Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wespery1 Takze vlastne vis, jak to mas delat a delas, tak kde je problem? ![]()
@Anonymní píše:
A cos udělala ty, když ubližovala? Mám akčního syna, co taky ubližoval - myslím, že si nikdy přímo nezačal. Ale neuměl dlouho mluvit, tak se tak bránil, proto jsem ho nikdy nenechávala bez dohledu. Po prvním ublížení jsem ho sebrala a šli jsme pryč, nebo jsem jinak zabránila tomu, aby ještě někomu mohl ublížit. Vůbec se té mamince nedivím, že se ozvala.
Představ si, že by narazila na dítě, jako byl a je můj syn. Ten by jí to vrátil a to by se ti určitě nelíbilo.
Na domluvy je brzy. U takových prcků to chce jen zabránit, a když to udělá, tak prostě vzít pryč, aby si to zapamatovala.
Ona si na starší děti nedovolí, to si zase nechá líbit všechno od nich. Ale stejně staré nebo mladší má asi potřebu šikanovat, nebo nerozumím, proč to dělá. Možná kdyby jí to nějaký podobně založený chlapeček vysvětlil, už by to neudělala…na domluvy je brzy? Budou ji tři a plynně s námi komunikuje a rozumí naprosto přesně co po ní chceme a proč se určité věci nedělají. Spíš jsem si psala o radu PROČ to dělá! Jestli ji něco chybí, nebo naopak přebývá…ale to vy pravděpodobně nevíte.
@Wespery1 píše:
@hanka.br. @Svistice a třetí co se neumí ani podepsat raději… Dámy…kde jste si přečetly, že jsem tam stála a koukala na to? Stála jsem jí za zadkem, což v tomhle případě fakt považuji za nutné! Ale nohu jí fakt nevedu! Abych mohla přesměrovat pohyb. Ani do hlavy nevidím, co udělá zrovna za výmysl. Tak se laskavě uklidněte a běžte si třeba zaběhat! Tam se vybijete daleko lépe. Nepsala jsem si sem o blbý kecy, o čemž už předešlá konverzace leccos napovídala. Když lezla na žebřiny, tak za ní stojím, vedle leze holčička a ona ji stipne do ruky. Samozřejmě, že ji dám dolů, odnesu ven a velmi rázně vysvětlím, že takhle teda ne! A co mám teda dělat, když to udělá za minutu zas? Od žebřin utekla k lavičce, kde udělala něco holčičce a než jsem tam doběhla, tak ji maminka zpacifikovala. Což mi teda vůbec nevadilo, ba naopak. Z cizího jde větší respekt. A vy se laskavě uklidněte a pokud nemáte nic jiného kromě útočení, tak se raději nevyjadřujte!
A to máš 150 kilo, že než ji doběhneš, tak ti dítě pokouše šest dětí? V tom případě to běhání vřele doporučuju. ![]()
@Svistice těžko říct…
možná v tom, že příspěvek nebyl adresovaný „matkám“ které všechno vědí a mají potřebu neustále poučovat lidi, kteří o to nestojí a defakto to ani není k diskuzi. Takže když nemáš, co poradit, proč to tu vlastně komentujes?! Nechápu tvůj přístup, bude se ti líp spát viď, když tady někoho pořádně vyhejtíš, tak jo, užij si to ![]()
@hanka.br. fakt se bavím jaký inteligentky tady jsou… Mám ještě o pár kilo víc, to víš…než se vyhrabu z těch děr co po mém „běhu“ zbydou na podlaze a odhodím parkety, co se mi zasekly do bot…chvilku to trvá ![]()
Příspěvek upraven 21.02.20 v 19:54
@hanka.br. Píše, že malá štípe, třeba na žebřinách. Není moc slušné se do někoho, kdo potřebuje pomoct, navážet.
@Wespery1 To, ze dite (a kolikrat dospely) komunikuje a rozumi neznamena, ze to, co se po nem chce akceptuje a bude se tim ridit. ![]()
Pric ti dela? Treba zkousu hranice, testuje zakon akce a reakce, zkousi ponekud neobratne navazat kontakt s vrstevniky, nemuze si proste pomoct to nezdelat, dokazovani si vlastni prevahy… Spousta moznosti. Na rodici je ukazat, ze takhke teda ne. V kombinaci s napomenutim, vysvetlenim, fyzickym zamezenim a pripadne potrestanim (neseni dusledku nevhodneho jednani) nebo treba zrcadlenim. Na kazde dite plati neco jineho, s nekterymi detmi to maji rodice jednoduzsi, s jinymy slozitejsi.
@Wespery1 píše:
Ona si na starší děti nedovolí, to si zase nechá líbit všechno od nich. Ale stejně staré nebo mladší má asi potřebu šikanovat, nebo nerozumím, proč to dělá. Možná kdyby jí to nějaký podobně založený chlapeček vysvětlil, už by to neudělala…na domluvy je brzy? Budou ji tři a plynně s námi komunikuje a rozumí naprosto přesně co po ní chceme a proč se určité věci nedělají. Spíš jsem si psala o radu PROČ to dělá! Jestli ji něco chybí, nebo naopak přebývá…ale to vy pravděpodobně nevíte.
Tvou dceru neznáme, tak těžko někdo řekne, co jí chybí. Určitě ji chybí dostatek zkušeností s komunikací s ostatními dětmi. Syn ubližoval, protože neuměl komunikovat. Tvoji dcerce budou chybět zkušenosti. Co zkusit tedy způsob, že ho budeš aktivně vysvětlovat, jak to udelat. Takže když si budeš myslet, že na sebe upozorňuje, tak ji ukážeš, jak to ma udělat. A podobně ve všech situacích.
@Svistice hele… chápu, máš prostě potřebu. Ale když si dobře přečteš můj první příspěvek, je někomu adresován. A to z toho důvodu, že s tím měla paní zkušenost. Což ty očividně nemáš.. krásně jsi to všechno vypsala, bohužel to není nic, co by me již napadlo, ale já jsem chtěla radu od někoho, kdo se s tím setkal. A tudíž by mě mohl někam nasměrovat…což ty můžeš taky, ale asi to nebude mít nic společného s mým problémem. ![]()
@Wespery1 píše:
@DanyP ahoj, ráda bych se zeptala, jak to s vámi nakonec dopadlo? Nechci zakládat novou diskuzi, ale nejsem si teď jistá, co dělat. Mám holčičku 2,5 roku. Doma a všude jinde, kde nejsou děti je zlatá. Poděkuje, poprosí, omluví se. Je hodna a pomáhá. Všichni mi říkají, jak mám zlaty dítě. Samozřejmě se občas sekne a něco se jí nechce. Ale to si ji moc nevšímám. A přejde ji to. Ale jakmile přijdeme do dětského kolektivu, tak kolem ní nemůže pomalu projít ani dítě aby ho nechtěla kopnout, štípnout nebo ji jen slovně něco nezakazovala. Dneska jsme byli na cvičení a minimálně šesti dětem něco takhle udělala, až přišla nějaká cizí maminka a začla ji karát. Nikdy mi snad nebylo víc trapně. Vůbec nevím co s ní mám dělat. Domluvy nezabírají.
Ahoj… tak pokud je samostatně zlatá, tak se možná v kolektivu necítí dobře, nebo s těmi dětmi neumí dobře komunikovat a proto udělá něco fyzického, nebo si tak může vyžadovat tvou pozornost, když jste mezi více dětmi, nebo s těmi dětmi soutěží, chce hrát prim… to může mít hodně vysvětlení. Co se jí zeptat, proč to dělá? Ne ve vyhrocené situaci, někdy normálně v klidu. Že tomu nerozumíš, proč to dělá a chtěla bys to vědět.
@Wespery1 Jasne, ja se s tim urcite nesetkala a proto se Ti tu snazim poradit.
Koukam, ze tady je snaha marna.
Preji pekny vikend!
@Wespery1 píše:
@hanka.br. fakt se bavím jaký inteligentky tady jsou… Mám ještě o pár kilo víc, to víš…než se vyhrabu z těch děr co po mém „běhu“ zbydou na podlaze a odhodím parkety, co se mi zasekly do bot…chvilku to trváPříspěvek upraven 21.02.20 v 19:54
Jsi hrozně nervózní. Malou netahej do kolektivu, ještě na něj není zralá.
@hanka.br. já myslím, že ani moc ne…jen nemám ráda příspěvky od lidí, které naprosto nic nepřinášejí. Pustili jste se tu do mě, jako bych udělala bůh ví co. Přitom jsem jen chtěla radu od někoho, kdo to zažil se svým dítětem
já si přišla pro radu. Vy jste tady ze mě udělaly Cruelu Devil, že si nevšímám svého dítka, tak snad nečekáš, že ti budu děkovat za nic…
@Sushenkaaa ja si ji právě když už to přehání vezmu vždycky stranou, ptám se jí proč to dělá, a podobně…a nic. Kouká, je na ní vidět, že ví, že se to nedělá a stydí se. Ale neřekne nic. Pak přiběhne domů a vypráví tátovi jak bouchla holčičku, že se na ni maminka zlobí a že se to nedělá. To jdu vždycky do kolen.
@Wespery1 dulezita je okamzita reakce. Pokud domluvy nevedou k nicemu, mela bys zvolit neco jineho. Uz to tu bylo popsano-odchod na lavicku, domu, zrcadleni…Ale HNED po tom, co se stala nevitana situace.
Moje decka treba kousaly. Vzala jsem jeho ruku, strcila mu ji mezi celisti a stiskla je k sobe. Pochopily HNED, domlouvat jsem jim mohla i nekolik let.