Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, stalo se některé, že se ms po vyvolávací injekci dostavila až pozdejš, i když dr. tvrdil, že mám vysokou sliznici, akorát prý na spadnutí. Dnes 11 dní po injekci a ms nikde.
Ahoj, mám na vas dotaz. Byly mi zjištěny cysty na pravém i levém vaječníku. Cyklus mám pravidelný 30dni, jen MS mi poslední dobou slábne, jen spinim a trvá to trvá až 20 dní. Teď mi dr. Pichnul agolutin hlavně na tu cystu. Krvácení přišlo 5dni po injekci, bylo jako i s kusy něčeho ale trvalo to jen 3 dny a zase nic. Prsa se mi i číslo zvětšily a hrozně bolí, bolí mi v kříži a jsem hrozně unavená. Může to být následek agolutin nebo myslíte že jsem těhotná, máte někdo podobné zkušenosti? moc děkuji!
@Pegynka91 Myslím, že by to i mohlo být tím agolutinem. Je to velká bomba hormonů. Však vydrž a uvidíš, jak se ten stav bude vyvíjet dál ![]()
Ahoj Holky, v srpnu jsme podstoupili první Ivf, bohuzel neuspesne. V zari se dostavila menstruaci normálne a ted ani muk. Dostala jsem injekci Agolutin a stále nič. Bylo mi receno, že mám sliznici velikou jako tehotna Baba 16mm, ale hcg nízke a cysta zadna. Mela jste s tím nejaka zkusenost? Otehotneli jste nakonec? Dekuji za Vasi radu a odpoveď. ![]()
@EwulkaH
Mela jsem to podobne. 24dc sliznice 17mm, dostala jsem Agolutin a do tydne dorazila ms a to teda byl mazec ![]()
Muze to byt tehotenstvi a taky nemusi. Uvidis podle ms, jestli dorazi. Mela by prijit do 14 dni od pichnuti injekce. Pokud nedorazi tak sup k mudr ![]()
,, Alexandraf" Děkuji Ti za Tvou odpověď. Na miminko se moc těšíme a mít ho normální cestou by bylo super
Tak snad nám to vyjde ![]()
Ahojky, tak různě čtu na diskuzích, že po agolutinu přia MS obvykle za 5 dní. To se stalo i mě, avšak oproti mé klasické MS (kterou mívám velmi silnou 4-5 dní) byla tato jen taková slabší, spíš takové větší špinění a trvala cca 2,5 dne. Bolesti teda ovšem byly stejně velké jako při klasické, jen teda téměř nic neteklo. Stalo se to některé z Vás? Resp. byla jste některá i po slabé MS z vyvolávačky přesto těhotná? Děkuji za jakoukoli odpověď ![]()
Ahojte holky. mám dotaz prosím. 8 měsíců se snažíme o miminko a pořád nic tak jsem se rozhodla, že zajdu k lékaři jestli je vše v pořádku. prohlídl mě a říkal že je vše jak má být a přítelův spermio vyšel úplně super. říkal mi že bude nejspíš problém v mojich cyklech které jsou 40 dní tak mi předepsal agolutin a mam přijít 21-23 DC na injekci. pomohlo to takhle někomu k otěhotnění? nechci brát zase hormony, brala jsem HA 10let. moc děkuji za odpověď, jsem tady nová tak pořádně nevím jak podat otázku ![]()
@Janičcka92 píše:
Ahojte holky. mám dotaz prosím. 8 měsíců se snažíme o miminko a pořád nic tak jsem se rozhodla, že zajdu k lékaři jestli je vše v pořádku. prohlídl mě a říkal že je vše jak má být a přítelův spermio vyšel úplně super. říkal mi že bude nejspíš problém v mojich cyklech které jsou 40 dní tak mi předepsal agolutin a mam přijít 21-23 DC na injekci. pomohlo to takhle někomu k otěhotnění? nechci brát zase hormony, brala jsem HA 10let. moc děkuji za odpověď, jsem tady nová tak pořádně nevím jak podat otázku
Ano pomohlo já jsem toho důkazem. Cyklus bez agolutinu mám klidně 1×za půl roku, proto každý měsíc si píchám 21dc agolutin. S otěhotněním to máme složité, první těhu po ivf a teď se stal zazrak, po agolutinu ms zpožděná (jinak fakt přesná) a je z toho těhu
tak držím palečky ať se zadari
a neboj se toho, jsou to sice hormony, ale ty běžné tvé tělo produkuje a dokonce to pomáhá udržení tehu ![]()
Příspěvek upraven 02.03.18 v 07:58
@Janičcka92 ahojky, k tehotenstvi mi agolutin nedopomohl, avsak me doktorka rikala, ze neni treba se bat, kdybych nahodou byla tehotna, ze ta injekce tehotenstvi jen podpori. Ja musela na injekci posledni 3 cykly, protoze po lps a brani HA rok v kuse se mi bohuzel cyklus rozhodil. Muj cyklus je ted 38-45 dni. Nicmene ke zkraceni cyklu, resp. urychleni ovulace bych ti doporucila i jine alternativy jako bylinkove caje nebi tinktury. Nevim, zda uz jsi ti nahodou nezkousela. ![]()
Tak k otěhotnění úplně ne, ale chodila jsem na ně dost často kvůli chybějící MS. S dr. Jsme to chvilku sledovali a pak jsem musela na laparoskopii kvůli jednomu problémů, ktera mi měla i toto pomoct vyřešit. Nestalo se, tak jsem musela brát clostylbegyt. Pořád nic. Testy bílé jak loňský sníh. Tak zase injekce ale MS už nepřišla, už jsem byla těhotná
. Dobře na že injekci je, že i kdyby jsi byla těhotná, tak miminku neublíží, právě naopak, pomůže se mu uchytit. Já bych se toho nebála.
Děkuji Vám holky za reakce a taky Vám moc přeju ať Vám vše vyjde tak jak si přejete
Pořád si říkám, že doktor snad ví co dělá. @LoriMyers zkoušela jsem toho hodně čaje pro podporu ovulace, kyselinu listovou, mateří kašičku, kontryhelový čaj, tinkturu na zkrácení cyklu a teď beru drmek
takže si říkám že mě ta injekce asi stějně nemine když nic nepomáhá
dr říkal že zkusíme na 3měsíce ten agolutin a pokud nic tak to budeme řešit dál ![]()
@Janičcka92 tak koukam, ze jsi vyzkousela temer tolik veci co ja
Ja ted jeste prvni cyklus zkousim nosifol, femigard a drmek beru take
a doktorka mi ted misto agolutinu predepsala utrogestan. Tak drzim palecky, aby se vam zadarilo ![]()
@LoriMyers o tom femigardu jsem taky přemýšlela, ale už to s těma vitamínama pomalu ale jistě vzdávám.. děkuju taky držím palce ať se co nejdřív zadaří
vůbec jsem nevěděla, že to bude taková fuška s tím otěhotněním ![]()