Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máme take Puky, není teda ani levné ani lehké, ale super kvalitní rozhodně ano, měli jsme od nich i čtyřkolové odstrkovadlo pro prťata a pokračujeme i s jejich kolem (vyrábějí různé velikosti odrážedel i kol, pročež by Vám určitě slušelo jak to největší odrážedlo, tak i to nejmenší kolo). Z levnějších českých je dobré třeba Terezka a Davídek, nebo Azub Fík. Z těch lehkých pak je kvalitní First bike. Co se šlapacího kola týče, záleží na schopnostech tvého dítěte. Synek začíná ve čtyřech a je to tak akorát, i tak se šlapáním zatím bojuje. Před rokem mu to vůbec nešlo, ani ho to nebavilo. Ale znám i děti, které šlapaly už před třetíma narozeninama.
My jsme měli Spartan za 800, vydrželo na dvě děti. Syn chtěl šlapat až od čtyř a dcera nechce ještě teď. Má koloběžku.
Mne sa paci najviac firstbike, ale na to nemam, no něco uz vymyslim, pozrem sa na znacky o ktorych mi pisete, prestudujem a něco vymyslim. Keby ste niektora aktualne predavala a ste s Prahy dajte vediet.
Dakujem vsetkym ![]()
@Vichrice píše:
Specialized
@Vanily máme 2+2 Davídek (terezka) a spokojenost. V Dtestu vyšel kdysi na druhém místě za First bike, ale stojí oproti němu skoro půlku.
http://www.zbozi.cz/…dlo-davidek/
U nás max spokojenost s Puky.
Měli jsme čtyřkolové odrážedlo a pak koloodrážedlo velikost LRM od 18.měsíců.
V únoru měl syn 2,5roku a má ho posunuté na max, ale od ledna jezdí na kole takže puky už je zaparkované garáži.
Asi bych vzhledem k věku vzala dítko do obchodu a zkusila nejdříve kolo s přídavnými kolečky, koloodrážedlo už mi přijde jako zbytečná investice.
Velmi kvalitní je německé Puky.
Syn měl od 1,5 roku to nejmenší, střední velikost jsme vynechali a šel pak na největší v nabídce.
Nyní jezdí i na normálním kole a věřím, že Puky s ním poroste dále a bude ho využívat.
Ještě dodám, že odrážedla od Puky se dají celkem dobře sehnat z druhé ruky a za pár korun.
Nebranim sa ani druhé ruky
akurat pozeram na bazar, na trek jet 12, syn ma skoro 100 cm, je 12-ka dobra? alebo mám pozerat po 14-ke
Syn má 2,5 roku a má 98cm, jezdí na kole vel. 12 a na zem dosáhne ze sedla když má sedlo skoro dole. Zvládne sám zastavit a dát nožičky na zem aby nespadl (jezdí bez přídavných koleček) jinak by sedlo mohl mít i výš. Určitě mu kolo bude i příští rok. Máme značku GT a sedlo i řidítka lze hodně vysunout.
Kolo 14 je taková divná mezivelikost, že to málokdo vyrábí, do toho bych nešla. Jak jsem psala, máme aktuálně kolo Puky, čtyřletý syn se učí na 16 a teda na zem dosáhne těsně špičkama. Pro tříletého, pokud není moc veliký bych rozhodně volila velikost 12, hádám, že by mohla dva roky vydržet. Pokud bys chtěla odrážedlo, tak od Puky to největší LR XL někde z bazaru. Jestli chceš nové kvalitní a levnější, koukej po Terezce a Davídkovi, nebo Azubovi. My začínali v roce a půl s Puky wutsch, dva a půl Puky LR1 a po čtvrtých narozeninách začíná s kolem Puky 16. Ale u nás to musí vydržet na tři děti, takže se to vyplatí. Ještě si dělám do budoucna zálusk na koloběžku, a mladší dceři se líbí kára, ale to bude mít asi smůlu. Při rozhodování kolo versus odrážedlo bude nejlépe, pobavit se přímo s dítětem, po čem touží více. Ve třech už s ním trochu řeč bude. Případně jestli máte možnost od někoho na chvilku kolo půjčit a zkusit… My to takhle před rokem párkráte zkusili na kole bratránka či kamarádky, a když se nechytal, tak jsme zůstali u odrážedla.
3-letému bych koupila nějaké obyč, mám skoro 4-letého a opravdové kolo budem kupovat až ted a stejně na nějaké výlety apod. budem brát kolo bez šlapek uvidíme jak mu to na kole teda půjde…ale většina dětí líta na koloodrážedle do tich 4-let co tak vídám ve svém okolí