nemám čas moc pročítat, ale určitě toto rozhodnutí bylo pro Vás moc těžké, ale udělalo radost dalším žadatelům za Vámi. Přeji dál mnoho sil
@pepef Ahoj pepef, po jak dlouhé době Vás pozvali na psychotesty? Žádost jsme si dávali s manželem v říjnu tohoto roku, a paní byla u nás na šetření koncem října. Děkuji Petra ![]()
@Petraf1982 Ahojky kočko, sociálka u nás byla v květnu 2014 a psychotesty jsem první kolo měly 2.12.14 a druhé kolo 17.12.14. Teď zase čekáme na výzvu na přípravku, říkali nám, že stihneme přípravku leden/únor a zatím nic, tak se dosti obávám, hlavně máme zaplacenou dovolenou na červenec do Paříže (na výročí svatby a asi poslední dovča ve dvou), tak snad to nepadne na tento termín.
@pepef Děkuji
čekáme až se nám ozvou na psychotesty, ať už se to hne, občas ne mě padne debka, že se snad ani nedočkám…ale to určitě nejsem sama ![]()
@Petraf1982 ahojky no to mi povídej. Když jdu z práce, tak první se ženu ke schránce a doufám, že to tam bude. Kdyby aspoň neřekli, že to přijde leden/únor - to by člověk nebyl pak aspoň tak nervní ![]()
@pepef Ahojky taky tak lítám ke schránce
a furt nic, ale dneska přišel e-mail a máme jít s manželem na ty psychotesty
jsem ráda, ale zároveň se bojím co to obnáší, můžeš mi prosím napsat ve zkratce jak to u vás probíhalo? Děkuji. A odkuď jsi? Jsem z Karviné. Měj se hezky a budu se těšit ma tvou zprávičku…doufám, že tě tím nějak neobtěžuji, to bych nerada ![]()
@Petraf1982 Ahojky prdelko, já jsem z Příbrami, naopak jsem ráda, že mám s kým o tomto tématu pokecat…
U nás to bylo na 2 kola abychom to neměli tak dlouhé, ale upřímně řečeno to druhé kolo vůbec nemuselo být, jelikož jsem jen zopakovala co bylo to první kolo, takže pro nás zbytečná cesta do Prahy, ale rovnou jsme to spojili s Vánočními trhy v Pze.
No 1.kolo psychotestů : cca jsme si řekli co jsme napsali v tom životopise,
Pak jsme dostali papír a společnýma silama jsme museli oba na jeden papír nakreslit půdorych našeho bytu i s vybavením
pak jsme nesměli mluvit a podívat se na sebe a na jeden papír společnýma silama nakreslit společné téma (začala jsem kreslit já a manžel hned pochopil, tak se přidal)
pak jsem šla já dělat testy na PC a manžel na papír.
Na PC. byly otázky typu: trávíte čas raději doma či na večírku? Koukáte raději na film či na fotbalové utkání? Pomáháte ostatním, nebo jsou vám jejich problémy lhostejné, jste radši s přáteli, nebo někde sám zavřený, vaříte vždy podle receptu, nebo experimentujete, Proč? bojíte neúspěchu. bylo tam vždy na výběr ze 3 otázek, ale jednu taková ta nevím jsme měli zakázanou dávat. Dělala jsem si srandu, že to můžu vyplnit rovnou za manžela, jelikož on vyplní úplný opak než já
pak tam bylo cca 20 otázek IQ číselná řada - doplň číslo, čemu se více podobá jedno zvíře, atd.
Test na papíru: tam se již nedalo odpovídat ano ne, ale tam se rozepíšeš…
Já měla otázky: jestli jsem měla vážný vztah před tímto manželstvím, jestli jsem už před svatbou věděla, že nebudu moc mít děti, co na manželovi nesnáším, co na něm mám ráda. jestli naše situace nemít bio miminko se podepsalo na našem sexuálním životě.
Pak byl jeden papír a tam otázky na výchovu od našich rodičů vlevo bylo 1-5 otec vpravo 1-5 matka. Jedna otázka a u každého zaškrtnout, kdo více zasahoval v různých případech..
2.kolo bylo mluvení, vyhodnocení psychotestů z prvního kola. Vše co jsem věděla o sobě mi bylo řečeno znova, takže jsem si pak říkala, že se mě mohli zeptat a řekla bych jim to
jen v jedné věci jsem se s nima neshodla, tak jsem jim to hned řekla ![]()
pak šel manžel za dveře a mluvila se mnou a pak opačně. jelikož manžílek je hubený, tak se ho prý ptala, kdyby byl sám a někdo ho přepadnul jeslti by se dokázal ubránit atd. u mě to bylo spíše mluvení jak pomáhám ségrám s dětmi, hlavně jedné, jelikož je trošku problémová ![]()
No to je asi nějak tak vše tadý dadý dadý dá
![]()
@pepef ahojky kočko, ty si mě, ale překvapila, tak si mi to hezky popsala
teď mě určitě už nic nepřekvapí
stejnak čím vším si musí člověk projít, aby něco získal, viď? v našem případě vysněné děťátko
jsem ráda, že se se mnou o to podělíš a že si můžeme psát jak to probíhá a těšit se společně
zatím papá ![]()
@Petraf1982 ahojky zlatíčko, tak co ty psychotesty? kdy je máte? nebo už je máte za sebou?
@pepef Ahojky, myslela jsem na tebe
,dneska jsme byli na prvních psychotestech, tak jsme vyplňovali asi 10 stránek, kyždý samostatně a další sezení máme 17. února. Jak vy už se ozvali na tu přípravku? My máme veliké štestí, od 12. února nám začíná přípravka
.Mělo by být 9 sezení po čtyřech hodinách a měli by i párkrát přijít i k nám, jestli jsem to dobře pochopila
Prvně nám volali a pak poslali e-mail v příloze 8 stránek o té přípravě, co asi bude obnášet. Tak sem ráda, že se to hne a snad to bude brzy i u tebe.Jak se jmenuješ, když bych se přidala na vaší diskuzi, ať vím.
Papá Petra
@Petraf1982 Ahojky kočko, no nám pořád výzva na přípravku nedorazila, tak jsem z toho dosti smutná ![]()
Ahoj holky, tak my jsme podali žádost v Praze na konci září, návštěva soc. pracovnice začátek října, ale zatím nám výzva na testy ani přípravku nedorazila. Každý den lezu do schránky, ale nic. S tou novelou se všechno asi dost protahuje ![]()