Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Je to fakt hrozně individuální. Taky patřím k těm, co to po Agolutinu dostaly zpíše později, běžně tak po 10-dnech, ale taky se mi stalo, že jsem to nedostala vůbec a šla na další stimulaci.
Ale popsané problémy už vypadají nadějně ![]()
No jsem ráda, že aspon ty příznaky jsou. Tvrdý břicho jak blázen a taková plná napjatá se cítím. to už musí přijít.. Chci se zeptat, ovulaci bych měla mít tedy od prvního dne menstruace, že? například, když to dostanu 31.1 tedka v pátek, tak od tohoto dne počítám tak 12-16 den, je tomu tak?
@tyna.tyna pokud máš cyklus cca 28-30 dní, tak ano, průměrově je ovulace kolem toho 12-16 DC. Ale to víš, každá jsme jiná a tohle není pravidlem
. Ovulaci můžeš mít i každý měsíc v jinou dobu. Takový jednodušší způsobem je zkusit ovulační testy, aby sis o svém těle udělala představu
Dobře, to taky zkusím a ještě jeden dotaz. Lze mít ovulaci i bez menastruace? Kámoška třea otěhotněla tak, že jeden cyklus neměla vůbec menzes a otěhotněla a druhá zase, měla dvakrát po sobě ovulaci v jednom měsíci, takže to není směrodatné?
Ja to mela ted za 2dny az me to nastvalo pač mi to zkomplikovalo jine doktory, ke ketrym nosim moč
.Ale ja si myslim ze to dostanes do 5dni takze 6.2 mas po vsem.SNAD drzim palce at neni pritel zklamany ![]()
@tyna.tyna ano, i to je možné, mít ovulaci bez mestruace. Takhle jsem „fungovala“ i já
. A ano, výjimečně může mít žena i dvě ovulace v jednom cyklu, ale to fakt hodně výjimečné.
Tak na začátku bych brala za směrodatný „standard“ - tedy ovulace jednou za měsíc, v prostředku cyklu (cyklus 28-30 dní). Ale prostě každá jsme jiná, takže to pak chce vypozorovat samu sebe
. Když jsem zjišťovala kdy mám ovulaci, začala jsem si dělat ovu testy. Zjistila, že někdy jí mám 11. den, někdy až 19. den,… prostě fakt různě, ale den - dva předem mě začíná bolet pravý vaječník a jsem celá nafouklá. Samozřejmě, může se stát, že někdy nejsou až tak výrazné příznaky, ale proč se na sebe více nezaměřit ![]()
Děkuju ti
evíček84, protože cejtím se k prasknutí
, už jsem i nervní přesně jak ženská před menzes
taky si myslím, že cca týden maximálně a je to tu. Jen mě prostě děsí, proč říkaj 14 dní
to je moooooc dlouho.. Ty jsi to dostala za 2 dny po injekci? a jak jsi měla nepravidelnou menstruaci?
Eli196..ano, máš pravdu, to jsem taky slyšela, já to na sobě bezpečně poznám, když mě píchá v podbřišku a mám průhledný hlen a bolí mě břicho, minule to bylo 14. a 15. den.
to jsem si byla jistá, že je ovulace. Nicméně mě jde jen o to, to tento týden dostat, jelikož jedu 7.2 za přítelem tak do té doby potřebuji odmenstruovat, je to reálné holky že jo? máme ještě 13 dní. To do té doby musí přijít.
![]()
Ja sla a vyvolavakcy kvuli tomu, ze jsme nemela po porodu menzes ani po roce a neco. A mela jsme ju vzdy dost nepravidelnou nekdy i 42dni. Tkaze jsu rada, ze se nam ten malej nakonec povedl
chceme prave asi zkusit druhy v lete tak se musim dat do kupy.
Moc držím palce at se to povede, no to já taky právě za přítelem letím v dobu, kdy bych měla mít ovulaci.
to by ale ta mrcha už musela přijít, holky můžete mě nějak uklidnit? jsem dneska z tý ranní injekce nějaká nesvá
mám přetlak v podbřišku jako blázen
a ted jsem četla na internetu článek : ""Dobrý den. Agolutin v případě těhotenství menstruaci nevyvolá, plodu neuškodí. Nejste-li těhotná, menses po Agolutinu přijdu za několik dní, nejdéle ale do 10 dní. MUDr. Jan Šulc"".. tak snad to tak opravdu je..
Jj to jsem taky četla, že to neskodi plodu mně dr rikala, že to i ovulaci vyvolava tak uvidime až na to fakt prijde. A tobe jde o tu ovulaci jako chcet mimi?
@tyna.tyna ahá, proto je tak důležité, kdy ovulace bude
. Tak to držím, ať to načasování výjde
. Četla jsi správně, agolutin naopak případné těhotenství podpoří ![]()
Mně treba zarazi jak jsou ty prasky chytre, protoze na zacatku tehu mi to dr dala, aby me tehotenstvi udrzela ated mi to predepsala abych mela menzes ![]()
Počkej, jako že agolutin ovulaci vyvolává? tak to by byla paráda, ale ještě musím odmenstruovat ![]()