Kojení při alergii na kravské mléko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1293
6.7.20 14:59

Prosím jak doháníte bílkoviny bez mléčných výrobků? Je mi proti srsti jíst každý den maso. Má někdo tip na nějaký chutný veganský protein?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.7.20 15:25

@Leillinka : lusteniny, chia, quinoa, tofu. Ovesne vlocky, pohanka, orechy. Akorat u tofu muze byt problem, ze nekdy jde alergie na mlecnou bilkovinu ruka v ruce s alergii na soju. Pokud nemusi byt nutne veganske, jen bezmase, tak vejce.
Pri veganskych jsou dulezite I spravne kombinace, pohledaj, na netu je toho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.7.20 15:30

Jinak jak uz je psano, laktoza a mlecna bilkovina je naprosto neco jineho. Ja kupovala mandlove mleko, to mi prislo nejmin hnusne do kafe, jinak mleko temer nepouzivam (pro sebe). Misto masla margarin, I kdyz jsem z toho nadsena nebyla, a nejvic mi chybel syr. Nastesti u nas to byla jen docasna intolerance, tak to tech par mesicu vydrzet slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.7.20 22:46

U nás nakonec je alergie na kravskou bilkovinu a soju. Od 3 měsíců exémy a od 5 jsem vysadila mléčné výrobky a když to po 2 týdnech nepomohlo tak i sóju. Pak se to začalo pomalu zlepšovat a v 6,5m bych nepoznala že měl exém. Teď už pomalu zařazuju tvrdé sýry a jogurty a buď bez reakce nebo s mírnou. Takže, nemusí to být na věky :palec:. Za mě nejlepší mléko ovesné a super jsou jogurty od nemléko. Držim palce ať dieta zabere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
6.7.20 22:59

Syn taky někdy po sestinedeli měl hodně častou stolici a zapachala. Tak jsem taky nejdřív zkoušela bez laktozy, to nepomohlo tak mlíko vůbec, pak i soju. To uz se celkem zlepšilo a nějakou dobu jsem to tak držela, ale ta jeho stolice pořád nevypadala tak jak by měla, tak doktorka řekla ať zkusím zpět mlíko a najednou to bylo tak jak to má být. Asi jeho zažívání potřebovalo dozrát, nebo nevím co to bylo. Ale můžu říct, že teda bez toho mlika to bylo celkem utrpení a to mlíko jako takový nepiju, ale bez zmrzky, palacinek, sýrů, zerve, smetany, tvarohu atd. to bylo teda utrpení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
7.7.20 10:16
@JancaS84 píše:
Syn taky někdy po sestinedeli měl hodně častou stolici a zapachala. Tak jsem taky nejdřív zkoušela bez laktozy, to nepomohlo tak mlíko vůbec, pak i soju. To uz se celkem zlepšilo a nějakou dobu jsem to tak držela, ale ta jeho stolice pořád nevypadala tak jak by měla, tak doktorka řekla ať zkusím zpět mlíko a najednou to bylo tak jak to má být. Asi jeho zažívání potřebovalo dozrát, nebo nevím co to bylo. Ale můžu říct, že teda bez toho mlika to bylo celkem utrpení a to mlíko jako takový nepiju, ale bez zmrzky, palacinek, sýrů, zerve, smetany, tvarohu atd. to bylo teda utrpení :lol:
Úplně jsi mi to připomněla 8) když jsem si pak konečně mohla dát tvarohovou pomazánku a hermelín, tak se mi chtělo plakat štěstím ;) ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 14:08
@racooon píše:
Alergie na bílkovinu kravského mléka je úplně něco jiného, než intolerance laktózy! v bezlaktózových výrobcích je bílkovina kravského mléka zachovaná v plném množství, tedy bude mít dítě problémy dál. Je potřeba jednoduše VYNECHAT všechno mléko a mléčné výrobky. Mám s tím dost bohaté zkušenosti, kdybys chtěla, napiš mi SZ :hug:

Já nikde nepíši, že je to to samé. Napsala jsme svou zkušenost, co pomohlo u nás. A také jsem dodala, že s alergií zkušenost nemám a že v případě alergie je potřeba vynechat vše v čem je mléko. Tzn. ne jen mléčné výrobky.

Čte tady někdy někdo celé příspěvky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.20 10:41

A může být alergie jen na sóju? Po vysazení mléka stolice stále řídká s hlenem a občas krvavé nitky :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.20 10:42

Za jak dlouho poznám jestli to bylo mlékem? A co vše obsahuje sóju?

• Citovat
  • Upravit
1235
8.7.20 10:59

Může být alergie na cokoliv. Chvíli to trvá, než se zažívání upraví, mléčné výrobky určitě nech vysazené. Pokud budou potíže přetrvávat, pořád se o dalším postupu s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.20 12:06
@Anonymní píše:
A může být alergie jen na sóju? Po vysazení mléka stolice stále řídká s hlenem a občas krvavé nitky :(

Vysadila si vše, co obsahuje mléčné výrobky? Ne jen mléčné výrobky?

Alergie na sóju být může také. Je to silný alergen.

Je potřeba vydržet více než pár dnů.

Co na to pediatr?

• Citovat
  • Upravit
8.7.20 22:23
@Anonymní píše:
A kde to vše seženu? Ve kterém obchodě a je i bezlaktózové mléko? :srdce:

Spousta rostlinných mlik se dá vcelku jednodušše vyrobit doma levněji a bez zbytečných přísad. Nejuniverzálnější mi přišlo mandlové mléko (do kafe, na vařeni, pecení), makové má hodně velkou pachuť, takže fajn na doplnění vápníku a pečení. Mléko z lískových oříšků luxusní do kafe a na pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 17:20

@Constellation a jak mléka vyrábíš? Jinak jak dlouho asi potrvá než poznám jestli to bylo mlékem? Po pěti dnech žádné zlepšení :nevim: nejím ani čokoládu máslo nic. :think: :zed: :hug:

• Citovat
  • Upravit
36404
9.7.20 18:49
@Anonymní píše:
@Constellation a jak mléka vyrábíš? Jinak jak dlouho asi potrvá než poznám jestli to bylo mlékem? Po pěti dnech žádné zlepšení :nevim: nejím ani čokoládu máslo nic. :think: :zed: :hug:

Mě říkala doktorka tak 10 dní, než se to střevo zregeneruje. Dávala jsem i probiotika. Chce to fakt pečlivě hlídat složení všeho co kupuješ. I kde je syrovatka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.20 19:49
@Anonymní píše:
@Constellation a jak mléka vyrábíš? Jinak jak dlouho asi potrvá než poznám jestli to bylo mlékem? Po pěti dnech žádné zlepšení :nevim: nejím ani čokoládu máslo nic. :think: :zed: :hug:

Návod na vyrobu jde poměrně snadno vygooglit, ale v zásadě se daná surovina namočí aspoň na 6 hodin do vody a pak ji mixuju tyčovým mixérem po částech s vodou. U mandlí je třeba doporučeno nálev menit, uvolnuji se do něj nějaké toxické latky. Tu výslednou směs pak přecedim několikrát, nejdřív přes hrubé sítko a pak přes malé pro zachycení všech částic. Je to práce tak na 15 minut. Mlíko v lednici vydrží tak 4 dny. Jinak zbavení se všech stop mlíka trvá prý až několik týdnů. A chce to fakt číst etikety, třeba v margarínu je syrovátka, stejně tak jsem našla nějakou smetanu v pudinku v prášku, kde bych ji nečekala. Dcera na mléčné výrobky zareagovala při zkoušce prikrmu ekzémem kolem pusy po kontaktu s tím daným výrobkem, od té doby jsem začala držet dietu i já, předtím neměla žádné problémy s mým mlékem. Dietu jsem držela tři měsíce, v jejím roce jsem postupně zkoušela zařadit mléko nejdřív u sebe a pak u ní a bez problémů. Byla to dost úleva, protože některé mléčné výrobky se nahrazují dost těžko, třeba zmrzlina, šlehačka, zakysana smetana… A náhražky rostlinného původu jsou většinou cenou slušně napaleny. Problém je i s tím, co kupujete venku u stánku, jakože často třeba prodejce neví, jestli má v rohliku mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí