Ahoj má někdo zkušenosti s insolvenci a v ní trestní čin?

Anonymní
25.8.20 22:25

Ahoj má někdo zkušenosti s insolvenci a v ní trestní cin?

Ahoj, mám jeden takový problém a byla bych ráda kdyby se našel někdo, kdo si tím třeba taky prošel. Jsem v insolvenci a to už za půlkou jenže před měsícem na mě vystrachali policajti to že jsem ještě před upadkem do insolvence vzala půjčku kde jsem neuvedla to že už nějaký půjčky mám a tudíž jsem spáchala trestní čin 211/1. Tato společnost je samozřejmě přes 2,5roku je v insolvenci a normálně se platí. Jenže se to dostalo k soudu kde jsem vyšla s výsledkem vinná ale nepotrestana. Vůbec žádná podminka či nějaká pokuta jen jsem si zaplatila soudní stání. A má otázka zní, myslíte že mi můžou insolvenci která je řádně placená a bude placená díky tomuto rozsudku zrušit? Já si totiz nedokážu představit to, že bych se vrátila úplně na začátek a ještě k tomu na dyl než na zbývajíci 2roky děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18245
25.8.20 22:46

§ 418 Ins. zákon

*Zrušení schváleného oddlužení
(1) Insolvenční soud schválené oddlužení zruší a současně rozhodne o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem, jestliže

1. dlužník neplní podstatné povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, nebo
  1. v důsledku zaviněného jednání vznikl dlužníku po schválení oddlužení peněžitý závazek po dobu delší 30 dnů po lhůtě splatnosti, nebo
  1. dlužník není v důsledku okolností, které zavinil, po dobu delší než 3 měsíce schopen splácet v plné výši ani pohledávky podle § 395 odst. 1 písm. b), jestliže vznikly po rozhodnutí o úpadku, anebo
  1. to navrhne dlužník.

(2) Má se za to, že dlužník zavinil vznik peněžitého závazku podle odstavce 1 písm. c), byl-li k jeho vymožení vůči dlužníku nařízen výkon rozhodnutí nebo exekuce.

(3) Insolvenční soud schválené oddlužení zruší a současně rozhodne o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem také tehdy, vyjdou-li po schválení oddlužení najevo okolnosti, na jejichž základě lze důvodně předpokládat, že oddlužením je sledován nepoctivý záměr.

(4) Insolvenční soud nerozhodne spolu se zrušením oddlužení o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem, zjistí-li, že majetek dlužníka, aniž se přihlíží k věcem, právům a jiným majetkovým hodnotám vyloučeným z majetkové podstaty, je pro uspokojení věřitelů zcela nepostačující, ledaže

1. návrh na povolení oddlužení byl podán společně s insolvenčním návrhem,
  1. dlužník požádal, aby byl způsobem řešení jeho úpadku konkurs, a
  1. zaplatil zálohu na náklady insolvenčního řízení, stanovil-li mu soud povinnost k její úhradě podle § 108 odst. 2 a 3.

(5) Jestliže insolvenční soud nerozhodne o způsobu dlužníkova úpadku konkursem podle odstavce 4, insolvenční řízení zastaví; současně rozhodne o odměně insolvenčního správce a jeho nákladech a zprostí insolvenčního správce jeho funkce. Nebyla-li osobě podle § 390a odst. 1 písm. a) dosud vyplacena odměna za sepis a podání návrhu na povolení oddlužení anebo také insolvenčního návrhu podle § 390a odst. 3, insolvenční soud současně uloží dlužníkovi povinnost ji uhradit, byla-li uplatněna podle § 390a odst. 5.

(6) Na základě upraveného seznamu pohledávek lze po zastavení insolvenčního řízení zahájeného na základě insolvenčního návrhu podaného věřitelem podat návrh na výkon rozhodnutí nebo exekuci pro zjištěnou neuspokojenou pohledávku, kterou dlužník nepopřel; toto právo se promlčí za 10 let od zastavení řízení podle odstavce 5.

(7) Rozhodnutí podle odstavce 1 a 3 může insolvenční soud vydat, jen dokud nevezme na vědomí splnění oddlužení. Učiní tak po jednání, ke kterému předvolá dlužníka, insolvenčního správce, věřitelský výbor a věřitele, který zrušení oddlužení navrhl. Rozhodnutí podle odstavce 1 písm. a) až c) může insolvenční soud vydat i bez návrhu.

(8) Proti rozhodnutí podle odstavce 1 a 3 mohou podat odvolání pouze osoby uvedené v odstavci 7. Proti rozhodnutí o zastavení řízení mohou podat odvolání osoby uvedené v odstavci 7 a přihlášení věřitelé; právní mocí rozhodnutí se insolvenční řízení končí.*

Vyloučené to není, záleží na soudci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
25.8.20 22:56

Řeknu ti to takhle, můj otec byl odsouzen za podvod a aby mi neplatil šel do insolvence. S Šeredně jsem se spletla, že soudem, za trestný čin se to vyřeší. Odsouzen, vinen, zaplatit. Do insolvence šel, výsledek soudu mi byl k ničemu. 300 tisíc v háji, všichni věřitelé hlavně banky se přihlásili, já ne, páč jsem neměla tušení. Soudem jsem si myslela, že to skončí. Ne. Mě zbyly jenom oči pro pláč. Bohužel je to v tomhle státě tak, že insolvence je nadřazená i tomu, že spácháte podvod. Sděleno insolvenční správkyní, která mě mohla fakt jenom politovat. Bohužel. Je to bordel, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:05

@dlouha takže se s tím můžu rozloučit? Můj insolvencni spravce tvrdil že na 90%mi to nechají že viděl X takových případů.. Ale že to musí poslat soudu aby se nic nezatajilo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.20 23:07

@bertoldina a to chci zmínit že jde o 7000kc a splátim to celé… Můj insolvencni spravce tvrdil že na 90 %mi to nechají že viděl X takových případů

• Citovat
  • Upravit
18245
25.8.20 23:11
@Anonymní píše:
@bertoldina a to chci zmínit že jde o 7000kc a splátim to celé… Můj insolvencni spravce tvrdil že na 90 %mi to nechají že viděl X takových případů

No přesněji než on se to fakt říct nedá. Je vysoká šance, že to nechají, stoprocentně se na to spolehnout nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:13

@bertoldina ach jo, tohle by byl můj konec, opravdu ještě když jsem za půlkou a vše poctivě splacim

• Citovat
  • Upravit
18245
25.8.20 23:17
@Anonymní píše:
@bertoldina ach jo, tohle by byl můj konec, opravdu ještě když jsem za půlkou a vše poctivě splacim

To hraje ve Tvůj prospěch. Prostě funguj dál jako doteď, plať dál, plň všechny povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:23

@bertoldina ano, jen mě ta představa prostě děsí… Celou dobu v klidu a pak vám zazvoní telefon s kriminalkou že jste spáchala trestní čin a ja nevěděla která bije i když mě to vysvětloval věc 3roky stará a společnost se přihlásila normálně do insolvence a jak už jsem několikrát psala splácí se… Takže strach je holt na místě

• Citovat
  • Upravit
18245
25.8.20 23:28
@Anonymní píše:
@bertoldina ano, jen mě ta představa prostě děsí… Celou dobu v klidu a pak vám zazvoní telefon s kriminalkou že jste spáchala trestní čin a ja nevěděla která bije i když mě to vysvětloval věc 3roky stará a společnost se přihlásila normálně do insolvence a jak už jsem několikrát psala splácí se… Takže strach je holt na místě

No je to přirozené, že nad tím nemávneš rukou. Ale to nejlepší, co lze udělat, je chovat se jako dosud.
Jen drobnost, co by mě zajímala, pokud budeš ochotná odpovědět - nejsi z jižních Čech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:34

@bertoldina nn nejsem pročpak?

• Citovat
  • Upravit
18245
25.8.20 23:37
@Anonymní píše:
@bertoldina nn nejsem pročpak?

Většinu takových případů, kdy se řešilo TŘ po povolení oddlužení, jsem slyšela z jihu. Tak mě jen zajímalo, jestli je to taky odtamtud nebo ne. Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:40

@bertoldina neeee 😊 já už dlouho koukám a čtu tyto diskuze a až teď jsem se odhodlala se zeptat a najit někoho kdo má třeba stejné zkušenosti a třeba mě uklidní

• Citovat
  • Upravit
18245
25.8.20 23:46
@Anonymní píše:
@bertoldina neeee 😊 já už dlouho koukám a čtu tyto diskuze a až teď jsem se odhodlala se zeptat a najit někoho kdo má třeba stejné zkušenosti a třeba mě uklidní

Víš co, nejlepší informace budeš mít stejně vždycky od svého správce, který má přehled o praxi daného soudu, soudce… Pokud je spíš optimista, tak to s vysokou pravděpodobností bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 23:53

@bertoldina no jak jsem tu psala, ono to nejdřív vypadalo tak že budu mít podmínku, ale nakonec soud řekl že mě trestat nebude žádným způsobem že to že jsem vinná je pro mě ponaučení a tím to hasne.. On tvrdil už u té podmínky že max co by mi hrozilo by bylo to že bych od tohoto dluhu nebyla po 5 letech tedy po konci insolvence osvobozena a musela bych jim něco doplatit což nás podle výpočtu vyšlo na nějakých 1400.. A teď na mě spustil toto že to musí nahlásit a podobně takže jsem se samozřejmě ohradila jeho odpovědi na tu podmínku a on hned ze by to nějak nedramatizoval že na 90%me to nechají ale že je to soudce od soudce no že musím počítat i s horší variantou.. Též mám kamaráda co to měl stokrát horší protože ten si opravdu bral půjčky se záměrem je neplatit a nahlásil dokonce u každé společnosti jinou práci atd.. Dostal podmínku a insolvence mu je dal ale kdo ví, snad nebudu výjimka které se to zbori

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel