Agresivní dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1208
21.2.20 21:40

I když dcerka dobře komunikuje, chápu, že nedokáže říct, proč to dělá. Na to je moc malá. Ale - pochopila by, kdyby jsi s ní šla na to cvičení a předtím s ní hodila řeč o tom, že nesmí ubližovat ostatním dětem? Myslím tím - názorně jí (v dobrém) ukázat, co nesmí dělat - štípnout, kopnout a já nevím, co ještě těm dětem dělá a ať to klidně ukáže a zopakuje také na tobě (lehce štípnout, kopnout…) a slíbit jí za to, že to zvládne, nějakou odměnu? Ne, aby to vydržela celou hodinu, ale když je to v takové frekvenci, jak píšeš, třeba 10 - 15 minut? " Normálně bych si nařídila časovač na telefonu, aby věděla, že odměnu dostane poté, co ti začne zvonit telefon.
A při tom cvičení jí stát za zadkem (vím, že to děláš) a každou chvíli ji pochválit („Jsi dnes moc hodná, perfektně ti to jde.“). A každých 10 minut jí dát třeba lentilku. Ona - podle mě - potřebuje pomoc v tom, aby to svoje nutkání dokázala překonat. Nicméně pak je nutné se také připravit na to, že i tak se jí povede někomu něco provést. To bych ji pak čapla, vzala za dveře a buď bychom šly domů, když by zuřila moc a pokud by s ní byla řeč, tak bychom přeřídily časovač na dalších 10 minut a šly bychom zas zpátky.
A pokud ti nebude vůbec nic fungovat, přestaň ji mezi ty děti brát a dej jí třeba 3 měsíce odpočinek. Ony se děti hodně mění a za čtvrt roku to bude úplně jiné dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.2.20 22:10

Syn se choval stejně. Musíš být prostě rychlejší než ona. Když víš, že se takhle chová, tak ji nesmíš ani na vteřinu spustit z očí a ihned jak zvedne ruku, hned chytit, jak naprahne nohu, hned chytit… aby proste nikomu ublizit nestihla. Ja jsem takhle synovi pri hře na hřišti v podstatě téměř permanentně držela hlavu, aby nikoho nekousnul. Taky hodně pomáhá říct a ukázat, jak v dané situaci má reagovat (většinou slovně nebo třeba tím, že odejde). Naučila. jsem syna různé věty (neber mi to, vrať mi to, pozor, nechci…) A učila jsem ho používat je místo toho jeho kousání, zduchani apod. Je To beh na dlouhou trať, ale vyplatí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.2.20 22:16

@Wespery1 kdyby tohle delala moje dcera, tak bych ji zliskala pr*del. Ale poradne, aby si to zapamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
21.2.20 22:58

@Masina to je super nápad, vyzkouším to hned příští týden. Ona moc bonbóny nedostává, takže si myslím že to pro ni bude velká motivace. Na hřišti to ještě jde, ale to cvičení je fakt peklo. Ona je navíc dost nenápadná. Je u toho zticha a dělá jako, že nic. Takže když ji nezasvěcený člověk nepozoruje, tak to vůbec nevypadá, že by ten můj andílek někomu něco provedl. Děkuju za radu!
@chaela já jsem zkusila většinu trestů. Kousla jsem ji, kopla, štípla…nic. Ona sice brečí a ví, že to bolí a nikomu se neubližuje, ale za 5 minut jde a udělá to zas. Křičela jsem i jsem to vysvětlovala v klidu a důsledně. Jednou jsem odešla. Nic. Sice pláče, vadí jí, že jdeme pryč a pak vypráví, že jsme odešli protože byla ošklivá na děti a kopla holčičku, ale příště to udělá zas. Minule se plazili po lavičce a chtěla kopnout holčičku, co lezla za ní do hlavy, tak jsem ji sebrala a dala jí na zadek. Nic…a to měla teda štěstí, že tam s náma byl i její tatínek, protože by to nemuselo dobře dopadnout jak jsem byla vytočená.

@warita super…tak teď něco, co jsem ještě nezkoušela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
21.2.20 23:25

:zed: :zed: jako chápu rozhořčené maminky tu. Taky se mně nelíbí, když některé děti bezdůvodně ubližují. :oops:
Ale vy všechny tady, co moralizujete, se chováte úplně stejně, jak ta malá holčička.. jen útočíte jak hejno vos. A to je k zamyšlení.. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.2.20 23:33

@Wespery1 to ja nemuzu vedet, co vse si uz zkousela.

Moje dcerka nikdy nebyla agresivni na deti, takze v tomto smeru nemam zkusenosti. Mela ale takove obdobi, kdyz ji byl rok a pul, ze zkousela bacat maminku a tatinka, To jsem ji odnaucila velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.20 23:45

Já mám zkušenost že nejvíc pomáhá když se ty oběti začnou bránit, tzn, ne že ty trestáš, ty domlouváš, ale kdyby jí jednoho dne řádně štíplo či koplo zpět to dítě. Zní to asi krutě, ale ona prostě někomu ublíží, ten na to nic, možná jí to jen zajímá kam to až může zajít a že jí od těch dětí zpět nic neděje a to že ji trestáš ty si možná ani tak úplně nespojí, protože tobě neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.2.20 00:03

Ja si z detstvi psmstuju, ze nektere deti vyslovene bavi ublizovat. Ne ze by nechapaly, o co jde, ony chapou… a dela jim to radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148701
22.2.20 00:13
@warita píše:
Ja si z detstvi psmstuju, ze nektere deti vyslovene bavi ublizovat. Ne ze by nechapaly, o co jde, ony chapou… a dela jim to radost.

Jedna kamarádka měla takového chlapečka. Tomu vysloveně dělalo radost a potěšení zdrápat a pomlatit toho mého hodného ťuldu, co se neuměl bránit.
Nešlo to prostě ohlídat, vyřešit. Můj kluk skončil po každé návštěvě podrápaný a kamarádka toho svého vždycky strašně zmydlila, fakt moc a to mi ale taky nedělalo dobře. Stejne to nepomáhalo a situace se opakovala.Tak jsme společné aktivity prostě ukončily.
Nešlo to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.2.20 00:25

@Anna766 njn, co nadelas. Nekdy to jinak nejde.

Mam znamou z hriste, nase dcerky se kamaradily… ale uz se nestykame, kvuli nazorovym rozdilum na vychovu a nesnasenlivosti te pani. Taky si vzpominam, jak sve dceri zmydlila surove pr*del za to, ze se odmitla podelit o hracku. Prislo mi to hodne za carou, protoze jak zacala tu svou holcicku rubat, tak rvala moje dcera spolu s ni, protoze ji to cele traumatizovalo. Chapu tedy, jak o myslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148701
22.2.20 00:30
@warita píše:
@Anna766 njn, co nadelas. Nekdy to jinak nejde.

Jinak my se kamaradime dál. Jen to praktikujeme bez dětí. A kluci jsou stejní i teď po 16 letech.Jeji je dravý, king, pruserář a divoch :mrgreen: můj tichý, hodný nekonfliktní medvídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.2.20 12:05

Zdravím. Já mám teda naštěstí klidnější dítko (2.5r). Kolektiv miluje. Na hřišti běhá za dětmi a se všema by blbnul.. Ale jednou na to hřiště přišla babi a děda se stejně starou vnučkou.. No babi vyřízená. Holka lítala, čekala kdy bude moc strčit, kopnout, dloubnout do oka. Když šel můj k houpačce, schválně letěla taky. Vzteklá a strkala mi do kluka. Babi říkala, že maminka to neřeší.. Že prej ji to vysvětlí a konec.. Hele, můj jednou nějakýmu dítěti toto udělat, dostane na zadek a odtahnu ho hned.. Já tohle nemám ráda… Jinak bych zakročila hned po prvním problému a nečekala, kolikrát to udělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.2.20 19:59

@mayunka no…tak já to řeším. Ale bohužel jsem zatím nepřišla na to, jak to udělat efektivně. Ale je fajn, že byste všichni striskali vaše děti, kdyby tohle udělaly, spíš by mě zajímalo, co byste dělali v momentě, kdy byste zjistili, že to fakt nefunguje :think:
Navíc moje dítě není vzteklý, je úplně v pohodě, že by to do ní nikdo neřekl. K dětem nechodí, ale ty co se přiblíží k ní dojdou k úhoně no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.20 20:05

@Wespery1 To, ze neco nefunguje napoprve neznamena, ze je to spatna cesta. Mozna ji z toho kokektivu budes muset vzit 10×, 20×, nez ji to docvakne a usoudi, ze ji nestoji za to ublizovat ostatnim. Naopak pokud zkousis pokazde jiny zpusob, to dite to pak ma na haku, protoze tam neni jasne nastaveni pravidel hry.
A musis byt vytrvalejsi, predvidavejsi a rychlejsi nez to dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.2.20 20:50

@Svistice myslíš, že skoro ve třech letech byla v kolektivu třeba jen 10×? Je poměrně dost v kolektivu. Ale nikdy to nebylo takové, jako právě na tom cvičení a opravdu jsem ji nedala na zadek pouze jednou. Defakto dostane pokaždé, když to udělá. Protože se to vystupňuje a mně rupnou nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová